Επίκαιρα

Για την Ελλάδα...

Δημοσίευση: 29 Φεβ 2012 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:04
Από τον Ντίνο Αυγουστή
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος τίθεται σε συναγερμό προκειμένου να συμπαρασταθεί στη δοκιμαζόμενη μητέρα πατρίδα. Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια οικονομικής δυσπραγίας, στην Κύπρο έπεσε και πάλι το σύνθημα! «Για την μάνα Ελλάδα που υποφέρει ας δώσουμε ακόμα και από το υστέρημά μας». Η Κυπριακή Βουλή, η Ιερά Αρχιεπισκοπή, Σωματεία και Οργανώσεις, αλλά και πολλοί απλοί ανώνυμοι και επώνυμοι άνθρωποι συνεισφέρουν απλόχερα προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες που γίνονται για προσφορά βοήθειας σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, που υπόκεινται τις τρομερές συνέπειες που φέρνει και το Δεύτερο επαίσχυντο Μνημόνιο... Στις 21 Φεβρουαρίου, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, βουλευτή του ΔΗΣΥ, κ. Νίκου Τορναρίτη, που έγινε ομοφώνως αποδεκτή απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε παγκύπριος έρανος σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου, για τη συλλογή χρημάτων για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας. «Η Ελλάδα μας περνά πολύ δύσκολες, πολύ κρίσιμες ώρες. Είναι καλά γνωστό ότι για δεκαετίες ο ελληνικός λαός, οι ελληνικές κυβερνήσεις μόρφωσαν γενεές γενεών Κυπρίων και τις μόρφωσαν δωρεάν... Αυτή την ώρα ο κάθε Κύπριος πολίτης οφείλει να δώσει από το υστέρημά του για να στηρίξει το μεγαλύτερό μας συμπαραστάτη, την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Τορναρίτης, ο οποίος κάλεσε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα να ανοίξουν λογαριασμούς προς το σκοπό αυτό. Συγκινητικότατη και η πρωτοβουλία των ανθρώπων του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας (Α.Π.Ο.Ε.Λ.). Σε ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται: «Για τους Έλληνες αδελφούς οφείλουμε να δώσουμε και από το υστέρημά μας. Είμαστε καταϋποχρεωμένοι εθνικά, πολιτικά και οικονομικά. Δεν είμαστε αχάριστοι και δεν ξεχνούμε τη διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση από τον μητροπολιτικό ελληνισμό. Ένα σωστό παιδί, επιβάλλεται πάντα να στηρίζει ανεξαρτήτως θυσιών την πληγωμένη του μάνα». Η διοίκηση του Α.Π.Ο.Ε.Λ. αποφάσισε ακόμα να συνεισφέρει οικονομική βοήθεια στους Έλληνες αδελφούς μας, με χρήματα που θα εισπραχτούν από τα προϊόντα που πωλούνται στην μπουτίκ της ομάδας. «Έλληνες πολεμάτε, αδέλφια μην λυγάτε», έγραψαν σε πανό που ανάρτησαν στο γήπεδο οι οπαδοί του Απόλλωνα Λεμεσού οι οποίοι συνεισφέρουν με κάθε τρόπο για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Ελλάδας για οικονομική ανόρθωση. «Το Σωματείο μας, πιστό στην ιστορία του αλλά και στη διαχρονική παράδοση να συμπαρίσταται στη μητέρα πατρίδα, διοργανώνει αυτό τον έρανο που ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012...». Είναι η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού σωματείου της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στην οποία διαβάζουμε ακόμα: «Στους αδελφούς Έλληνες και τιμώντας την ιστορία του Σωματείου μας που διαχρονικά πάλεψε, μόχθησε και θυσιάστηκε για το καλό του Ελληνισμού...». Και στις κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων της Κύπρου αναρτώνται πανό με χαρακτηριστικά μηνύματα συμπαράστασης όπως: «Κράτα μάνα ξανά περήφανη.. θάνατος στους τραπεζίτες λευτεριά στην Ελλάδα...».
Σε ανακοίνωση της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ επισημαίνεται: «ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατά παντός επιβουλευόμενου το ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Με άμεση εφαρμογή από σήμερα, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ κυπριακά και ελλαδικά προϊόντα ελλαδικούς και κυπριακούς προορισμούς και ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου, της Ελλάδας και του απανταχού ελληνισμού. Οι Έλληνες γνωρίζουν τον τρόπο...».
Για πολλούς η Ελλάδα έχει τελειώσει. Για άλλους, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Παρ΄ όλα αυτά είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε και πάλι αρκεί να στείλουμε τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους εδώ εγκάθετους τους εκεί που στέλνει ο λάος μας όσους τον λοιδορούν και τον επιβουλεύονται. Η μάνα Ελλάδα που υπερασπίζεται και πάλιν σχεδόν μόνη την τιμή και την αξιοπρέπειά της, τούτο τον σκληρό χειμώνα που όπως φαίνεται θα κάνει πολλά χρόνια να τελειώσει... Και θα επιβιώσει και αυτή την φορά όσο κι αν δέχεται τη ναζιστική επίθεση από αυτούς που εποφθαλμιούν τον αμύθητο πλούτο της.
Υ.Γ.: Όταν οι Έλληνες διακωμωδούν την σκληρή πραγματικότητα: Από τη γερμανική διοίκηση Αθηνών ανακοινώνεται ότι ο βασικός μισθός θα είναι 400 ευρώ και ότι το ΦΠΑ στα τρόφιμα από 6% αυξάνεται στο 19%. Τέλος η COMMANDANTUR ανακοινώνει ότι οι εκλογές αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας! Όλοι στους καναπέδες: Αρχίζουν τα τούρκικα σίριαλ. Ρε που μας κατάντησαν οι προδότες!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass