ΣΥΝΕΚ και απεργία καθηγητών

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:35
Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών των ΣΥΝΕΚ Λάρισας έχω να κάνω μερικές επισημάνσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η ανακοίνωση αυτή δεν εκφράζει όλους τους συναγωνιστές συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο και μόνο τους συντάκτες της. Κυριαρχούν οι: ανακρίβειες, η παραπληροφόρηση και... αρκετό «δηλητήριο» για τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις.
Καταρχήν συνάδελφοι το κυρίαρχο πολιτικό γεγονός για την απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις ήταν και είναι η επιστράτευση ενός κλάδου εργαζομένων 85.000 ατόμων μόνο και μόνο με τη σκέψη για απεργία!!! Πρωτάκουστο, παράνομο, αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό. Δείχνει τον φόβο της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στις παρενέργειες μιας ενδεχόμενης απεργίας των καθηγητών (μπροστάρηδων των αγώνων κάποτε).
Γι’ αυτό προσπάθησε με τους μηχανισμούς της και τα παπαγαλάκια της να κατασυκοφαντήσει τον κλάδο για να στρέψει άλλες ομάδες εργαζομένων εναντίον μας. Αφού δεν τα κατάφερε... πέρασε στην επιστράτευση. Οι συνάδελφοι ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους έδωσαν την απάντησή τους με μαζικές συνελεύσεις και με αποφάσεις σχεδόν ομόφωνα για σπάσιμο της αντισυνταγματικής, αντιδημοκρατικής αυτής πράξης. Περίμεναν όπως θεωρούσαν φυσικό και την πολιτική στήριξη των κομμάτων της Αριστεράς και τη «μείζονα» αντιπολίτευση .
Η ηγεσία της πέραν των κλασικών καταγγελιών-ανακοινώσεων ουδεμία κάλυψη έδωσε, μολονότι της ζητήθηκε και από μέλη της ΟΛΜΕ... Οσο για τη προσπάθεια του συντάκτη να παρουσιάσει όλους ίδιους και συνυπεύθυνους για την αναστολή της απεργίας... είναι αστεία. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν...
Ο συντάκτης της ανακοίνωσης στάζει «φαρμάκι» εναντίον της Παράταξής μας, συντρόφων και συναγωνιστών (στο πλαίσιο της επίθεσης συνεργασίας φαίνεται). Αν δεν το ξέρετε συνάδελφοι, οι Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις καθηγητών είναι μια αριστερή παράταξη καθηγητών χωρίς κανένα «καπέλο» ...Δεν ζητάμε κομματική ταυτότητα από όποιον θέλει να αγωνιστεί μαζί μας παρά μόνο μαχητικότητα. Είμαστε στρατευμένοι στον κοινό αγώνα των καθηγητών και του λαού, για την ανατροπή του μαύρου μετώπου, κρατώντας ο καθένας την αυτονομία του και την «ταυτότητά του», με συμμετοχή και στη συνδιαμόρφωση των θέσεών μας. Εμείς έχουμε εφαρμόσει στην πράξη και στις τάξεις μας την ενότητα της Αριστεράς που άλλοι επικαλούνται μόνο όταν τους βολεύει επικοινωνιακά...
Στα ψηφοδέλτιά μας υπάρχουν συνάδελφοι από όλους τους χώρους της αριστεράς και οχι μόνο. Γι’ αυτό οι συνάδελφοί μας ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψηφίζουν... τους εμπιστεύονται με την ψήφο τους... Μερικοί «συναγωνιστές» των ΣΥΝΕΚ έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου (γκεμπελίστικης μεθόδου) κατασυκοφάντηση μελών της παράταξης μας και σε προσωπικό επίπεδο, στα σχολεία που επισκέπτονται ρίχνοντας τόνους λάσπης . Λες και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα για απόσπαση, μετάθεση, συμμετοχή σε επιτροπές κ.λπ. (Σίγουρα στα γκουλάγκ, με λίγο black χιούμορ των ημερών, θα είχαμε πρώτες θέσεις). Η σιωπή δεν σημαίνει αδυναμία και η υπομονή έχει και όρια...
Επειδή η επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας θα ενταθεί και ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην εκπαίδευση θα επιχειρηθεί να ισοπεδωθεί, χωρίς ν’ αναστέλλεται η επίταξη, καλώ όλους τους συναδέλφους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση... Η Κυβέρνηση έχει έτοιμα τα σχέδιά της για τα νέα σχολεία, Γεν. και Τεχνικό Λύκειο και θα προσπαθήσει μέσα στο καλοκαίρι να τα περάσει. Δεν θέλουν ελεύθερους ανθρώπους, αγωνιστές της Ζωής και υπεύθυνους πολίτες. Θέλουν νέους με σκυμμένο κεφάλι, φοβισμένους, φτηνό εργατικό δυναμικό. Γι’ αυτό χρειάζεται ο πλήρης έλεγχος της εκπαίδευσης με: την «αξιολόγηση» (που εκεί να δείτε «δικτατορίσκους» που θα αναδείξει), τις απολύσεις αναπληρωτών σε πρώτη φάση, και μονίμων (πλεοναζόντων) αργότερα, νόμοι τύπου 4093/2012 για τον εκφοβισμό των καθηγητών. Σ’ αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να υπάρχει ένα συνδικάτο έτοιμο για ΟΛΑ ξεπερνώντας τις αδυναμίες του και με μια νέα ηγεσία μπροστάρης στον αγώνα μας. Καλώ τους συναδέλφους της Λάρισας να κάνουν την ανατροπή . Στις εκλογές της 12 Ιουνίου να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων ανεξαρτήτως την κομματικής τους προτίμησης.
Σιάμος Παναγιώτης, μέλος των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων Καθηγητών Λάρισας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass