Τι είδε ο Γερμανός

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:25
* Του Αχιλλέα Αργατζόπουλου αρχιτέκτονα-πολιτευτή ΑΝΕΛ
Είχε χρόνια να έρθει στην Ελλάδα και στην περιοχή, ο φίλος συνάδελφος Γερμανός αρχιτέκτονας, από τα μέσα του 1990. Συναντιόμασταν στα αεροδρόμια όταν τέμνονταν οι δρόμοι μας εγώ προς δυσμάς αυτός προς βορειανατολικά, μιας και είχε μετακομίσει από τότε στη νότια Αμερική όπως έκαναν και χιλιάδες άλλοι Γερμανοί εκείνη την εποχή. Ο λόγος ήταν να σώσουν τα λεφτά τους από τη φοροεπιδρομή της τότε γερμανικής κυβέρνησης με πρόσχημα την ενοποίηση των δύο Γερμανιών, συμβαίνουν και στις «καλύτερες» χώρες.
-Α αυτό είναι είπε, με μορφασμό ξυνίλας, για το καινούργιο ημιτελές (έφαγαν το κλειστό πάρκινγκ) αεροδρόμιο, φασόν σχέδιο χωρίς υπογραφή αρχιτέκτονα, αντίστοιχο μίας μικρής επαρχιακής αμερικάνικης πόλης.
Είχε γεράσει δεν φαινόταν καλά, παρ΄ όλα αυτά στα τέταρτα διόδια γρύλισε - robber barons- έτσι έκαναν και στο Μεσαίωνα κάθε μισή ώρα κλείνανε τον δρόμο οι ληστές και γδύνανε τον κόσμο. Πώς τους ανέχεστε, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον πλανήτη! Και συνέχισε να μπαμπαλίζει, σαν να μετρούσε.
Είναι και οι Γερμανοί στο κόλπο ψιθύρισα. Οι Γερμανοί είναι σε όλα τα κόλπα εδώ δεν το βλέπεις μεγαλομάγαζα, υπηρεσίες, σύντομα η χώρα όλη. Μάθανε τα κόλπα από τους Αμερικανούς-50 year plans-τα think tanks δούλεψαν καλά.
Ομοσπονδιοποίηση, «εμβάθυνση» της Ευρώπης αλλά με μας αφεντικά.
Είναι κουτό να καταστρέφεις κτίρια και υποδομές για να κυριεύσεις μια χώρα.
Εισαγωγή ευρωμάρκου, εκμαυλισμός των πολιτικών ελίτ, διάλυση παραγωγικού ιστού, υπερδανεισμός, υπερφορολόγηση, μείωση μισθών συντάξεων, κοινωνικού κράτους-ανεργία ακρίβεια, μετανάστευση, ανηλεή προπαγάνδα των ολιγαρχικών ΜΜΕ περί της μη ύπαρξης εναλλακτικής λύσης-παράδοση.
Αστα αυτά τώρα ανέταξα, ήρθες εδώ για να περάσεις καλά, και σταμάτα να μετράς, τι μετράς συμπλήρωσα.
Κοίτα μου λέει, έχασα λογαριασμό από τις Μερσεντές και τις BMW, τέτοια αναλογία ούτε στο Μπέβερλυ Χιλς... Καταλαβαίνεις τι κάνατε...
Φτάσαμε Αγιόκαμπο, τριήμερο της Παναγιάς. Κάτσε τώρα να φας σε βλέπω αδύνατο μόρφασα.
Αυτή είναι η Ελλάδα ανέκραξε, όπως τάιζε τον αδέσποτο σκύλο του εστιατορίου στην παραλία, αυτοκίνητα αγκαλιασμένα με τραπεζοκαθίσματα, υπερχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων, ταμπέλες πολλές στραβές, ακούρευτα φυτά και δέντρα, τσιγάρα παντού. Μην αλλάξετε ποτέ. Γι’ αυτό έρχονται όλοι εδώ να ξαναγίνουν άνθρωποι μην αφήσετε τούς Γερμανούς να σας «οργανώσουν» θα χάσετε την ψυχή σας. Οργανωθείτε μόνοι σας.
Ακου Σίγκι, εξ επαγγέλματος γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να κτίσεις γερμανικό σπίτι στις Κυκλάδες και κυκλαδίτικο στη μουντή χώρα σου, οι συμπατριώτες σου θα αποτύχουν οικτρά για ακόμα μία φορά. Οι Ελληνες μετράνε τον χρόνο διαφορετικά και οι έμποροι ψυχών δεν ευδοκιμούν εδώ.
Αντε βούτα τώρα στη θάλασσα των θεών... και των ανθρώπων.
Εις μνήμην Siegfried S.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass