Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2012 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:53
Αγαπητή Ελευθερία,
Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα με τίτλο «Ανοίγουν οι πόρτες του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης», στην οποία γίνεται αναφορά στη λειτουργία του χωρίς όμως να γίνεται λόγος στον ρόλο που διαδραμάτισε ο σύλλογός μας (ΕΣΔΙΑ), στην ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω Μουσείου.
Ως γνωστόν ο σύλλογός μας που λειτουργεί από το 2000, εκπροσωπώντας αντιστασιακούς της Λάρισας και πέραν αυτής είχε εξαρχής στόχο τη δημιουργία Συλλογής μουσειακού αντιστασιακού υλικού και την ίδρυση Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Πράγμα που επιτεύχθηκε με την πρότασή που εμείς κάναμε να δεσμευθεί και να αξιοποιηθεί το κτίριο της Πυριτιδαποθήκης (Παλαιές Φυλακές) που υπάρχει στον αύλειο χώρο του 5ου Λυκείου Λάρισας, ύστερα και από ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαφορετικά δεν θα είχε γίνει το έργο, η δαπάνη του οποίου διατυμπανίζεται στο κείμενο.
Την παράλειψη αυτή, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, θεωρούμε σοβαρή και καθόλου ευγενική για έναν κύκλο ανθρώπων, πολιτών της Λάρισας, που είναι οι πραγματικοί δημιουργοί του Μουσείου, αυτοί που συγκέντρωσαν το μουσειακό υλικό που δόθηκε στον Δήμο και συμμετέχουν ακόμη εθελοντικά στην ξενάγηση των επισκεπτών.
Το ΔΣ της ΕΣΔΙΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass