Η έκκληση του Προέδρου Ομπάμα για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2011 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:44
 *Του σεβ. μητροπολίτου Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη
 «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου». Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963](Ένα από τα μηνύματα στην ομιλία του Τζον Κέννεντυ κατά την τελετή ορκωμοσίας του, το 1960.
Οι απανταχού Απόδημοι Έλληνες αισθανθήκαμε μεγάλη συγκίνηση για τη στάση του Προέδρου της πιο ισχυρής χώρας του κόσμου να στηριχθεί με κάθε τρόπο η Ελλάδα, γιατί πλέον, όπως τόνισε κι ο κ. Ομπάμα, δεν μιλούμε πλέον για τις ευθύνες μας να προστατευθεί μια χώρα ένδεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά η παγκόσμια κοινωνία, με την έννοια, ότι η αποτυχία μας να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι απειλή για την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας με καταστροφικές συνέπειες για όλους μας, με μεγαλύτερα θύματα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Όλοι οι Απόδημοι παρακολουθούμε και ζούμε με οδύνη και πόνο αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Της Ελλάδας της αξίζει κάτι καλύτερο. Μπροστά στην οικονομική κρίση που βρεθήκαμε δεν είναι της ώρας οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ο εσωτερικός διχασμός του Λαού, τα σαμποτάζ των επιλογών της Κυβερνήσεως και η υπόθαλψη του προσώπου του Πρωθυπουργού μας κ. Παπανδρέου, ακόμη και από τους δικούς του στο ΠΑΣΟΚ. Φθάσαμε σε ένα οριακό πλέον σημείον που ισχύει η θέση του γνωστού Καναδού οικονομολόγου Jonh Keneth Galbraith (1908 - 2006), ότι «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου». Τα οικονομικά μέτρα που έχουμε μπροστά μας είναι δυσάρεστα, ταυτόχρονα όμως θα τα στηρίξουμε για να μη φτάσουμε στη καταστροφή. Μια επώδυνη εγχείρηση γίνεται για να σώσουμε τη ζωή μας από το θάνατο. Απλώς πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να λάβουν πρόνοια να μην υποφέρει κανένας ανάμεσά μας από τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Όλοι να έχουν φαγητό, πρόσβαση στα αγαθά της υγείας και της παιδείας. Κι οι Απόδημοι είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα στους αδελφούς μας με κάθε τρόπο για να μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να ξεπεράσουμε την κρίση που μας βρήκε.
Οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εργασθούν από κοινού με την Κυβέρνηση για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, το ίδιο στη Βουλή των Ελλήνων, το ίδιο οι εργατικές συντεχνίες, το ίδιο ολόκληρος ο Λαός και φυσικά η Εκκλησία. Το κοινωνικό φαινόμενο των αγανακτισμένων πολιτών, οι απεργίες και οι μεγαλοστοματίες δεν οδηγούν πουθενά, απλώς επιδεινώνουν το πρόβλημά μας. Μόνο με την κοινή δράση και τη σκληρή εργατικότητα θα υπερβούμε την οικονομική κρίση που μας απειλεί να μας οδηγήσει σε χρεοκοπία. Είναι προς τιμή του μακαριοτάτου προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, που με πολλή σύνεση, πνευματικότητα, εθνική σοβαρότητα και υψηλή ποιμαντική ευθύνη κάλεσε τους πάντες να εργασθούν από κοινού, Πολιτική Ηγεσία και Λαό για την υπέρβασή μας από την οικονομική κρίση της Πατρίδας μας.
Ο ρόλος των Πολιτικών είναι με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό μας να σώσουμε τη χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή ισχύει η παρατήρηση του Arthur Clarke (Βρετανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας) 1917-2008, ότι "Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές".
Ο διάλογος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του Έθνους δεν είναι μια ατομική υπόθεση του Πρωθυπουργού της Χώρας ή της Κυβερνήσεως και των Πολιτικών μας, είναι υπόθεση του κάθε Έλληνα για να μην γεννιούνται τα νέα ελληνόπουλα με τεράστια χρέη.
 Το οφείλουμε στις επόμενες γενεές, το οφείλουμε στους ήρωές μας που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας (απ' τα κόκαλα βγαλμένα τα ιερά), το οφείλουμε στο Έθνος μας. Τα 350 δισ. του δανείου μας είναι μια πρόσκληση για να ενωθεί ο απανταχού Ελληνισμός για να μπορέσει να συμβάλει γόνιμα και δημιουργικά στην έξοδό μας από τα αδιέξοδα των περιφερειακών κοινωνικών αναστατώσεων και της περιβαλλοντολογικής κρίσης που απειλούν επικίνδυνα την επιβίωση του πλανήτη μας και της Ανθρωπότητας λόγω της απουσίας του μεγαλείου του πνευματικού πλούτου του Ελληνικού πολιτισμού που δίνει προτεραιότητα στην αγάπη του Χριστού και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημιουργίας του Θεού.
Πρέπει να κηρύξουμε όλοι μας πόλεμο στη σπατάλη και στη φοροκλοπή (από ευγένεια και υποκρισία ομιλούμε για φοροδιαφυγή και όχι για φοροκλοπή) του δημοσίου, γενικά σε κάθε μορφή διαφθοράς και απάτης. Οι Πολιτικοί μας οφείλουν σε όλους μας και στο Έθνος να απομονώσουν τους απατεώνες πολιτικάντηδες που έχουν εισχωρήσει στο χώρο της πολιτικής και να εξυψώσουν ξανά το ρόλο των Πολιτικών όπως θα τους ήθελε ο Πλάτωνας μέσα από την Πολιτεία του. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τη λειτουργία του Κράτους, να λειτουργεί ως κοινωνικός θεσμός, ως κράτος που λαμβάνει πρόνοια για τους πολίτες του και μάλιστα τα ευάλωτα μέλη του. Εδώ ισχύει ο λόγος του γνωστού Νομπελίστα Αλβέρτου Αϊστάιν (Γερμανοεβραίος Φυσικός, 1879-1955), ότι «Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass