Οι διακοπές ρεύματος

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2011 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:29
Αγαπητή Ελευθερία,
Η πανθομολογούμενη οικονομική κρίση είναι το πιο δυσάρεστο γεγονός των τελευταίων χρόνων. Σε περιπτώσεις- όπως αυτή- πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθούμε, ώστε η πατρίδα μας να βγει απ' το τούνελ.
Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει και αναφέρομαι μόνο σε δύο περιπτώσεις: Η μία έχει να κάνει με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί τον περασμένο μήνα και η άλλη με τις διακοπές των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, επίσης μεσούσης της θερινής περιόδου.
Η οικονομική ζημία στην πρώτη περίπτωση-πέρα από την ευθύνη και των δύο πλευρών (αρμόδιου υπουργού και ταξιτζήδων) -υπήρξε, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολύ μεγάλη.
Στη δεύτερη περίπτωση της διακοπής των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, που επιχειρήθηκε στα τέλη Ιουλίου και είχαμε τις γνωστές κινητοποιήσεις επαγγελματιών και ιδιοκτητών αυθαιρέτων από τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό (για τις οποίες η έγκριτη εφημερίδα σας ενημέρωσε τους αναγνώστες της), το αποτέλεσμα ήταν να ανησυχήσουν, όσοι έδιναν ηλεκτρικό ρεύμα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, να διακόψουν την παράνομη ηλεκτροδότηση και ν' αναγκαστούν οι τελευταίοι -άρον άρον- να εγκαταλείψουν τους δύο οικισμούς. Όπως είναι προφανές, εκείνοι που ζημιώθηκαν είναι οι επαγγελματίες.
Ειλικρινά, μου κάνει εντύπωση η πρεμούρα της ΔΕΗ να εφαρμόσει τον νόμο μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο! Τόσα χρόνια πού ήταν! Τώρα πληροφορήθηκε ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ηλεκτροδοτούνται -παράνομα έστω- από τους γείτονές τους;
Θα πει κάποιος, ότι κάποτε θα πρέπει να γίνει η αρχή. Σύμφωνοι. Στη σημερινή εποχή, όμως, που η πατρίδα μας βιώνει μία πρωτοφανή οικονομική κρίση, αυτή η αρχή θα μπορούσε να γίνει ένα-δυο μήνες αργότερα, καθώς μάλιστα
1) εκκρεμεί η έκδοση απόφασης σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 40 περίπου επαγγελματιών κατά της ΔΕΗ και
2) εντός των ημερών πρόκειται να ψηφιστεί ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, που θα λύσει και το θέμα της ηλεκτροδότησης.
Να ανασάνουν και λίγο οι επαγγελματίες. Ενώ, έτσι όπως γίνεται τώρα, επιβεβαιώνεται η παροιμία που λέει «ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος».
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Αντώνης Μπαμπαλιούτας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass