Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2012 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:33
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Όσο κράτησαν, κράτησαν οι μαγκιές και οι φανφάρες οι προεκλογικές. Τώρα που πλάκωσε ξανά η Τρόικα, ξεχνάμε την επαναδιαπραγμάτευση και στεκόμαστε σούζα. Εδώ ένα «δεν έχω καμιά διάθεση να διαπραγματευτώ με τους Έλληνες» πέταξε η Λαγκάρντ και μας κόπηκαν τα γόνατα. Αμ το άλλο; Με το που έσκασε ξανά μύτη αυτός ο Ράιχενμπαχ, ημιανάπαυση-προσοχή και «παρουσιάστε» βαρούσαν όλοι στα υπουργεία. Να χαρώ αντίσταση εγώ!
* * *
*Βγήκε και ο Άγγλος πρωθυπουργός να μας απειλήσει ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας, η χώρα του θα μας κλείσει τα σύνορα. Όλοι οι... φιλέλληνες ηγέτες έχουν βαλθεί να φτιάξουν κλίμα. Πώς να έρθει μετά ο άλλος να επενδύσει στην Ελλάδα; Αν είχαμε μια σοβαρή, στιβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουμε απαντήσει ήδη στον Κάμερον. Να τον βάλουμε στη θέση του και να καθησυχάσουμε τις αγορές και τους-λέμε τώρα- υποψήφιους επενδυτές. Αλλά για τους δικούς μας τώρα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Προέχουν τα εσωκομματικά, η πρώτη επίσκεψη στο Μαξίμου και η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που μας πάει κόντρα στις αποκρατικοποιήσεις. Ποιος Κάμερον τώρα; Το παλιόπαιδο ο Τσίπρας μας κάνει τη ζημιά...
* * *
*Αν είχαν εκπονήσει σχέδιο για να βγούμε απ’ την κρίση, θα το ακολουθούσαν κατά γράμμα οι κυβερνώντες. Βλέπετε κανένα σχέδιο εσείς; Άρπα κόλλα και πασαλείμματα για επικοινωνιακούς λόγους βλέπουμε δύο βδομάδες τώρα. Εδώ ακόμα και τους τροϊκανούς για να μην μας κάνουν «ντα», πάμε να τους καλμάρουμε μ’ αυτά που «θα» κάνουμε. Και αυτοί θα μας πιστέψουν τώρα, σωστά; Ωχ, το βλέπω το έργο, έρχεται κι άλλη πίκρα καλοκαιριάτικα...
* * *
*Από 11χρονα-12χρονα παιδιά μαθαίνεις την αλήθεια. «Σε λίγο θα παρακαλάμε να πάμε φυλακή για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό» απάντησαν μαθητές δημοτικού, σε έρευνα που έγινε για το πώς βιώνουν τα Ελληνόπουλα την κρίση. Ξεχειλίζει από αισιοδοξία η πιτσιρικαρία... Και πού να παν γυμνάσιο να δουν τη γλύκα με τις φωτοτυπίες αντί για βιβλία!
* * *
*Μα γιατί να μην πάρουν τα αναδρομικά τους αυτοί οι 500 βουλευτές, νυν, πρώην και ευρωβουλευτές; Αφού τα έχουν δουλέψει αυτά τα λεφτά τα παιδιά, δεν είναι κρίμα να φαν τέτοια πιστολιά; Άντε να γίνει καμιά διαδήλωση και Εκάλη-Κολωνάκι.
* * *
*Ορίστε, ησύχασαν και οι βαμβακοπαραγωγοί. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζει το ενδεχόμενο για κατ’ εξαίρεση χρήση φυτοφαρμάκου κατά του «πράσινου σκουληκιού». Καλά, δεν το περιμένατε εσείς; Τι τον έχουμε βρε τον Λαρισαίο εκεί; Ο Μάξιμος θα το τσατσαλίσει το πράσινο σκουλήκι! Αμ πώς!
* * *
*Να που οι Χρυσαυγίτες δίνουν στεγνά κόσμο και χαλάν την ομερτά που επικρατούσε ως τώρα στη Βουλή. Όλα τα μεγάλα μυστικά των εθνοπατέρων βγαίνουν στην επιφάνεια. Ορίστε, κυκλοφόρησαν χθες και το πρώτο τους κουίζ: «Ποιο γνωστό στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, δεν τραβά το καζανάκι και δεν πλένει τα χέρια; Προσοχή σε ποιον δίνετε χειραψία!». Είναι τυχαίο που η «βρόμα» βγήκε για αριστερό; Και μόλις ξεκίνησε για τη «Χρυσή Αυγή» η επιχείρηση «καθαρά χέρια στη Βουλή»... Λέτε από βδομάδα να μάθουμε και κατά πόσο σκουπίζονται οι αριστεροί; Όλα στη φόρα, πατριώτες.
* * *
*Πόσα χρωστούν οι Λαρισαίοι στον Δήμο, 4 εκατ. ευρώ; Ψάξτε να βρείτε τίποτα κλήσεις που έχετε παραπεταμένες στο αμάξι γιατί ο δήμαρχος δεν αστειεύεται όταν τον χρωστούν. Στο κόβει το νερό στο άψε-σβήσε, ρώτα και τον Κομήτσα που ξέρει απ’ αυτά...
* * *
*Για τον... νεροπόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Κιλελέρ, μία είναι η ενδεδειγμένη λύση: να μονομαχήσουν ο Τζανακούλης με τον Κομήτσα. Με νεροπίστολα και να’ ναι ξημερώματα στη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ.
* * *
*Μετά το «πράσινο σκουλήκι», πλάκωσαν και τα αγριογούρουνα. Ποιος θα μας πρωτοφάει σ’ αυτή τη χώρα; Τη σοδειά αλλά και γενικά, ξέρουν οι πολιτικοί μας και η Τρόικα... Πάντως εγώ τον έχω έτοιμο τον τίτλο, αν θέλει να κάνει καμιά ταινία ο Σπίλμπεργκ: «Τα αγριογούρουνα απ’ το Καραντάου ξεχύνονται στον κάμπο». Θα σπάσει ταμεία!
* * *
*Πολύ την αγαπούσε τη γυναίκα του ο άλλος στα Φάρσαλα. Πρώτα την περιέλουσε με βενζίνη για να την κάψει, μετά την περίμενε το πρωί να τη βαρέσει μ’ ένα δοκάρι... Δοκάρι; Έχει αρπάξει ο κόσμος. Μετά δεν ξέρω, κι εμείς πίνουμε τα βράδια κανένα κρασάκι αλλά ως εκεί. Άμα σε χαλάει, κόφτο και πάρε διαζύγιο. Πάντως θαυμάζω και την ψυχραιμία της συζύγου που μετά απ’ όλα αυτά, κυρία, το πρωί ξύπνησε για να πάει κανονικά στη δουλειά. Βλέπετε πόσο φοβάται όλος ο κόσμος την απόλυση;
* * *
*Το ‘πε και το ‘κανε ο Ολάντ. Από το 2013 οι γκέι γάμοι θα είναι νόμιμοι στη Γαλλία. Είναι και ρομαντικά στο Παρίσι, πατείς με πατώσε έχει να γίνει!
* * *
*Απ’ το 2000 έχει να κάνει φορολογική δήλωση ο Μάκης Ψωμιάδης. Και μιλάμε πως ήταν και πρόεδρος στην ΑΕΚ εκείνο το διάστημα, έτσι; Κι όμως ουδείς τον ήλεγχε! Το χειρότερο ποιο είναι; Ότι το σχολιάζαμε χθες και σε κανέναν δεν προξένησε εντύπωση. Όλα τα περιμένεις πια σ’ αυτή τη χώρα, τίποτα δεν σε εκπλήσσει... Αυτό θα πει κατηφόρα!
* * *
*Βρήκαμε το σωματίδιο του Θεού; Οι επιστήμονες λενε πως αυτό το μποζόνιο του Χιγκς θα μας λύσει όλες τις απορίες. Δεν μας δίνουν κανένα δανεικό παραπάνω να τους τις λύσουμε εμείς; Τα πάντα όλα μόνο ο Έλληνας τα ξέρει, ποιο μποζόνιο τώρα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass