Πάρτο αλλιώς….

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2012 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:27
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 
*Δεν το βλέπεις ξεκάθαρα εδώ και δύο μέρες; Επιτέλους, κάτι έχει αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα... Η ώρα! Έλα όμως που δεν τους φτάνει τους τροϊκανούς το ρολόι, θέλουν να μας αλλάξουν και τα φώτα...
* * *
*Μ’ αρέσει που ακόμη γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» του ’40... Με τον κάθε «γιέσμαν» πολιτικό να στρογγυλοκάθεται στην εξέδρα. Πού ξέρουν αυτοί από μεγάλα «όχι»; Έχουν πει κανένα για το καλό της πατρίδας; Για τους Έλληνες που τα «κοράκια» δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία; «Αμύνεσθαι περί... πάρτης» πρέπει να’ ναι το μότο των περισσοτέρων κι όσο εσύ τους (ξανα)βγάζεις βουλευτές, δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για σένα. Αποδεδειγμένα και την ώρα της ψηφοφορίας, όχι στα επετειακά τα λόγια. «Ζήτω το Όχι» και θα σου ‘λεγα τώρα!
* * *
*Εδώ επιτρέπουν στον κάθε Τόμσεν να μας κάνει κουμάντο στα εργασιακά και να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι, απαιτώντας να μας κοπεί μέχρι και το επίδομα γάμου. Τι είναι αυτά που ζητάνε οι άνθρωποι; Αμφιβάλλει κανείς πια ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τα επόμενα, ξένα αφεντικά; Και άντε αυτοί μας πέτυχαν μπόσικους, βρήκαν χώρο και απλώνονται. Οι δικοί μας εκεί πάνω που υποτίθεται διαπραγματεύονται και σκληρά μάλιστα, πώς τους το επιτρέπουν; Όπου να’ ναι θα τους δώσουμε το θάρρος να μας ανέβουν και στο κρεβάτι! Δεν φαντάζομαι να περιμένεις κανένα «Όχι!» απ’ τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα... Το πολύ-πολύ να σκεπάσουν τα κεφάλια τους με τα μαξιλάρια.
* * *
*Ανήμερα 28η Οκτωβρίου βλέπω να βγαίνει ο Στουρνάρας με το μαλλί-«καρφάκια» και στα αγωνιώδη ερωτήματα των συναδέλφων για το τι θα γίνει με τα εργασιακά, μια απάντηση δίνει μονότονα: «αυτό είναι θέμα της Τρόικας». Για μισό λεπτό, αυτούς ψηφίσαμε εμείς ή τους 300 της Βουλής; Πες μας καλύτερα, υπουργάρα μου, ότι έχουμε εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους δανειστές και βρισκόμαστε υπό κατοχή. Χωρίς να πέσει ούτε ντουφεκιά ρε συ; Θέλεις δεν θέλεις, μέρα που είναι σου έρχεται στο μυαλό η Βέμπο... «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά, τι σκληρά πολεμάτε-πάνω στα βουνά»... Καμία σχέση όμως!
* * *
*Βλέπεις και το τρέιλερ για την εκπομπή του Πρετεντέρη («το Τρίτο Μνημόνιο») και νιώθεις πως έρχεται με φόρα ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό θα πει πλύση εγκεφάλου... Και είμαστε τώρα εμείς για να ρισκάρουμε με την επόμενη δόση, παππούλη; Σαμαράς για να έχουμε τουλάχιστον να τρώμε σκέτο ψωμί, 30% στην επόμενη δημοσκόπηση.
* * *
*Λόγω του τυφώνα «Σάντι» επέστρεψε άρον-άρον από τις ΗΠΑ ο Βενιζέλος ενώ ο Αβραμόπουλος ακύρωσε το ταξίδι σε Καναδά και Νέα Υόρκη. Μα τι λεβέντες πολιτικούς που έχουμε! Ειδικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι και με την Τurkish Airlines πέταξε για να γλιτώσει απ’ τον τυφώνα, μέσω Κωνσταντινούπολης γύρισε Αθήνα. Παλικάρι μου, τύφλα να’ χει ο Λεωνίδας!
* * *
*Αλλά κι αυτά τα αμερικανάκια πώς κάνουν έτσι για τον τυφώνα «Σάντι»; Πού να’ χαν στα μέρη τους και τους τυφώνες Σαμαράς-Γιωργάκης!
* * *
*Το ξανασκέφτηκε ο Βενιζέλος και τελικά το ΠΑΣΟΚ θα τα ψηφίσει τα μέτρα. Όχι που δεν θα τα ψήφιζε! «Θα εγγυηθούμε την πολιτική σταθερότητα του τόπου» διέρρεε χθες απ’ την Ιπποκράτους. Διότι ως γνωστόν, από σταθερότητα το ΠΑΣΟΚ άλλο τίποτα...
* * *
*Στην τοπική επικαιρότητα πάλι ο Κώστας Τζανακούλης κλέβει όλα τα φώτα. Αυτό το χωριό του Αη-Βασίλη πυροδότησε νέα κόντρα με τους εμπόρους. Όχι και «δήμαρχος των παζαριών» όμως, κύριε Τζίκα. Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στήσουμε τώρα στη Λάρισα. Κι αφού ουσιαστικά αντιγράφουμε το χωριό των Τρικαλινών, πιο επιτυχημένο θα ήταν το «δήμαρχος των ξωτικών»!
* * *
*Τελικά μόνο του τον άφησαν τον Μάξιμο προχθές οι υπόλοιποι κυβερνητικοί βουλευτές... Ούτε ένας δεν ανέβηκε στην εξέδρα. Βρήκαν λοιπόν χώρο και στρογγυλοκάθισαν στην πρώτη σειρά μέχρι και δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτά έβλεπε και η σύζυγος (νεαρού) δημοτικού συμβούλου που ήταν απέναντι ανάμεσα στο πλήθος και του έβαλε χέρι του δικού της. «Εσύ γιατί δεν είσαι στην εξέδρα; Πιο έξυπνος είναι αυτός και κάθεται πρώτη μούρη; Ανέβα πάνω τώρα!». Ήταν όμως αργά για το παλικάρι μας, την 25η Μαρτίου τώρα... Άκου «ανέβα στην εξέδρα τώρα!», καούρα που είχε η κυρία. Γυναίκες, παιδάκι μου, ψοφάν για μεγαλεία.
* * *
*Τυχερός άνθρωπος ο Ζώης... Έλειπε στην Ουκρανία και γλίτωσε την επετειακή περιοδεία του Καμμένου στη Μαγνησία. Δεν σχολιάζω άλλο για να μην δω astraκια!
* * *
*Κλείνουν αβέρτα τα καταστήματα στη Λάρισα αλλά τα ενοίκια παραμένουν στα ύψη, γι’ αυτό και τα περισσότερα μένουν ξενοίκιαστα. Από 3-4 μέχρι και 7 χιλιάρικα έχω ακούσει! Άντε να δούμε... Ως πότε θα τρως απ’ τα έτοιμα, ιδιοκτήτη;
* * *
*Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα με τη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιοποίησε αυτό το «παλιόπαιδο» ο Βαξεβάνης. Ούτε ένας Λαρισαίος μέσα στους 2.091; Και μετά λέμε πως έχουμε φράγκα εδώ εμείς οι χωραφάδες...
* * *
*Το γράφαμε προχθές, το σταντάρουμε σήμερα. Πάνε παραπίσω οι αντιδήμαρχοι στη Λάρισα, τουλάχιστον μέχρι τέλη Νοεμβρίου και βλέπουμε. Και μέχρι να ξεκαθαρίσει αν και πού θα αξιοποιηθεί ο Θανάσης Μητσιός απ’ το φιλαράκι του τον Αντουάν, μην περιμένετε αλλαγές στο σχήμα. Τον έχετε για κορόιδο τον δήμαρχό μας να στεναχωρήσει τον πρόεδρο; Όχι βέβαια!
* * *
*Επιστρέφει, λέει, στη μόδα το γιλέκο. Αμ το ζιβάγκο; Μ’ αυτό θα κυκλοφορούμε τον χειμώνα ακόμη και μες στο σπίτι για να ζεσταθούμε.
* * *
*Τι έχει κάνει αυτός ο διαιτητής προχθές στην Τσέλσι; 2 κόκκινες, 1 γκολ οφσάιντ, έβριζε τους παίκτες ενώ στο παρελθόν είχε δηλώσει και οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φανταστείτε τι θα έγραφε ο Αλαφούζος στο Twitter αν ήταν στη θέση του Αμπράμοβιτς!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass