Να θυμάσαι...

Δημοσίευση: 05 Απρ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:22
Τιμώ και σέβομαι όλους τους απόστρατους Έλληνες Αξιωματικούς, όπως τους τίμησε και η Πατρίδα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής στρατιωτικής τους θητείας. Τους γνώρισα αρκετά καλά υπηρετώντας την Πατρίδα μου αμισθί επί 28 μήνες, ως είχα καθήκον, υπακούοντας στις διαταγές τους, έστω και αν η πλειοψηφία αυτών ήταν μικρότερης ηλικίας και ένιοι εξ αυτών κατώτερης πνευματικής μόρφωσης, γιατί έτσι επιτάσσουν οι νόμοι. Το αυτό έπραξαν και τα παιδιά μου.
Σήμερα που η Πατρίδα μας βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της, βυθισμένη σε μία απίστευτη ηθική και οικονομική κρίση και προσπαθεί να σταθεί όρθια για να μπορεί ν’ αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία της, να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να κάνει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, να φέρει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες, διαβάζω στην έγκριτη εφημερίδας σας οργισμένο απόστρατο αξιωματικό να περιγράφει με τον τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!» αποκλειστικά τις περικοπές των συντάξεων τους, απαξιώνοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος νυχθημερόν μοχθεί για να έχει φωνή η Πατρίδα και όλοι οι Έλληνες.
Σε κανένα δεν είναι ευχάριστο να περικόπτεται ο μισθός ή η σύνταξή του και φυσικά νιώθει αδικημένος και ίσως οργισμένος. Όμως σε έναν αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού θα έγραφα έναν τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ».
Να θυμάσαι πως η Πατρίδα σε σπούδασε δωρεάν.
Να θυμάσαι πως είχες σταθερή εργασία από τότε που τελείωσες την εκπαίδευση και τη Σχολή σου συνεχώς.
Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα σε αντάμοιβε με μισθό καλύτερο και παχυλότερο από ομολόγους σου των γειτονικών και ενίων ευρωπαϊκών χωρών.
Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα σου παρείχε πλειστάκις και δωρεάν διακοπές.
Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα διέθετε λέσχες για φαγητό και διασκέδαση, σχεδόν δωρεάν για εσένα και την οικογένειά σου όπου σας υπηρετούσαν στρατιώτες που κλήθηκαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα.
Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα διέθετε ενίοτε σε πολλούς από εσάς και διαμερίσματα για δωρεάν διαμονή μετά της οικογενείας σας.
Να θυμάσαι ότι η Πατρίδα διέθετε και καταστήματα για να ψωνίζετε πολύ πιο φτηνά για όλα τα αναγκαία σας.
Να θυμάσαι ότι μέχρι τη στιγμή της οικονομικής κρίσης που τσάκισε τη χώρα μας η Πατρίδα σας παρείχε γενναιόδωρα σύνταξη, ακόμα και σε συναδέλφους σας ηλικίας 50 ετών περίπου.
Να θυμάσαι πως και ο δικός μου πατέρας υπηρέτησε την Πατρίδα 49 συναπτούς μήνες στην περίοδο 1944-48, αμισθί, ως είχε χρέος να πράξει, και δεν διαμαρτυρήθηκε γιατί στην παρούσα οικονομική κρίση του περιέκοψαν μέρος της αγροτικής σύνταξης των 330 ευρώ μηνιαίως.
Το «δεν ξεχνώ!» μοιάζει προφανώς με απειλή διά της ψήφους σας. Η επιλογή είναι δικαίωμά σας. Να μη ξεχνάτε όμως ότι η επιλογή ακραίων τάσεων μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες αυτής της χώρα και την Πατρίδα σε πλήρη εξαθλίωση.
Μην ξεχνάτε, αλλά η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους και βεβαίως Εσάς. Στηρίξτε τις σωστές αποφάσεις της Κυβέρνησης, μην υποδαυλίζετε κοινωνικές εντάσεις και εκρήξεις και ενισχύστε την κοινωνική συνοχή.
Με εκτίμηση,
 Γρηγόριος Δασταυρίδης
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass