Η Ελλάδα στο σφυρί

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2012 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:58
Του Άρη Συράκη, συνταξιούχου εκπαιδευτικού
Ταμεία άδεια, ανεργία, μαγαζιά με λουκέτα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κλάματα, διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες, καταχρεωμένες ΔΕΚΟ μονοπώλια (αλλά με πλούσιες οικονομικές παροχές στα στελέχη τους). Εξωτερικό χρέος δυσβάσταχτο, αλλά με ακριβοπληρωμένους συμβούλους Υπουργείων.
Δύο κυβερνήσεις είχαν αναλάβει να διορθώσουν το κακό και να το χτυπήσουν στη ρίζα του. Η μια το 2004 θα επανίδρυε το κράτος, θα εξαφάνιζε τη διαφθορά. Η άλλη το 2009 είχε δεδομένη την ύπαρξη χρημάτων. Θα έβαζε σε τάξη τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και θα χτυπούσε τη διαφθορά.
Και οι δυο όμως, μας οδήγησαν στον «πάτο», στην οικονομική εξαθλίωση και στον παγκόσμιο διασυρμό και χλευασμό. Μας διέλυσαν την αξιοπρέπειά μας, την Εθνική μας υπερηφάνεια και μας οδήγησαν στην απελπισία. Με τους ερασιτεχνικούς και πειραματικούς (λες και είμαστε πειραματόζωα) χειρισμούς ενός άσχετου πρωθυπουργού και μιας ανίδεης και αδιάφορης για το λαό κυβέρνησης ήρθε η καταστροφή. Ή μήπως δεν ήταν η ασχετοσύνη, αλλά η συνειδητή καθοδηγούμενη πορεία στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης πολιτικής για τα συμφέροντα άλλων που μας έφερε σ’ αυτό το χάλι; Η ιστορία θα το δείξει.
Για όλα όμως τα δεινά που περάσαμε και περνούμε μέχρι σήμερα, δεν βγήκε κανείς από τους «ευαίσθητους» πολιτικούς και των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, να ζητήσει μια «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό. Να μας πούνε συγγνώμη που δεν επανιδρύσαμε το κράτος, συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, συγνώμη που δεν πιάσαμε τους φοροφυγάδες και τα λαμόγια, συγγνώμη που συνειδητά υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας κατασπαταλώντας χρήματα που δεν μας ανήκαν. Συγγνώμη που βολέψαμε ημετέρους, συγγενείς και φίλους μέσα στη Βουλή, σε υπηρεσίες υπαρκτές και ανύπαρκτες. Συγγνώμη που δώσαμε αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών για να μπορούμε να δίνουμε για κούρεμα της οικογένειας μας τόσα όσα παίρνει ο φτωχός το μήνα για να ζήσει η δική του οικογένεια. Συγγνώμη που προστατέψαμε τους επίορκους παρανομούντες μιζαδόρους βουλευτές με τον κατάπτυστο νόμο περί «ΜΗ Ευθύνης Υπουργών». Συγγνώμη γιατί είμαστε τόσο ανίκανοι που δεν κατορθώσαμε να τιμωρήσουμε τους «συναδέλφους» πολιτικούς που πήραν μίζες, καταχράστηκαν χρήματα του δημοσίου και τα έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ή σε οff sore εταιρίες. Συγγνώμη που λειτουργήσαμε σαν τη γάτα που σκεπάζει τις ακαθαρσίες της.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο δια ταύτα. Σε άσχημους καιρούς και μήνες οργισμένους. Έπρεπε να πληρωθούν οι δανειστές μας. Γίναμε επαίτες, οσφυοκάμπτες και σφογγοκολάριοι σ’ αυτούς που δεν τολμήσαμε να σηκώσουμε ανάστημα και να απαιτήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστούν (η μοναδική χώρα που δεν αποζημιώθηκε). Δίνοντας “Γη και Ύδωρ” πήραμε δάνεια για να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών μας, μισθούς και συντάξεις.
Αμέσως οι φωστήρες πολιτικοί μας για να μαζέψουν χρήματα απευθύνθηκαν, που αλλού, σ’ αυτούς που πάντα πληρώνουν και δεν μπορούν ν’ αντιδράσουν, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους Έλληνες πολίτες. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν για τις μίζες και το πλιάτσικο που έγινε στο δημόσιο χρήμα! Ούτε μας ρώτησαν ούτε μας είπαν. Έκοψαν μισθούς και συντάξεις με το «έτσι θέλω». Το ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν: αφού υπάρχουν αυτά τα «ζωντανά» που δεν μπορούν να αντιδράσουν (όσα τους δώσουμε τόσα θα πάρουν) δεν τους κόβουμε κι ακόμη λίγα! Έκοβαν και ξανάκοβαν κάθε φορά που ήταν να πάρουν τις δόσεις από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. Έβαλαν και ακόμη βάζουν πάσης φύσεως φόρους, ό,τι περάσει από το «σοφό» μυαλό των συμβούλων των υπουργών και του πρωθυπουργού. Φόρους στα ακίνητα, στα κινητά, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ, φόρο αλληλεγγύης, φόρο στις αποθήκες στα μπαλκόνια σε ό,τι κινείται, κολυμπάει ή πετάει μόνο τα κυβικά μέτρα αέρα που αναπνέουμε δεν φορολογήθηκαν (προς το παρόν). Τόση κακία έβγαλαν οι πολιτικοί μας, ταγοί Υπουργοί της κυβέρνησης. Γιατί ανίκανοι, ΕΜΕΙΣ ήμασταν στην κυβέρνηση τόσα χρόνια; ΕΣΕΙΣ κυβερνούσατε εναλλάξ. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε εμείς τώρα; Εσείς πότε θα πληρώσετε; Κανονικά θα έπρεπε όλοι όσοι κυβερνήσατε και συμμετείχατε σε υπουργικά σχήματα, να λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη για οικονομικά εγκλήματα και προδοσία σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Σήμερα λοιπόν ο κάθε έντιμος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, καλείται να πληρώσει όλα όσα αποφάσισαν οι «φωστήρες» μας. Αφού έκαναν περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, έβαλαν τα βρωμόχερά τους και στα επικουρικά ταμεία επειδή, λένε, έμειναν άδεια δίχως χρήματα. Ποιος όμως τα άδειασε αφού θα έπρεπε να είναι γεμάτα; Αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια διοικούσαν και που εσείς τους τοποθετήσατε. Οι ημέτεροι σας που με δικές σας άστοχες και τζογαδόρικες εντολές (χρηματιστήριο) τα άδειασαν. Αυτά όμως τα χρήματα είναι δικά μας, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων που επί 35 χρόνια και πλέον μας κρατούσε το Δημόσιο για να μπορούμε σήμερα να ζούμε αξιοπρεπώς και να μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας τη χαρά ενός δώρου. Αυτό το δικαίωμα μας το στερήσατε εσείς που θέλετε να παρουσιάζεστε και ως σωτήρες. Εσείς που αυτόκλητοι γίνατε επαγγελματίες πολιτικοί για ίδιον όφελος, που ποτέ δεν πληρώσατε εισφορά για σύνταξη αλλά την καρπούστε επειδή οι ίδιοι την ψηφίσατε στη Βουλή. Ακόμη και οι διατελέσαντες γραμματείς στα Υπουργεία (κομματόσκυλα δηλαδή) παίρνουν σύνταξη. Μερικοί παίρνετε και δυο συντάξεις αν τυχόν υπηρετήσατε ως δημόσιοι υπάλληλοι σε κάποια υπηρεσία που ποτέ κανείς δεν σας είδε να εργάζεστε. Αλλά το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει, δεν είναι μακριά η «Άνοιξη». Θα είστε πάλι παρόντες στον αγώνα για το «ΒΟΥΛΕΥΤΟΚΑΜΑΤΟ», θα είστε έτοιμοι για τον προεκλογικό αγώνα, για να σας ξαναστείλουμε στη Βουλή. Θα εμφανιστείτε πάλι στα κανάλια για να μπουρδολογήσετε και να μας πείτε ότι: Ο λαός φταίει γιατί του δίναμε αύξηση 2% ή ότι τα τρώγαμε μαζί με τον Τσοχατζόπουλο, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τον Ρουσόπουλο και τους άλλους που αθωώσατε ή δεν δικάσατε καν. Θα μας πείτε πάλι τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε έτσι ξεδιάντροπα, αφού ούτε φιλότιμο έχετε ούτε ευθιξία. Δύο κόμματα κυβερνάτε 30 χρόνια τώρα αυτό το τόπο. Οι ίδιοι και οι ίδιοι είστε στη Βουλή και στα Υπουργεία. Γιατί βρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ δεν κάνατε όλα αυτά που με ύφος φιλοσόφου μεγαλοσχήμονα πολιτικού, επισημαίνετε και μας ξεφουρνίζετε ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ τις εκλογές, δίχως αιδώ; Μας φέρατε στον πάτο και τώρα που κόπτεστε πάλι να κυβερνήσετε, τι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο από την ανικανότητά σας; Πόσο παρακάτω μπορείτε να μας φτάσετε; Φοβάστε μη χάσετε το μισθούλη σας, τις επιτροπές σας, τις μίζες σας;
Η «ΑΝΟΙΞΗ» όμως είναι κοντά. Θα πέσει πολύ γέλιο. Θα γελάσουμε όλοι οι πικραμένοι Έλληνες πολίτες. Γιατί ξυπνήσαμε και σας περιμένουμε. Κοπιάστε λοιπόν ξοφλημένοι πολιτικάντηδες. Ο Ελληνικός Λαός, αυτόν που επικαλείστε πάντα προεκλογικά για να τον σώσετε, ποτέ δεν ξεχνά και σας περιμένει να πληρώσετε για το ξεπούλημα της Ελλάδας, για τα βάσανά του και για την προδοσία σας.
Αν δεν αισθάνεστε ένοχοι, δεν φοβάστε και έχετε φιλότιμο ζητήστε με υπεύθυνη δήλωση να γίνει έρευνα από ειδικούς ερευνητές του οικονομικού εγκλήματος σε όλες τις τράπεζες του κόσμου και σε off sore εταιρίες ακόμη και για συγγενικά σας πρόσωπα έως και τρίτου βαθμού. Ζητήστε για τα αδικήματα που κατηγορείστε, όσοι κατηγορηθήκατε, να αρθεί η βουλευτική ασυλία σας και ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών και να δικαστείτε σε Πολιτικά δικαστήρια, με ενόρκους πολίτες της πόλης που εκλέγεστε. Αν δεν έχετε το θάρρος να το κάνετε, τότε το λιγότερο που μπορείτε και πρέπει είναι να εξαφανιστείτε από το πολιτικό στερέωμα.
Εδώ που μας φτάσατε πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε όλοι και να δικαστείτε για ΠΡΟΔΟΣΙΑ και για ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
ΣΗΜ. Ορισμένοι Υπουργοί, αποτυχημένοι στα υπουργεία τους με μεγάλο θράσος περιφέρονται στα κανάλια και επισημαίνουν ότι απέτυχαν με το μνημόνιο αλλά όμως θέλουν να ηγηθούν στο κόμμα τους. Ανίκανοι και αποτυχημένοι στα Υπουργεία τους. Ανίκανοι στο σχήμα της κυβέρνησης αφού με λόγο και έργο μας οδήγησαν στο μνημόνιο, συνυπεύθυνοι για την καταστροφή μας. Αυτοί ζητούν αρχηγία και γιατί όχι και πρωθυπουργία! Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο! Ούτε σεμνότητα ούτε αυτογνωσία!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass