ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ «Ε» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Πότε θα επέμβει κάποιος στην παλιά εθνική;

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2011 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:20
Επιστολή με επισημάνσεις και διαπιστώσεις, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο στην παλιά εθνική οδό Λάρισας- Αθήνας και την οδό Φλωρίνης, απέστειλε στην «Ε» ο κάτοικος της περιοχής κ. Σωτήρης Πετρίκης. Θέτει το ερώτημα «Πότε επιτέλους θα επέμβει κάποιος» και αναφέρει:
«Στη συμβολή της παλαιάς εθνικής οδού με την οδό Φλωρίνης γνωστή καφετέρια, μαζί με τα κουλουράκια του καφέ προσφέρει και απεριόριστη θέα στο "σφαγείο" της περιοχής. Σουρεαλιστικό κι όμως αληθινό! Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η καφετέρια "ζωντάνεψε" την περιοχή από τη στιγμή της λειτουργίας της. Τι ειρωνεία! Μια καφετέρια. Γνήσια απόδειξη της νεοελληνικής μας κουλτούρας. Όλα θα ήταν καλά, όμως καθημερινά στο σημείο συμβαίνουν ατυχήματα που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Ένα απλό STOP επί της οδού Φλωρίνης που εφάπτεται σχεδόν με τη διαφημιστική πινακίδα, νόμιμη ή παράνομη, της εν λόγω καφετέριας, και που κανείς δεν είναι δυνατόν να προσέξει, δεν είναι αρκετό να προστατέψει τους ανυποψίαστους οδηγούς.
Επιπλέον, πολλοί ηλικιωμένοι μα και νεότεροι ρισκάρουν τη ζωή τους, διασχίζοντας καθημερινά τον ίδιο δρόμο με προορισμό το νεοανεγειρόμενο ναό της Αγίας Σοφίας, αν λάβει κανείς υπ' όψιν την ιλιγγιώδη ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα στο συγκεκριμένο σημείο. Και αν οι ηλικιωμένοι για κάποιους είναι αναλώσιμοι, ας σκεφτούν τα παιδιά που αναγκάζονται να διασχίζουν τον ίδιο δρόμο προκειμένου να φτάσουν στο παρακείμενο σχολικό συγκρότημα, ιδιαίτερα όταν τα σχολεία λειτουργούν. Κι ας μην αποτελέσει δικαιολογία το ήδη υπάρχον φανάρι που βρίσκεται πεντακόσια μέτρα μακριά. Ή λοιπόν θα επέμβει ο Δήμος, η Τροχαία ή όποιος είναι υπεύθυνος, για να λυθεί το πρόβλημα που χρονίζει με ένα φανάρι για πεζούς, μια διάβαση ή οτιδήποτε τέλος πάντων θα βοηθούσε ή θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε στην Αγία Σοφία να "βάλει" το χέρι Της, μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα, σε έναν κόσμο που έχει κάνει θεό του το κέρδος με οποιοδήποτε κόστος».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass