Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2012 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:21
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
* Τι εννοεί η «BILD» όταν γράφει πως η Μέρκελ προσγειώνεται σήμερα το μεσημέρι στον κρατικό αερολιμένα... «Ευάγγελος Βενιζέλος»; Το αυτονόητο, ότι για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη χώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς του στο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ, αξίζει να δώσουμε και το ονοματάκι του στο αεροδρόμιο. Μια υπόδειξη μας κάνουν οι Γερμανοί. Άλλωστε ο Ελευθέριος είναι ξεπερασμένος πια, φρέσκα κουλούρια...Ενώ ο Βαγγέλης μας, μπαίνει από τώρα στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων, θα τον θυμόμαστε πάντα να κρατάει το στικάκι με τα ονόματα. Όχι, καμιά σχέση μ’ αυτό που κρατούσε ο Ναπολέων!
*
* Όσο πάει να τα μαζέψει, τα κάνει χειρότερα και μας εξοργίζει ακόμη περισσότερο ο Ευάγγελος. Βγήκε πάλι χθες και τι μας είπε; Ότι για την ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ φταίει ο Παπακωνσταντίνου, φταίει ο Διώτης, φταίει ο Χατζηπετρής... Κατά τον Βενιζέλο όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τον ίδιο που την έκρυβε στο συρταράκι του τόσο καιρό. Δεν βρέθηκε ένας συμβουλάτορας να του πει ότι ο λαός προτιμά τους πολιτικούς που όταν γίνει ένα λάθος, αναλαμβάνουν την ευθύνη και όχι αυτούς που ψάχνουν απεγνωσμένα άλλους για να την μετακυλήσουν; Και ειδικά όταν είναι πασιφανές πως πρόκειται για δικό τους λάθος. Αλλά και να του το’ παν, σιγά μην άκουγε κανέναν ο πρόεδρος...
*
* Ε-ε-έρχεται! Στάσου, Άνγκελα, μύγδαλα... Για σένα, τσάγαλα! Φρούριο θα’ ναι σήμερα η Αθήνα, πάνω από 7 χιλιάδες όργανα της τάξης επιστρατεύονται για να φυλάξουν την Άνγκελα. Απορώ με τι όρεξη θα το κάνουν οι φίλοι μας οι αστυνομικοί που βλέπουν τον μισθό τους να κατρακυλάει στα 6-7 κατοστάρικα... Από τους πρώτους είναι που θέλουν να γιουχάρουν αλλά τέλος πάντων, τι να κάνουν κι αυτά τα παιδιά; Το άτιμο το καθήκον επιτάσσει να «την πνίξουν».
*
* Τίνος φαεινή ιδέα είναι αυτή η επίσκεψη; Του Αντώνη που περιμένει κάποιου είδους στήριξη ή της Γερμανίδας που ψοφάει για επίδειξη; Μάλλον θα τους γυρίσει μπούμερανγκ... Και η χθεσινή απαγόρευση των διαδηλώσεων μόνο ως λάδι στη φωτιά λειτουργεί. Πάτε καλά; Περιμένετε να’ ρθει η Μέρκελ στην Αθήνα και να μην ανοίξει μύτη; Πιο πολύ τους πωρώνετε τώρα, το απαγορευμένο είναι πάντα πιο γλυκό!
*
* Εντάξει, και αυτά τα περί ενεργοποίησης χουντικών διαταγμάτων είναι υπερβολές της Αριστεράς. Και τότε που είχε έρθει ο Κλίντον, επί Σημίτη το 1999, πάλι είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις στην Αθήνα. Συνεπώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Βέβαια σ’ αυτή τη χώρα είμαστε μαθημένοι ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, πόσο μάλιστα όταν θέλει να κάνει αντιπολίτευση. Αλλά ειδικά οι βουλευτές δεν κάνει να ξεφουρνίζουν ελαφρά τη καρδία κουβέντες για χούντα... Καραδοκεί και το «Βήμα»!
*
* Εξάωρο θα’ ναι το ταξιδάκι της Μέρκελ στα μέρη μας. Τόσος λόγος, τόσος ντόρος για λίγες ωρίτσες; Καταλάβατε τώρα τι είμαστε για τη φροϋλάιν; Μια ξεπέτα, αουφίντερζεν και αφήνει πίσω της συντρίμμια. Άτιμες Γερμανίδες τουρίστριες που διψάτε για... αίμα!
*
* Ώστε η κυβέρνηση θα αποφασίζει για τους μισθούς μας; Τι καλά που θα’ ταν να αποφασίζαμε κι εμείς για τους δικούς τους! Εκεί να δεις κατώτατο... Όλοι σε κέρματα θα πληρώνονταν!
*
* Ωραίος! Και επειδή οι ωραίοι έχουν πάντα χρέη, 80χρονος Λαρισαίος συνελήφθη διότι χρωστάει 1,1 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Δεν τον άφηναν ακόμα λίγο έξω τον συμπολίτη να πατήσει τα 100; Άκαρδοι!
*
* Απόπειρα ληστείας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, στη Μελιβοία. Ποια ληστεία; Από κει αν περνάν τίποτα λωποδύτες, πρέπει να’ ναι μόνο για πειρατεία! Το βαπόρι λέμε...
*
* Επίδομα 1000 ευρώ ετοιμάζει ο Μάξιμος για 5.000 οικογένειες αγροτών. Πού λέτε να πέσει το περισσότερο «χαρτί»; Μάγος είσαι; Εκτός από Λαρισαίος ψηφοφόρος!
*
* Ποιος κουράζεται περισσότερο τώρα που ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είναι βουλευτής και τρέχει με τη Χρυσή Αυγή; Ο μπαμπάς του που έχει ξεμεσιαστεί να σηκώνει τσουβάλια. Βάρη που έχει η πολιτική... Ενίοτε για όλη την οικογένεια!
*
* Πώς; Συνελήφθη ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ; Πάει, έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα. Το σκοτάδι δεν είναι μακριά, οι γεννήτριες κατεβαίνουν με τη μία.
*
* Τι εμφάνιση ήταν η προχθεσινή της ΑΕΛ; Μπροστά δεν κάναμε τίποτα, πίσω μας έκαναν σκόνη τα Γιαννιτσά. Καλά, με την Αναγέννηση παίζαμε ή με την... Μπάρτσα Βορείου Ελλάδος;
*
* Όσο για την οριτζινάλε Μπαρτσελόνα, πάλι καλά που πήρε και το «Χ» στο Ελ Κλάσικο με τη Ρεάλ... Τι να κάνει η ομάδα μ’ αυτόν τον προπονητή που έχει; Άκου Βιλανόβα... Εγώ το’ χω για σαπούνι στο σπίτι! Και δεν παίρνουν καλύτερα τον Ζιώγα;
*
* Στο ραδιόφωνο και ο Άδωνις, ξεκινάει πολιτική εκπομπή ο Νεοδημοκράτης βουλευτής. Πού αλλού; Στο «Βήμα FM» που είναι και ο Πάγκαλος με τον Ανδρουλάκη. Ο Ψυχάρης να’ ναι καλά, έχει δουλειά για όλα τα καλά παιδιά...
*
* Κάστινγκ για δουλειά στην Ελλάδα. Από τα μοντέλα στον τσοπάνη, από το lifestyle στο μαντρί... Που ’σαι ρε Κωστόπουλε!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass