Ενόψει των εθνικών εκλογών

Δημοσίευση: 25 Απρ 2012 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:20
Αγαπητή Ελευθερία,
Μέσα από μία βιωματική εμπειρία, από το 1936, ο ελληνικός λαός να μην έχει την αυταπάτη ότι ψηφίζει εθνοσωτήρες! Λάθος. Ψηφίζει διαχειριστές της εργατικής του δύναμης και της παραγωγής του.
 Όταν λέμε εθνικό εισόδημα – αυτό δεν πέφτει εξ ουρανού – είναι ακριβώς το εισόδημα του εργαζόμενου λαού. Αν αυτούς που ψηφίζει σαν διαχειριστές του ιδρώτα του και της παραγωγής του, είναι ανίκανοι να τα διαθέσουν σωστά και δίκαια και να απολαμβάνει ανθρώπινα και δίκαια τους κόπους του, τότε πρέπει να θεωρούνται ανίκανοι και άδικα τους πληρώνουμε τους παχυλούς μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και με άλλες διακριτικές θέσεις.
Και το πιο απάνθρωπο και άδικο είναι ότι, σε όποια δυστυχία και εξαθλίωση του λαού μας, αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους αδιάντροπα «κατά εκατομμύρια» βγάζουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού σε τράπεζες του εξωτερικού. Αν και σήμερα, δεν καταλάβουν, αυτοί που μας κυβερνούν, δεν αλλάξουν πολιτική, τότε ο λαός μας, δεν θα τους παίρνει με αυγά και ντομάτες, αλλά με πέτρες – χωρίς να τα δέχομαι αυτά γιατί είμαστε πολιτισμένος λαός - αλλά στα έσχατα της απελπισίας οδηγείται στις ακραίες αυτές καταστάσεις.
Αν θέλουν οι 300 και ιδιαίτερα αυτοί που κυβερνούν, επειδή ο λαός μας έχει χορτάσει από τα προεκλογικά – παχιά και άχρηστα λόγια, που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα – να καθίσουν κάτω και να βρουν τρόπους και μέτρα, αυτοί που φθάνουν στα βουλευτικά έδρανα, να είναι πρώτα «άνθρωποι» και μετά εκπρόσωποι του έθνους.
Ο λαός θέλει να ξέρει ότι ο όποιος πολίτης δηλώνει υποψηφιότητα για το Κοινοβούλιο, να καταθέτει και φορολογική δήλωση. Τα δικά του οικονομικά και της οικογένειάς του, μαζί με τα διαφημιστικά του προεκλογικά. Το ποιος είναι, τι σπουδές και τίτλους κατέχει κ.λπ., πλάι να είναι και η οικονομική του κατάσταση, για να ξέρει ο λαός ποιον ψηφίζει.
Και όταν εκλεγεί για εκπρόσωπος του λαού, να γίνει αμέσως επαλήθευση από την πολιτεία, τα οικονομικά του που δήλωσε, και αν είναι ψευδή διά νόμου, να χάνει αμέσως το βουλευτικό του αξίωμα. Αυτά αν γίνουν, υπάρχει πιθανότητα να αποφεύγουν τις ντομάτες και τα αυγά.
Ναι αγαπητοί μου, εσείς που ξέρετε τα πολλά, πολλά και φέρνετε εδώ της Τρόικας Συμβούλους, τοποτηρητές κ.λπ. για να ξεγυμνώσετε τον κοσμάκη πετώντας τον στο δρόμο σαν άδειο τσουβάλι, και να γνωρίζει η Τρόικα, και το ατομικό νοικοκυριό του κοσμάκη, χωρίς να θίξει καθόλου τους τριακόσιους – ιδιαίτερα τους κυβερνώντες – πόσα παίρνουν, πόσα χαλάνε, από πόσα ταμεία πληρώνονται, πόσα μυστικά κονδύλια έχουν κ.λπ., κ.λπ. που ίσως απορροφούν τα μισά από αυτά τα δάνεια που φθάνουν στον κοσμάκη. Μα επιτέλους, δεν θα καταλάβετε ποτέ την αγανάκτηση του κοσμάκη, και τον γανώνετε το κεφάλι κάθε βράδυ από όλα τα πληρωμένα κανάλια; Το τι θα κάνετε μόλις πάρετε τις εκλογές; Αντί για πέτρα στο γυαλό – τώρα όποιος πάρει τις εκλογές, θα ρίξει βράχο για περισσότερες μπουρμπουλήθρες!
Χαρίλαος Πολύμερος, αντιστασιακός
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass