Το Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2013 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:18
Δεν θα αναφερθώ σε όσα γράφει ο κ. Κολώνας στο άρθρο του στις 28 Αυγούστου στην εφημερίδα «Ελευθερία». Δεν θα διαφωνήσω, ούτε θα συμφωνήσω σε όλα αυτά στα οποία αναφέρεται.
Θα αναφερθώ μόνο στη χρονολογία κατασκευής του Αρχαίου Θεάτρου και να επισημάνω ορισμένα λάθη.
Λέει ο κ. Κολώνας ότι διαφωνεί με την άποψη που γράφτηκε σε άρθρο από έναν σύγχρονο υπερασπιστή του θεάτρου πως το θέατρο έχει ηλικία 18 αιώνων. Αυτό το θεωρεί ως λάθος, απαντώντας ότι το Αρχαίο Θέατρο κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και συνεχίζει ο κ. Κολώνας λέγοντας ότι στις κερκίδες αυτού του θεάτρου κάθισαν ο Ιπποκράτης, ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Σοφιστής Γοργίας.
Να υπενθυμίσω στον κ. Κολώνα ότι ο Φίλιππος γεννήθηκε το 386 π.Χ. και πέθανε το 356 π.Χ. Ο υιός του Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ. και πέθανε το 323 π.Χ., ο Γοργίας γεννήθηκε το 492 π.Χ. και πέθανε το 384 π.Χ. Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω το 460 π.Χ. και πέθανε στη Λάρισα, αλλά δεν γνωρίζουμε τη χρονολογία του θανάτου του.
Γράφτηκαν πολλά από ιστορικούς ότι έζησε 83, 86, 90, 104, 109 χρόνια, είχε δύο υιούς γιατρούς και μια κόρη και τώρα μπαίνω στην ουσία και ερωτώ τον κ. Κολώνα.
Πώς είναι δυνατόν το Αρχαίο Θέατρο να κατασκευάστηκε τον 3ο π.Χ. αιώνα όταν όλοι αυτοί οι μεγάλοι άντρες της εποχής εκείνης που κάθισαν στις κερκίδες του Θεάτρου κατά τον κ. Κολώνα είχαν πεθάνει τον 4ο αιώνα π.Χ.; Το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του. Ότι το θέατρο κατασκευάστηκε νωρίτερα και όχι τον 3ο π.Χ. αιώνα.
Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του κ. Κολώνα σε ό,τι αφορά στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θέματα, αλλά στη χρονολογία κατασκευής του θεάτρου (σύμφωνα με όσα αναφέρω για ημερομηνίες γέννησης και θανάτου των ως άνω ανδρών) κάνει λάθος.
Με εκτίμηση Μιχάλης Φώλιας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass