Κρίσεις

Εθνικός κατήφορος χωρίς σταματημό!

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2011 19:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:19
Τις τελευταίες μέρες όλη η Κύπρος βυθίστηκε στον πόνο, την οδύνη και τη θλίψη λόγω της καταστροφικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση στο Μαρί που ως αποτέλεσμα είχε να προστεθούν άλλοι 13 συμπολίτες μας στο πάνθεο των Ηρώων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος αλλά και οδήγησε την οικονομία μας στον αναπνευστήρα. Τα γεγονότα είναι γνωστά όπως και οι εγκληματικές ευθύνες και παραλήψεις ορισμένων που είναι δεδομένες.
Δυστυχώς το τραγικό αυτό συμβάν κουρέλιασε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία και την αποτελεσματικότητα του κράτους μας. Ταυτόχρονα όμως κουρέλιασε και την υπερηφάνεια μας, αφού τα όσα εξελίχθησαν μετά την τραγωδία, μόνο τιμή και αίσθημα απόδοσης δικαιοσύνης δεν μας αφήνουν!
Είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως αυτός ο λαός έχει υψηλό το φρόνημα και το αίσθημα της δικής του ευθύνης απέναντι στις τραγικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας. Ο λαός μας δεν ανέχεται όμως να ποδηγετούν την αντίδρασή του μπροστά στην προσπάθεια συγκάλυψης και μετάθεσης των ευθυνών, αλλά ούτε και να προσπαθούν να χρωματίσουν και να κομματικοποιήσουν τις μορφές της πίεσης που εξασκεί στην πολιτεία για ανάληψη όλων των ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Η αγανάκτηση των πολιτών που εκφράζεται καθημερινά έξω από το Προεδρικό, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στα καφενεία, καταδεικνύουν τη βαθιά κρίση εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτείας. Οι κυβερνώντες δείχνουν να μην κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και προσπαθούν να «αντιπαλέψουν» τη δικαιολογημένη αυτή αγανάκτηση και οργή με μαζικές κομματικές πορείες κουβαλητών του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ στο Προεδρικό για να ενισχύσουν τον Πρόεδρο και με ομιλίες που προκαλούν, λες και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι αγανακτισμένοι (και επιτρέψτε μου τον όρο αυτό) είναι ακροατήριο και οπαδοί αντίπαλου κομματικού μηχανισμού. Με όλα αυτά εμπεδώνεται στην κρίση των πολιτών πως οι καρέκλες και η παραμονή στην εξουσία υπερβαίνουν το συλλογικό καλό του τόπου μας.
Η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να ικανοποιήσει την απαίτηση του λαού για απόδοση δικαιοσύνης χωρίς συγκάλυψη, για ενότητα, για αποκατάσταση της σχέσης πολιτών και πολιτείας.
Την ίδια στιγμή με τη συμπεριφορά μας στην προμήθεια ηλεκτρικού από τα κατεχόμενα δώσαμε στην κατοχική Τουρκία την ευκαιρία να μας εξευτελίσει διεθνώς, να αποδείξει τις πραγματικές της προθέσεις και επιδιώξεις, κι εμείς την ίδια ώρα φαίνεται να μην αντιλαμβανόμαστε πως χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή της πολιτικής του καλού παιδιού.
Αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση της σχέσης πολιτών και πολιτείας που θα επιτευχθεί με την απόδοση των ποινικών αλλά και την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών από όλους. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συγκρουστούν με τα προβλήματα που υποθηκεύουν το μέλλον αυτού του τόπου. Πέραν από κομματικές επιδιώξεις είναι το συνολικό καλό αυτού του τόπου που βρίσκεται στη χείριστη των καταστάσεων από το 1974 και μετά. Όλοι μας ας σταματήσουμε να μιλάμε πολύ, και να αποδείξουμε πως τα έργα υπερισχύουν των λόγων για πρώτη φορά.
* Ο Ανδρέας Σταυρινίδης είναι σπουδαστής του 4ου έτους τμήμα Τεχν. Πληρ. και Τηλ. ΑΤΕΙ Λάρισας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass