Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2012 1:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:53
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Σαββατοκύριακο. Ευκαιρία για μερικούς-μερικούς να διαβάσουν κανένα μνημόνιο...Όχι το πρώτο, πάει αυτό, υπεγράφη αδιάβαστο. Δεν ξέρω πόσο θα ζήσουμε ακόμα να το θυμόμαστε, το θέμα ωστόσο είναι πως τώρα έφτασε και ο δεύτερος τόμος που περιέχει τον δεκάλογο της Τρόικας. Τι ζητούν πάλι απ’ τους Έλληνες οι δανειστές; Εν ολίγοις να σκύψουν το κεφάλι, να παραχωρήσουν τα πάντα και να μείνουν με το σώβρακο αν θέλουν να πάρουν τα φράγκα. Έτσι είναι, σιγά μην είχε μόνο η Θεσσαλονίκη Καμόρα.
* * *
*Δεκάλογος είναι αυτός ή Δέκα Εντολές; Κανονικά η Τρόικα δεν έπρεπε να μας τις στείλει σε χαρτί αλλά σε πλάκες. Να κατέβαινε η Μέρκελ απ’ τη Μερσέντα και ως άλλος Μωυσής να τις έσπαγε στα κεφάλια μας. Μέχρι να βάλουμε μυαλό οι αμαρτωλοί που άκουσον-άκουσον, έχουμε και το θράσος να θέλουμε να’ μαστε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Α πα-πα, Σόδομα και Γόμορρα γίνονται σ’ αυτή τη χώρα!
* * *
*Αλλάζουμε όμως σιγά-σιγά, μη μας κάνετε «ντα», κυρία Άνγκελα. Μέχρι και το STAR το έχει ρίξει στις δημοσκοπήσεις. Και δεν είναι για το καλύτερο μπικίνι ή «μαργαριτάρι» της εγχώριας σόου μπιζ αλλά για τα πολιτικά μας κόμματα και τις επερχόμενες εκλογές, μα την Παναγία! Από τη στιγμή που έκλεισε το ALTER, τι να κάνει κι ο έρμος ο Παναγόπουλος της ALCO; Θα υποστεί και τον Δρακάκη. Και πάλι φθηνά τη γλίτωσε αφού δεν έλεγε δελτίο η Λαμπίρη!
* * *
*Μέσα σε μια μέρα το ΠΑΣΟΚ αναρριχήθηκε από την πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων στη δεύτερη. Και αυτό προφανώς επειδή επέστρεψε στη βάση του ο Τζορτζ. Εμ, ένας είναι ο αρχηγός. Δεν πειράζει που είστε στο 11%, συντρόφια. Το παν είναι να έχετε από κάτω τους άλλους της Αριστεράς που για ένα 24ωρο είχαν σηκώσει κεφάλι. Πού πα ρε Καραμήτρο; Μία είναι η Πασοκάρα και δεν σηκώνει πολλά-πολλά...Πόσο μάλιστα από μια κατακερματισμένη Αριστερά.
* * *
*Ωχ, αυτός ο Σαμαράς άρχισε τις περιοδείες στο εξωτερικό πριν καν γίνει πρωθυπουργός...Ξεκίνησε από Μόσχα, ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Κίνα. Πάει να πιάσει άκρες με όλες τις υπερδυνάμεις ο Αντουάν. Μωρέ και ο Γιώργος άριστα τα πήγαινε έξω, όμως εδώ έμπαζε το κανό. Γεμίσαμε με πολύτιμους φίλους, τι καλά που θα ήταν να μας έδιναν και τίποτα πολύτιμους λίθους...Μας έχετε φλομώσει στα καθρεφτάκια τους ιθαγενείς.
* * *
*Είδατε θυσίες που κάνουν για μας οι πολιτικοί αρχηγοί; Χαλάνε το απόγευμα του Σαββάτου για να δουν ο ένας τα μούτρα του άλλου. Πάλι πυροσβέστης θα ντυθεί σήμερα ο Παπαδήμος. Καταλαβαίνετε ορέ ότι αύριο μπορεί να ξημερώσουμε χωρίς 13ο-14ο μισθό και με τις κατώτατες αποδοχές στα Τάρταρα; Φωτιά στα Σαββατόβραδα και στα μπατζάκια μας απόψε...
* * *
*Τουλάχιστον πάει καλά το PSI. Τι χαρά! Δεν πάει να μείνουμε ρέστοι εγώ κι εσύ, οι τράπεζές μας να’ ναι καλά. Και η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει. Τώρα πώς γίνεται να χρεοκοπούν οι πολίτες ο ένας μετά τον άλλον και όχι η χώρα, αυτά τα μυστήρια τα ξέρουν μόνο ο Χαρδαβέλας και οι τραπεζίτες. Κάναμε λάθος να νομίζουμε τόσα χρόνια πως εμείς οι Έλληνες, τα δέκα εκατομμύρια ψυχές που ζουν σ’ αυτό τον «ευλογημένο» τόπο, αποτελούμε την Ελλάδα. Προφανώς κάποια στοιχεία και ψυχροί υπολογισμοί είναι πιο σημαντικοί. Αντίο ζωή, ζήτω οι αριθμοί!
* * *
*Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο «δικός μας» Βασίλης Έξαρχος το δήλωσε ξεκάθαρα. «Το θέμα είναι να μην πεθαίνουν άνθρωποι». Μην τα λες στα ραδιόφωνα σύντροφε, στον Γιώργο πες τα που έχετε κολλητιλίκια. Όπως και να’ χει, θα σε περιμένουμε στο Καλοχώρι για να μας διηγηθείς πως τα πέρασε ο πρόεδρος στην Κόστα Ρίκα. Και αντί για τσίπουρα θα πιούμε τεκίλα!
* * *
*Μπορεί να τα έχωσε σε όλους χθες στη Μενεγάκη ο Ζουγανέλης αλλά για τον Σαχινίδη είχε να πει τα καλύτερα. Προσπαθεί από μέσα και από πολύ κοντά για το καλύτερο, είπε ο «Ζούγα» για τον Λαρισαίο υφυπουργό. Ελπίζω να φρόντισε για το αντίγραφο ο Φίλιππος, δεν ακούει και συχνά τέτοια εγκώμια. Τι καλά που θα’ ταν να ψήφιζε κι εδώ κιόλας ο καλλιτέχνης...
* * *
*Πάντως η κορυφαία ατάκα του Ζουγανέλη ήταν άλλη και αφορούσε στον αδιάβαστο Χρυσοχοΐδη. «Κανονικά αυτόν πρέπει να τον λένε...Χοΐδη πλέον, κομμένο το «Χρυσό». Πέταξε και πάει!».
* * *
*Δύο αυτοκτονίες μέσα σ’ ένα 24ωρο, πάει πολύ για την περιοχή μας. Ειδικά η είδηση για τον 14χρονο μαθητή παρέλυσε χθες την τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε...
* * *
*Παρ’ όλα αυτά την όρεξή μας την έχουμε κανονικά για πίτες. Μωρέ μπράβο! Έκοψε προχθές και η ομάδα Σάπκα με τον αρχηγό να μιλά για αλαζονεία της δημοτικής αρχής. Γιατί βρε Γιάννη, κι εσύ αν έβγαινες 4 φορές δήμαρχος δεν θα το καβαλούσες ολίγον τι το καλαμάκι; Έλα, μεταξύ μας τώρα...
* * *
*Τι παικτούρα πήρε πάλι ο Πηλαδάκης ρε παιδιά; Στα «βυσσινί» ο Γκαμπαλά. Με κεφαλαία γράμματα!
* * *
* «Πέντε πραγματάκια πήρα και έφυγε το 20ευρο» φώναζε χθες δίπλα μου ο συμπολίτης στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Και πού ‘σαι ακόμα, μάστορα...
* * *
*Στα όρια της ασιτίας 500 μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία τα κατέγραψαν οι αρμόδιοι διευθυντές των σχολικών μονάδων και αναρωτιέμαι εγώ τώρα...Άραγε εδώ κάναμε ανάλογη έρευνα; Το πρόβλημα έφτασε και στη δική μας πόρτα.
* * *
*Στο άρθρο 99 και η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ; Έχει γούστο! Άτιμε καπιταλισμέ, έχεις μολύνει και τα καλύτερα παιδιά εκεί στην Αριστερά. Εννοείται πως φταίει μόνο ο καπιταλισμός, ηλίθιε!
* * *
*Κρύο τώρα; Να δεις τι σου ‘χω από Δευτέρα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass