Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2011 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:20
* Δυστυχώς ούτε καν Αφρική δεν έχουμε γίνει. Τουλάχιστον αν ήμασταν Αφρική θα παίρναμε ελέφαντα αντί για ταξί. Ιθαγενείς και κυρίως τουρίστες. Και άσε μετά τους ταξιτζήδες, αγαπητέ Ραγκούση, να κάνουν απεργία μέχρι Δευτέρα Παρουσία. Τώρα όμως το πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς είναι τεράστιο. Από πλήγμα σε πλήγμα, πόσο να αντέξει κι αυτήν η Ελλαδίτσα; Κατά τα άλλα φέτος το καλοκαίρι θα πλημμυρίζαμε τουρίστες. Αντ’ αυτού όμως πέφτουν βροχή οι ακυρώσεις. Καλά ρε τουρίστα πού πας; Τι το θες το ταξί; Δεν σου φτάνει ο μουσακάς;
* * *
* Δυο τουρίστες πέτυχα κι εγώ χθες το μεσημέρι πάνω στην παλιά εθνική Λαρίσης-Αθηνών. Κρατούσαν ένα χαρτόνι που έγραφε «Λαμία» και έκαναν σινιάλο για οτοστόπ τα παλικάρια. Στεκόταν αμέσως μετά τα φανάρια οπότε τους φωνάζω «Νο τάξι;» και αυτοί απαντούν «Νο μάνεϊ».«Εντ γιου; Α, όλα κι όλα. Νο μάνεϊ-Νο χάνεϊ». Ακούς εκεί. Μάθανε ότι είμαστε για φούντο και πλάκωσαν και ξένοι άφραγκοι. Αρκετά, η Ελλάδα ανήκει στα ντόπια μπατιράκια. Δεν χωράνε και τα εισαγόμενα. Τζους!
* * *
* Να πανηγυρίσουμε ρε Γιώργο αλλά γιατί; Τι πετύχαμε δηλαδή; Δάνειο-ρεκόρ θα πάρουμε και είμαστε για να πανηγυρίζουμε; Να πω ότι πιάσαμε το Λόττο να το καταλάβω. Αυτά είναι δανεικά που τελικά θα πληρώσουμε πανάκριβα. Δεν την είδες τη Λαγκάρντ πως μας απειλεί; «Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή»! Αν δεν κατάλαβες τι εννοεί, πάει να πει πως είσαι πολύ αθώο παιδί.
* * *
* Πάντως αυτή η Κριστίν του ΔΝΤ πρέπει να’ ναι γυναίκα-αφέντρα. Με το ταγιεράκι της, να κάθεται σταυροπόδι και να γυαλίζει το ματάκι της την ώρα που μέσω κάμερας σε διατάζει. «Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή»! Το θέλει τώρα και εις τον κύβο, παρακαλώ. Άμα το τραβάει ο οργανισμός σου, μανταμίτσα…
* * *
* Είπε και το άλλο ο πρωθυπουργός στη χθεσινή μάζωξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ». Αετίσιο μάτι, το νου σ’ μην τυφλωθείς. Αν δεν πήρε η Νικολούλη μεταγραφή στο κανάλι της Βουλής ή ο Μόσιαλος δεν ξέχασε καμιά λάμπα να καίει τζάμπα, ο Τζορτζ χρειάζεται ραντεβού με οφθαλμίατρο άμεσα.
* * *
* Είδατε άμα είσαι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κάθεσαι εξ αριστερών του πρωθυπουργού όταν αυτός βρίσκεται στο βήμα; Μπαμ-μπαμ γίνονται οι δουλειές. Δευτέρα πήγε ο Βασίλης Εξάρχος να παραπονεθεί για το κτίριο του ΙΚΑ και τσουπ, με τέρμα τα γκάζια κατέφτασε χθες ο διοικητής Ροβεσπιέρος (το προτιμώ απ’ το Ροβέρτος) στη Λάρισα. «Σύντομα οι αποφάσεις» έλεγε τη Δευτέρα ο Σπυρόπουλος και την Τετάρτη μας τις ανακοίνωνε κιόλας. Τι σύντομα; Μέσα σε μια μέρα το αποφάσισαν και ξεκινούν τα έργα το 2012. Σούζα στον βλάχο γραμματέα ο Ροβεσπιέρος λέμε!
* * *
* Μέχρι το 2015 μας είπαν ότι θα είναι έτοιμο το κτίριο του ΙΚΑ; Πολύ αισιόδοξο μου ακούγεται. Καλού-κακού, ας κρατήσουμε έναν Αυτιά για πισινή! Μακάρι να μη χρειαστεί.
* * *
* Τι ωραία που τους αποκάλεσε τους Πόντιους ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Τραντέλληνες»! Δηλαδή τρανταχτοί Έλληνες, έτσι; Πολύ μου άρεσε και σκέφτομαι να το υιοθετήσω με τα φιλαράκια. «Που’ σαι ρε τραντέλληνα» και τα σχετικά, να ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα, κλασικά κοσμητικά. Είδατε μωρέ αν είσαι και συγγραφέας πέρα από πολιτικός; «Ζωγραφίζεις» όπως ο Μάξιμος.
* * *
* Ήταν ανάγκη το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα να τύχει στα δικά μας τα μέρη; Και τα έλεγα εγώ, δεν τον είδα πάνω στο ελικόπτερο να ψεκάζει τον Αγοραστό. Κάτι ήξερε ο Ψωμιάδης που έβγαλε και φωτό με φόντο τον έλικα και στην πλάτη το ψεκαστικό.
* * *
* «Έλα μαμά, ο Γιώργος είμαι. Πήρα να σου πω ότι θα σου κατεδαφίσω το εξοχικό»! Όχι για να δείτε πόσο γλυκά μιλάει τηλεφωνικώς στη μανούλα του τον τελευταίο καιρό ο «ήθελα να γίνω τσάρος μα κατέληξα κουρσάρος» Παπακωνσταντής…
* * *
* Ρωτάω χθες έναν υπάλληλο του δήμου ποιον έχουν τελικά πρόεδρο στο σύλλογο και μου απαντά: «Δεν ασχολούμαι. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα στο τέλος τον τρώνε οι κότες». Κο-κο-κο; Αμ έτσι εξηγείται που το’ χουν ρίξει στις κοκορομαχίες με έπαθλο τη θέση του προέδρου. Πάντως όπου μαζεύονται πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Κου-κου-ρίκου!
* * *
* Τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν επικίνδυνα, αδέλφια μου τραντέλληνες. Η Ντόρα δήλωσε πως σε περίπτωση που δεν μπει στη Βουλή η ΔΗ.ΣΥ., θα αποχωρήσει από την πολιτική. Ναι-ναι, μας απειλεί πως θα μας εγκαταλείψει. Ο ρε συμφορά που μας βρήκε! Πω-πω ζημιά που θα πάθουμε οι δύσμοιροι... Άνοιξε πέτρα, άνοιξε!
* * *
* Συγγνώμη κυρία Ντόρα... Αυτό είναι απειλή ή υπόσχεση; Τι λέτε; Καλά, όπως και να ‘χει την επομένη των εκλογών μην το παραλείψετε, ΟΚ; Κι επειδή άνθρωποι είμαστε και όλοι τυχαίνει να ξεχνάμε, εμείς εδώ θα ‘μαστε για να σας το υπενθυμίσουμε. Αν χρειαστεί βρε αδελφέ!
* * *
* «Ου-ου»! Βάσω-Βάσω είσαι εδώ; Κοιτάζω συνεχώς στο κοινοβούλιο για να σε δω αλλά τζίφος τόσο καιρό. Τι κάνεις βρε ψυχή; Είπαμε να γίνεις βουλευτής αλλά όχι και απ’ τη χαρά σου να εξαφανιστείς! Ρώτα κι εσύ τίποτα για καμιά πομόνα, συντρόφισσα.
* * *
* Είναι ανοιχτά σήμερα τα Τέμπη; Είστε σίγουροι; Α, μας κακομαθαίνετε, αγαπητέ Αυτοκινητόδρομε!
* * *
* Η πλάκα θα είναι να πάνε σε στάση πληρωμών στις ΗΠΑ κι εμείς εδώ να τα τσεπώνουμε κανονικά. Μετά είναι που θα κάνει δηλώσεις ο Γιώργος πως στηρίζει Ομπάμα και οι Έλληνες είναι στο πλευρό των Αμερικανών. Έχει γούστο!
* * *
*Αυτοί οι μάγκες των οίκων Fitch και Moody’s μόνο εμάς ξέρουν να υποβαθμίζουν. Αν τολμούν ας το κάνουν και στους Αμερικάνους. Την επόμενη κιόλας μέρα θα τους βάλουν λουκέτο στο μαγαζάκι. Αμ πως!
* * *
* Άκουσα ότι γεννήθηκε ένα παιδί, δεν θυμάμαι τώρα που στον πλανήτη, με 34 δάκτυλα! Από 7 στα χέρια και από 10 στα πόδια του! Οι γιατροί έπαθαν την πλάκα τους. Αμ οι γονείς; Πήγαν να πάρουν μωρό και έφυγαν με σαρανταποδαρούσα σχεδόν!
* * *
* «Αυθαίρετος» θα βάλει τάξη στα αυθαίρετα; Καλημέρα σας και καλή μας εφαρμογή! Σβήσε τη λάμπα, Τζορτζ...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass