Και τώρα;

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2012 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:03
Του Δημητρίου Νταφούλη
Επιτέλους η δανειακή σύμβαση έκλεισε. Δύσκολος δρόμος, πολλά τα λεφτά, αφού μεγάλο ήταν το χρέος. Πολλές όμως και οι πληγές μας. Πολλά και τα δεινά της χώρας μας για να μη χρεοκοπήσει. Ελπίδα σωτηρίας φαίνεται πως χαράζει.
Αυτή η κατάσταση, ανέδειξε συγχρόνως και το μέγα ατόπημα επίορκων πολιτικών που για το κυνήγι της εξουσίας, εγκλημάτισαν σε βάρος της χώρας και του λαού της. Στο σταυροδρόμι της «Αρετής και της Κακίας, λίγο πολύ βρεθήκαμε όλοι μας. Εκεί βρέθηκε και η Πατρίδα μας και για τη «σωτηρία της». Ο πρωθυπουργός διάλεξε το δρόμο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Ο δρόμος της Λερναίας Ύδρας!
Έτσι τα δεινά άρχισαν. Συντάξεις κόπηκαν, μισθοί μειώθηκαν απολύσεις εργαζομένων έγιναν, επιχειρήσεις και καταστήματα έκλεισαν και κλείνουν, οι άνεργοι αυξήθηκαν, τα συσσίτια στα σχολεία άρχισαν, όπως και της εκκλησίας για τους άστεγους και πεινασμένους, προϋπολογισμοί οικογενειών αναθεωρήθηκαν, τα νιάτα πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, τα όνειρα και η ελπίδα χάθηκαν και η αξιοπρέπεια της χώρας αμαυρώθηκε.
Σίγουρα υπήρχε και άλλος δρόμος αφού το 2020 το χρέος της χώρας μας θα είναι όσο ήταν το 2009! Ας συνεχίζαμε τον τρόπο του δανεισμού που ξέραμε και ας παίρναμε παράλληλα και τα μέτρα σωτηρίας μας. Έτσι τουλάχιστον δεν θα δεσμεύαμε τις μελλοντικές γενιές. Υπήρχε σίγουρα κι άλλος δρόμος, αλλά η εξουσία φάνηκε ανίκανη και διαχειριστεί το μέγα πρόβλημα που η ίδια προκάλεσε.
Και τώρα; Τώρα απαιτείται σοβαρότητα. Δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους ξένους. Ας κάνουν οι πολιτικοί μας την αυτοκριτική τους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το γλέντι και ο ψεύτικος παράδεισος, τελείωσαν. «Το πάθημα να γίνει μάθημα» όπως λέει ο λαός μας. Να μπει μια τάξη στην αταξία που βασιλεύει. Να λειτουργήσουν οι νόμοι, να υπάρχει δικαιοσύνη και να λειτουργήσει κάθε θεσμός σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του και όχι όπως επιθυμούν τα κόμματα σαν γίνονται εξουσία.
Ας γίνουν οι πολιτικοί μας πρότυπα ζωής για τον λαό και ας του εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη. Ας αναδείξουν την άλλη Ελλάδα! Αυτή την Ελλάδα τη «μητέρα της Ευρώπης» όπως είπε ο Ιταλός δήμαρχος και έδειξαν οι διαμαρτυρόμενοι φιλέλληνες παγκοσμίως. Αυτό είναι φωνή της Ιστορίας μας, φωνή της γης και του πολιτισμού μας, φωνή των ηρώων και των αγίων, φωνή του λαού μας. Ας αναβαθμίσουν το Κοινοβούλιο και ας αποκαταστήσουν το κύρος των θεσμών και την αξιοπρέπεια της χώρας. Μπορεί να υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί. Διεφθαρμένη χώρα ποτέ!
Οι πολιτικοί που θα κυβερνήσουν στο μέλλον να είναι αντάξιοι της ιστορίας του ελληνισμού και του πολιτισμού μας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass