Στήλη πριν 30 χρόνια

4 Φεβρουαρίου 1983

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2013 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:27
 Επιμέλεια Δημήτρης Κατσανάκης
 Μακροχρόνια συνεργασία Ελλάδας-ΕΣΣΔ
Σειρά συμφωνιών μακροχρόνιας συνεργασίας στον οικονομικό κυρίως τομέα μεταξύ της Ελλάδας και της Σοβιετικής Ένωσης αναμένεται να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τον Σοβιετικό πρωθυπουργό Νικολάϊ Τιχόνωφ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.
Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν ένα πρόγραμμα μακροχρόνιας συνεργασίας που θα αφορά στους τομείς του εμπορίου, βιομηχανίας, κατασκευών, μεταφορών, έρευνας και τεχνολογίας και επιστήμης με κύριο μοχλό την ιατρική και το οποίο επεξεργάζονται αντιπροσωπείες των δύο χωρών.
* * *
Η σφοδρή κακοκαιρία σε Θεσσαλία-Βόρεια Ελλάδα με τους αποκλεισμούς χωριών και συγκοινωνιών και στο νομό Λάρισας κατέχει περίοπτη θέση στο πρωτοσέλιδο και συνδυάζεται με δύο φωτογραφίες από το χειμωνιάτικο ντεκόρ του λαρισαϊνού πρωινού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου για δύο περίπου ώρες οι νιφάδες του χιονιού έκαναν τους Λαρισαίους να αισθάνονται ψυχικά όμορφα χωρίς όμως να λησμονούν πως η επιδείνωση του καιρού επιφύλαξε και έξοδα μεγαλύτερα γι΄ αυτούς αλλά και προβλήματα
* * *
Επικίνδυνα σκυλιά λυμαίνονται συνοικίες
Σκυλιά σε άγρια και ημιάγρια κατάσταση λυμαίνονται τις ακραίες συνοικίες της Λαρίσης καθώς και διάφορες κοινότητες του νομού. Ήδη διάφοροι σύλλογοι και κοινότητες με υπόμνημά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας ζητούν να ληφθούν αμέσως μέτρα για την εξόντωσή τους γιατί κινδυνεύουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καθώς και τα ποίμνιά τους από τις ομαδικές επιθέσεις των άγριων σκυλιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες την περιοχή του υδραγωγείου υπολογίζεται ότι λυμαίνονται περίπου 600 άγρια σκυλιά!
* * *
Στο μεγάλο θέμα του εντοπισμού κρουσμάτων ηπατίτιδας δίνεται συνέχεια καθώς Καθαρίστηκε και απολυμαίνεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο, που συμπλήρωσε μια εβδομάδα κλειστό με απόφαση του Νομάρχη.
* * *
Ορκίστηκαν οι νέοι αιρετοί Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Λαρίσης
Οι νέοι αιρετοί Νομαρχιακοί Σύμβουλοι του ν. Λαρίσης ορκίστηκαν στη Νομαρχία παρουσία του νομάρχη κ. Βλασιάδη και του διευθυντή Εσωτερικών κ. Γραμμένου.
Οι νέοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις 15 Φεβρουαρίου είναι οι ακόλουθοι:
-Χρ. Κουμπούρας και Βασ. Χασιώτης στην επαρχία Λαρίσης
- Θ. Βαϊρακλιώτης στην επαρχία Φαρσάλων
- Ελευθ. Μεζίλης στην επαρχία Ελασσόνας
- Κων. Μπασδέκης στην επαρχία Τυρνάβου και
- Βασ. Τατσίδης στην επαρχία Αγιάς.
Μετά την ορκωμοσία ακολούθησε συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο κ. Νομάρχης αφού συνεχάρη τους Νομαρχιακούς Συμβούλους για την εκλογή τους, τους τόνισε σε σύντομη ομιλία του πόσο σημαντικό και δύσκολο είναι το έργο τους και ζήτησε να δείξουν εργατικότητα και συνέπεια.
* * *
Μαθητική επίσκεψη στην Ελευθερία
Οι μαθητές και μαθήτριες του Β5 τμήματος του Α΄ Γυμνασίου Λαρίσης συνοδευόμενοι από τη φιλόλογο καθηγήτριά τους Ασπασία Κουπουρτίγκου επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας μας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο έκδοσής της.
* * *
Έχει διαγραφεί η λέξη λέπρα από επίσημα έγγραφα
Από το υπουργείο Υγείας και Προνοίας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω: «Απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 16ης.1.1983 σχετικά με τον εορτασμό της Πανελλήνιας ημέρας των Χανσενικών σας πληροφορούμε ότι το υπουργείο έχει επίσημα διαγράψει τις λέξεις λέπρα και λεπρός σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 12 του Ν. 1137/81 που έχει ως ακολούθως: «παρ. 1 Η λέξη λέπρα και λεπρός δεν αναγράφονται σε πιστοποιητικά, δημόσια έγγραφα, εργαστηριακές εξετάσεις κ.λπ.»
* * *
Η ιστορία Ισραηλητικών κοινοτήτων στην Ελλάδα
Η Ακαδημία Αθηνών προκήρυξε βραβείο του Κεντρικού Ισραηλητικού Συμβουλίου της Ελλάδας 200.000 δραχμών για τη συγγραφή της «Ιστορίας των Ισραηλητικών κοινοτήτων στον Ελλαδικό χώρο από της Απελευθερώσεως του 1821 μέχρι του 1940»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass