«Ουκ αεί άρχειν»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2011 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:44
Ήταν Δευτέρα 18.7.1977, όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι της Εθνικής Τράπεζας Τρικάλων, πλημμυρισμένος από αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και συγκίνησης.
Σε μια διαδρομή 34 χρόνων, υπηρέτησα πιστά και πιστεύω σωστά, ευσυνείδητα και με αφοσίωση την Τράπεζά μου, από όλες τις θέσεις που κλήθηκα να εργαστώ, ως απλός υπάλληλος ή στέλεχος, χωρίς να υπολογίσω οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.
Στο ονειρεμένο αυτό ταξίδι, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω απλούς αλλά και σπουδαίους ανθρώπους, να δημιουργήσω φιλίες, να καλλιεργήσω ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες θα με συνοδεύουν και στην υπόλοιπη ζωή μου.
Σήμερα είναι εξίσου, μια ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα για μένα. Νιώθω ιδιαίτερη την ανάγκη, αυτή τη μέρα του αποχαιρετισμού, να ευχαριστήσω:
-Τις αρχές των Νομών Θεσσαλίας-θρησκευτικές, πολιτικές, δικαστικές, στρατιωτικές, αυτοδιοικητικές- τους εκπροσώπους του Τύπου και των λοιπών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τους προϊσταμένους των Δημοσίων Οργανισμών και Υπηρεσιών, για την αγαστή συνεργασία μας και τη συμπαράστασή τους στο έργο μου.
-Τους πελάτες που συνεργάστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο με όλα τα Καταστήματά μας στην περιοχή ευθύνης μου και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του έργου μου. Είναι αυτοί που αποτελούν την αστείρευτη δύναμη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και την ακλόνητη βάση της για την ανάπτυξή της. Τους διαβεβαιώνω ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα είναι πάντα παρούσα και πρωτοπόρα για να τους καθοδηγεί, στηρίζει, συμβουλεύει, συμπαραστέκεται και προσφέρει αξιόπιστα και με διαφάνεια τις υπηρεσίες της.
-Αυτούς που δεν είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί μας, αλλά προτίμησαν για δικούς τους λόγους, κάποιο άλλο Τραπεζικό Ίδρυμα για τις συναλλαγές τους, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό να αναπτυχθεί μια ευγενής άμιλλα και ένας υγιής ανταγωνισμός. Είναι αυτοί που συντελούν στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και καλύτεροι.
-Τις Διοικήσεις Καρατζά, Αράπογλου και Ράπανου-Ταμβακάκη, που μου εμπιστεύθηκαν και άσκησα με επιτυχία και αποτελεσματικά, για πάνω από δέκα χρόνια τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή.
-Όλους όσοι συνεργάστηκα μαζί τους, Γενικούς Διευθυντές, βοηθούς Γενικούς, Διευθυντές Προϊοντικών Διευθύνσεων, Διευθυντές ΔΙ.ΔΙ., Διευθυντές και στελέχη Χρηματοδοτικών Κέντρων και θυγατρικών εταιριών του Ομίλου (Bancassurance-leasing), συναδέλφους Περιφερειακούς Διευθυντές, από τους οποίους άντλησα δύναμη, έμπνευση, εμπειρίες για επιτυχίες.
-Τους Περιφερειακούς Διευθυντές, Υποδιευθυντές, επικεφαλής και στελέχη Τομέων και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δικτύου ΣΤ΄, για την αγαστή συνεργασία και αμέριστη στήριξη του έργου μου, στην συνδρομή και επίλυση των προβλημάτων των Καταστημάτων ευθύνης μου.
-Τους Διευθυντάς, στελέχη και υπαλλήλους των Καταστημάτων εποπτείας μου, που πρόθυμα, φιλότιμα, καλοπροαίρετα, με αυτοθυσία και άψογη υποδειγματική συμπεριφορά, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας στην επιτυχία του έργου μου, στη βελτίωση της αξιοπιστίας της Τράπεζας στην περιοχή ευθύνης τους και την προώθηση και ανάπτυξη των εργασιών της.
Η εποχή και η συγκυρία, τους καλούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και είμαι βέβαιος πως, ό,τι σε μένα έχουν αποδείξει στη διάρκεια της συνεργασίας μας, θα συνεχίσουν να το κάνουν με το ίδιο πάθος και ζήλο, την ίδια προσήλωση, την ίδια πίστη. Η δύναμη της Τράπεζας, είναι οι άνθρωποί της.
-Στο Διευθυντή μου κ. Καντζέλη, σ’ αυτόν τον αξιόλογο manager, που κάτω από το αυστηρό και επιβλητικό του ύφος, κρύβεται ένας ευαίσθητος και ευθύς χαρακτήρας, φιλικός, δίκαιος και ανθρώπινος. Νιώθω ευτυχής που συνεργάστηκα και συλλειτούργησα μαζί του.
-Τέλος, στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που χωρίς τη δική τους στήριξη, αγάπη και κυρίως ανοχή, δεν θα είχα καταφέρει να φθάσω ποτέ στην δική μου «Ιθάκη».
Με τις καλύτερες ευχές μου, από τα βάθη της καρδιάς μου, για υγεία, πρόοδο, άφατη ευτυχία και τύχη όλων.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ηλίας Χριστάνας
Συνταξιοδοτηθείς περιφερειακός
διευθυντής Θεσσαλίας
της Εθνικής Τράπεζας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass