Παρενθέσεις

Ο Χάρι Πότερ και το Συμβούλιο της... φωτιάς

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2011 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:44
...Λοιπόν, μην φοβάστε τίποτα! Πιο πολύ ζόρι τραβάνε οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, παρά εμείς, που λέει ο λόγος.
Διότι εδώ τα πράγματα δεν είναι απλά. Εδώ φοβούνται οι Ευρωπαίοι ότι άμα χρεοκοπήσουμε εμείς, θα κλυδωνιστεί σοβαρά η ευρωζώνη και θα υπάρξει τεταμένη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυτό θα επηρεάσει και τις ΗΠΑ, που «αγκομάχησαν» να βγουν από τη δική τους κρίση, και που είναι ακόμα καταχρεωμένοι, και απειλούνται επίσης με υποβάθμιση από οίκο αξιολόγησης.
Τα ως άνω μαντάτα, είπε ο Ομπάμα στη Μέρκελ, υπό το φως των κεριών, εκεί που τα λέγανε «ρομαντικά» οι δυο τους στο ρεστοράν, προκειμένου πολύ καλά να αντιληφθεί η Άγκελα «ποια» είναι η επιθυμία των ΗΠΑ, αλλά και του Ομπάμα προσωπικώς, σχετικά με το «ελληνικό ζήτημα». Και όταν λέμε ότι τον ενδιαφέρει και «προσωπικώς», εννοούμε ότι από του χρόνου μπαίνει ουσιαστικά σε προεκλογική εκστρατεία για τη νέα του θητεία στο Λευκό Οίκο. Έχει ήδη απογοητεύσει σε πολλά θέματα τους Αμερικανούς γιατί άλλα έταζε και κι αυτός και άλλα τελικά έγιναν, και, σε κάθε περίπτωση, έχουν όλοι καταλάβει ότι δεν είναι ο «Μεσίας» που όλοι περίμεναν. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα έχει φέρει σε έναν ψιλολογιαριασμό τα πράγματα και το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί τώρα είναι μια κρίση - που αυτή τη φορά θα ξεκινήσει από την Ευρώπη, γιατί η προηγούμενη ξεκίνησε από την Αμερική - να φτάσει και στις ΗΠΑ και να του κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Και, φαίνεται, ότι παρότι στις δηλώσεις της απέφυγε να ονοματίσει την Ελλάδα, ωστόσο η Μέρκελ το έλαβε το μήνυμα του πλανητάρχη και με το που γύρισε στη Γερμανία είπε ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να πάρει κι άλλο δάνειο. Τώρα βέβαια οι της Ε.Ε. μαλώνουν με τον Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, αλλά... Αλλά το θέμα είναι ότι όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να μην αφεθεί η Ελλάδα να πτωχεύσει, σκεπτόμενοι τις επιπτώσεις που θα είχε στους ίδιους βεβαίως. Διότι εμάς, ως γνωστόν, χε...νους μας έχουν.
Κατά τα λοιπά, αυτός ο Σαμαράς, πείσμα που το ’χει όμως ε; Να τον «πιέζουν» ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανουσά Φιγιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτός ο... Ρόπμας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μπαρόζος, ακόμη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμαοτς, ο Μαρτένς, στο οποίο «ανήκει» η Ν.Δ., και αυτός εκεί! Τίποτα! Να το κρατάει μανιάτικο, παρότι Μεσσήνιος. Δεν θα συναινέσει είπε σε λάθος πολιτικές, ξεκαθάρισε «πού» συμφωνεί με τα από την κυβέρνηση προωθούμενα και βέβαια επέμεινε στο «Ζάππειο 2» ως μόνη διέξοδο διαφυγής, αλλά και στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Να υπενθυμίσουμε δε ότι το περιεχόμενο του «Ζάππειο 2» τους το είχε στείλει των προαναφερθένων από πριν για να το... μελετήσουν και να υπάρχει πεδίο συζήτησης ενόψει των συναντήσεων που θα είχε μαζί τους. Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τη «σθεναρή αντίσταση» στους «ξένους» και τη συνέπεια στα «πιστεύω» του, παρότι... Παρότι αν φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός και αν οι συγκυρίες του το επιτρέψουν, θα βρεθεί προ δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι προκάτοχοί του έναντι της Τρόικας, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει. Και αυτό, αναμφίβολα, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τους τροϊκανούς.
Στο εσωτερικό τώρα και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πάλι βρέθηκαν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Για να φτάσει στο σημείο ο γενικά πράος Γεώργιος Παπανδρέου να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει «ως εδώ», φανταστείτε το μέγεθος της πίεσης και της έντασης. Εκτός εαυτού τον έβγαλε ο Παναγιωτακόπουλος, που μίλησε για «επιτρόπους» και απώλεια της «εθνικής ανεξαρτησίας», αλλά... Αλλά σημασία πια δεν έχει ποια είναι η αφορμή για τα διάφορα «ξεσπάσματα», γιατί οι αφορμές είναι αλλεπάλληλες.
Πάντως το διά ταύτα ένα είναι από όλες αυτού του τύπου τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες: ότι ο πρωθυπουργός και το Οικονομικό Επιτελείο - «Χάρι Πότερ» τον είπε τον Παπακωνσταντίνου ο Παναγιωτακόπουλος - δεν μπορεί να πείσει ούτε τους υπουργούς και τους βουλευτές του, πόσο μάλλον τον κόσμο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Και ο μόνος που θα φύγει με ασφάλεια είναι ο Χάρι Πότερ - Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα καβαλήσει την ιπτάμενη σκούπα του και θα χαθεί στο υπερπέραν.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass