Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 03 Νοε 2012 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:27
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 *Εντάξει αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε κυβέρνηση, για το επόμενο δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα... Τοπίο στην ομίχλη η Ελλάδα με την έλευση του Νοέμβρη, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ξυπνήσαμε χθες το πρωί και δεν βλέπαμε ούτε τη σημαία του γείτονα απέναντι. Τόσες μέρες έχουν περάσει απ’ την 28η Οκτωβρίου αλλά αυτός δεν λέει να την κατεβάσει, μάλλον νομίζει πως έτσι «ισοφαρίζει» τα τούρκικα που βλέπει μεσημέρι-βράδυ. Από έξω «αίμα-τιμή» και από μέσα... μπουγιουρντί!
* * *
*Καλά, μιλάμε... Κολοσσοί! Ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη είναι τόσο στιβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί αρχηγοί που την ώρα της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις και την επίμαχη τροπολογία, «είχαν πάει για ραδίκια» που λέει και ο Μανώλης! Ήταν στη Βουλή αλλά δεν πήγαν να ψηφίσουν. Αντί να βγουν μπροστά, κρύφτηκαν. Απ’ τους βουλευτές τους και απ’ τον δημοσιογραφικό κόσμο, δεν είναι ώρα τώρα να τον κακοκαρδίσουν. Τελικά απ’ τους τρεις «ηγέτες» της συγκυβέρνησης, τείνω να πιστέψω πως δικαίως είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το εκλογικό του ποσοστό. Σε σχέση με τους άλλους δύο «κεντροαριστερούς» (να τους κάνει ο Θεός!), ο «δεξιός» φαντάζει λιγότερο ευθυνόφοβος...
* * *
*Μετά από τριάντα χρόνια στην εξουσία, στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να πέφτουν για τα καλά τα προσωπεία. Ξεσούρωσαν απ’ το μεθύσι της εξουσίας και βλέποντας να υποχωρεί το έδαφος κάτω απ’ τα ποδαράκια τους, πανικόβλητοι άλλοι πηδάν απ’ το καράβι που έγινε πιρόγα και άλλοι μένουν αναγκαστικά αλλά δεν ξέρουν κατά πού να κάνουν. Κόμμα που έχει 33 βουλευτές με τον καθένα να έχει διαφορετική άποψη, πώς να μη βαρέσει διάλυση; Τρώνε τις σάρκες τους τα σοσιαλιστόπαιδα στην Ιπποκράτους. Και η πλάκα είναι πως μεταξύ τους συνεχίζουν να αποκαλούνται «συντρόφια»...
* * *
*Μα πόσο... Στουρνάρας μπορεί να είναι; Όχι πείτε μου, είμαστε σοβαροί; Η Τρέμη και ο Πρετεντέρης στον ΕΟΠΥΥ; Να φωνάζουν στο δελτίο «14-900, ο γιατρός μας! Ο άνθρωπος μας!»; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό και σε πρώτη φάση τουλάχιστον δικαιώθηκε ο αγώνας μας. Και δεν υποχωρούμε από βδομάδα- βαστάτε γερά, Στάη και Παπαχελά!
* * *
*Έχουμε και τον Βενιζέλο που ζητάει απ’ τον Κουβέλη να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλιώς να αποχωρήσει. Δεν κοιτάει εκεί τα του οίκου του μπας και συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στο ΠΑΣΟΚ, θέλει να κάνει και υποδείξεις στον κυρ-Φώτη. Αλλά βέβαια, αν δεν υπερασπιστεί τώρα τον Σαμαρά πώς θα γίνει αντιπρόεδρος του μετά; Ξέρει τι κάνει ο Ευάγγελος. Όλα για την καρέκλα όσο μπορούμε ακόμα γιατί έτσι και πέσει η κυβέρνηση, μπορεί να χάσουμε μέχρι και το στασίδι στη Βουλή... Άλλωστε στο 5,5% με 6,5% «παίζει» το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Και αυτές πριν γίνει το έλα να δεις με Σκανδαλίδη-Κάσση...
* * *
*Πώς; Έφυγε και η Μαριλίζα; Τη χάσαμε τη στελεχάρα, αυτό κι αν είναι πλήγμα. Όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον τόπο. Να δείτε που θα την πάρει ο Τζορτζ στο Χάρβαρντ και θα μας την κάνουν κορνίζα!
* * *
*Τι χαμός είναι αυτός στην πόλη μας με το χριστουγεννιάτικο χωριό που θέλει να μας φτιάξει ο δήμαρχος; Α, δεν τον βλέπω καλά αυτόν που θα κάνει τον Αϊ-Βασίλη... Αντί για «χο χο χο» θα φωνάζει «ωχ ωχ ωχ»!
* * *
*Του την πέφτουν όλοι του Τζανακούλη, κάθε μέρα εμφανίζεται κι άλλος αντίπαλος στον ορίζοντα. Μετά τους εμπόρους, τον Σάπκα και το ΚΚΕ, χθες ήταν η σειρά του Καλογιάννη και του Επιμελητηρίου. Ζητούν κι αυτοί με τη σειρά τους να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσουν όλοι μαζί για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αμάν πια, λυσσάξατε όλοι μ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Δεν θέλετε καλύτερα να τα πείτε και να ψηφίσετε απ’ το τηλέφωνο; Αφού έτσι κι αλλιώς την έχουμε την πλειοψηφία!
* * *
*Και όταν τον κριτικάρετε, να θυμάστε ότι πρόκειται για δήμαρχο 4 τετραετιών, παρακαλώ. Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετράει στο τιμόνι. Ο Τζανακούλης έτσι και ήταν κονιάκ, τώρα θα ήταν 14 αστέρων! Ηρεμήστε λίγο λοιπόν και ας νιώσουμε όλοι μαζί Χριστούγεννα, που λέει κι ο Μπαρτζώκης...
* * *
*Τι έγινε ρε σεις, μόνο ο γραμματέας μας είναι στο πλευρό του δημάρχου; Είναι αυτό που λένε, πες μου τον σύμμαχό σου... Και για να κλείνουμε με το θέμα που συζητά όλη η πόλη, το βλέπω κομματάκι δύσκολο να ψωνίσει ξανά ο δήμαρχός μας απ’ τον Μότσιο!
* * *
*Επιδειξίας στη Λάρισα και μάλιστα στις 7.30 το πρωί, μέσα στην παγωνιά; Αυτά είναι ωραία αποκλειστικά! Μόνο που επειδή τα πρωινά έχει ομίχλη και ειδικά εκεί στον Πηνειό, παρακαλείται ο ανώμαλος αν θέλει να τον βλέπουμε, την επόμενη φορά να κρεμάσει και φώτα ομίχλης!
* * *
*1-1 η ΑΕΛ με την Παναχαϊκή του Κούγια. Μπορούσαμε και τη νίκη αλλά δεν μας χαλάει και το αήττητο σερί. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι να νικάς στην έδρα σου και έξω να τσιμπάς ό,τι μπορείς. Το έκανες; Βγαίνεις!
* * *
*Το κόλπο δοκιμασμένο, πιάνει πάντα... Ποιον φώναξα «δήμαρχε» και γύρισε αστραπιαία προχθές; Τον Λουκά Κατσαρό! Το νου σας, Ρένα και λοιποί διεκδικητές, μπορεί ο νομάρχης να μην το παραδέχεται ακόμα αλλά «γλυκαίνεται»... Στάνταρ!
* * *
*Και απόψε μπορεί να κυκλοφορήσετε άφοβα τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ο Κων/νος Μητσοτάκης παραμένει κλινήρης!
* * *
*Αιδώς, Κρητικάτσι! 30χρονος Πακιστανός κατήγγειλε ότι τον βίασε(!) 53χρονος Έλληνας στην Ιεράπετρα Λασιθίου. «Ηθελε» λέει ο συμπατριώτης μας! Εντάξει ρε παιδιά, είπαμε να τους διώξουμε αλλά όχι... κι έτσι!
* * *
*Πέρασε και η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και μ’ αυτές τις κινητοποιήσεις για τον ΕΟΠΥΥ, ξεχάσαμε να πούμε χρόνια πολλά. Τι, ποιοι γιόρταζαν; Όλη η λίστα Λαγκάρντ!
* * *
*Πείτε μας πότε θα είστε έτοιμοι, κύριε Λαφαζάνη. Τότε μπορεί και να το σκεφτούμε αν θα σας ψηφίσουμε... Αντιπολίτευση μια ζωή, η Αλέκα τουλάχιστον δεν το κρύβει.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass