Στήλη πριν 30 χρόνια

3 Μαρτίου 1983

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2013 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:44
Επιμέλεια Δημήτρης Κατσανάκης
Ικανοποιούνται θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων με δέκα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή και αφορούν σε άδειες, μέτρα προστασίας, έλεγχο απολύσεων, ισότητα φύλων κ.λπ.
Σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της ημέρας υλοποιούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για την ικανοποίηση όλων των θεσμικών αιτημάτων της εργατοϋπαλληλικής τάξης που έθεσε η ΓΣΕΕ. Με τα δέκα νομοσχέδια της κυβέρνησης μεταξύ άλλων:
* Καθιερώνεται η ετήσια άδεια 4 εβδομάδων, διπλασιάζεται η σπουδαστική άδεια, χορηγείται πρόσθετο οικογενειακό επίδομα για το τρίτο παιδί, παρέχονται κίνητρα για την απασχόληση ατόμων με μειωμένες ικανότητες κ.λπ.
* Ελέγχονται αυστηρότερα οι ομαδικές απολύσεις και επεκτείνεται το μέτρο και στις μικρές επιχειρήσεις.
* Εφαρμόζεται η ισότητα των δύο φύλων στον τομέα της εργασίας.
* * *
Σε κεντρική θέση του πρωτοσέλιδου και η άγρια διπλή δολοφονία στη Λακωνία με δράστη 57χρονο που Έθαψε ζωντανά τα δύο παιδιά του γιατί τα θεωρούσε ασθενικά ενώ το τρίτο μόλις γλίτωσε το θάνατο.
* * *
 
ΦΩΤΟ
Περίοδος κρίσεων, όπως και η παρούσα, και αποστρατεύεται ο στρατηγός Δ. Δεμέστιχας.
Μετά τον αποχαιρετισμό στα όπλα ο αποστρατευθείς αντιστράτηγος Δημήτριος Δεμέστιχας, ο οποίος διετέλεσε επί 14 μήνες διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού, πέρασε από τη Λάρισα και αποχαιρέτησε τους φίλους του. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφο της «Ελευθερίας» ο κ. Δεμέστιχας διαβεβαίωσε ότι δεν συνέβη τίποτε απολύτως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Δ΄ Σώμα Στρατού και σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα. Είχε ειδοποιηθεί από την 1η Στρατιά για την άσκηση στο λεκανοπέδιο Αττικής και έμεινε μέχρις αργά το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο του.
Ο Δ. Δεμέστιχας συνδέθηκε στενά με τη Λάρισα και τους κατοίκους του νομού κατά την περίοδο που διετέλεσε νομάρχης Λαρίσης μετά τη Μεταπολίτευση του 1974 και αποκαταστάθηκε αργότερα στο στράτευμα από το οποίο είχε απομακρυνθεί στη διάρκεια της Δικτατορίας.
* * *
Κατατέθηκαν αποζημιώσεις για τη διάνοιξη της οδού Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση του αρμόδιου υπουργείου με την οποία κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που θα απαλλοτριωθούν αναγκαστικά για τη διάνοιξη της λεωφόρου Θεσσαλονίκης στο τμήμα που περιλαμβάνεται από τη συμβολή της με την οδό Φαρσάλων μέχρι τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τελικό στάδιο για τη διάνοιξη της λεωφόρου Θεσσαλονίκης και σύντομα θα πρέπει να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.
* * *
Καταγγέλλουν τον φόνο του πολιτικού πρόσφυγα οι επαναπατρισθέντες Λαρίσης
Το ΔΣ της ΠΕΕΕΠΠ Λαρίσης με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την άνανδρη δολοφονία του επαναπατρισθένα πολιτικού πρόσφυγα νεολαίου Γιάννη Ευαγγελόπουλου από τους χουντοδεξιούς νεοφασίστες».
Στην ίδια ανακοίνωση ζητείται η λήψη όλων των μέτρων για τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών δολοφόνων.
Σε άλλο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι Συνελήφθησαν όλοι οι ύποπτοι για το φόνο του πολιτικού πρόσφυγα από την Τασκένδη στην Κυψέλη μετά από σοβαρό επεισόδιο που προηγήθηκε σε ντισκοτέκ της περιοχής.
* * *
Από την τοπική επικαιρότητα αλιεύουμε επίσης:
* Νέα διαβήματα χθες για τα απόβλητα του οινοπνευμετοποιείου στον νομάρχη κ. Βλασιάδη- Κρούσματα αδιαθεσίας στο Ομορφοχώρι
* Πέθανε πέντε ημέρες μετά τον θάνατο του άντρα της καθώς δεν άντεξε στον χαμό του.
* Οι νέες τιμές γάλακτος γιαούρτης στον νομό Λάρισας, που είναι αυξημένες μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης του νομάρχη κ. Βλασιάδη.
* ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: Διανοίξεις στον κεντρικό τομέα Μια συνοπτική ανάλυση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν
* Δικαιολογούνται απουσίες μαθητών που οφείλονται στην απεργία των ΚΤΕΛ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass