Παρεν-Θέσεις

Η μοναξιά της... κορυφής όταν διαρκώς φυλλορροείς

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2011 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:45
Το ανακοινωθέν της χθεσινής μέρας περιλαμβάνει:
* Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λιάνης (και πολύ έκατσε αν θέλετε τη γνώμη μου).
* Παραιτήθηκε από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μία... «παλιά δόξα», ο Αντ. Κοτσακάς.
* Δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης επειδή διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. (Είδες η ΔΕΗ; «Ηλεκτροπληξία» προκαλεί στην κυβέρνηση).
* Δήλωσε ο Ανδρουλάκης ότι το μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να περάσει με 180 ψήφους (ενώ στο μεταξύ άρχισαν, όπως είδαμε παραπάνω, να φυλλορροούν και οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ). Να σημειώσουμε ότι πρώτος ο Βενιζέλος στο «δραματικό» πολιτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας είχε πει ότι το μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να ψηφιστεί από 180. Και ενδιαμέσως το επανέλαβε κιόλας.
* Υποβαθμίστηκε και πάλι η οικονομία της χώρας από έναν οίκο αξιολόγησης και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε και δημοσιογράφος: «υποβαθμίστηκε τόσο που πιο χαμηλά δεν έχει»! Συνακόλουθα, δώστου και πήραν νέα φωτιά τα «σπρεντς».
* Βγήκε η Ελλάδα στις αγορές (τρομάρα της) και όλο και κάτι ψιλοπήρε, αλλά μας... έγδαραν κανονικά και περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά.
* Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επικαλέστηκε σχόλιο της «Γκάρντιαν», η οποία κρίνει την πολιτική του Μνημονίου στην Ελλάδα και την χαρακτηρίζει ως «ακραίο δημοσιονομικό μαζοχισμό που δεν πρόκειται να πετύχει»! Μολαταύτα, οι της κυβέρνησης εξακολουθούν να μαζοχίζονται κανονικά - ίσως γιατί δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν - ασκώντας «σαδιστικές» πιέσεις στους πολίτες.
* Συνεδρίασαν αυτοί εκεί στας Ευρώπας, οι οποίοι, επίσης, θέλουν να μας σώσουν για να σώσουν το τομάρι τους, αλλά διαφωνούν ως προς τον τρόπο. Αλλά για πρώτη φορά βγήκε ένας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (αν δεν απατώμαι) και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι και να πτωχεύσει η Ελλάδα, το ευρώ θ’ αντέξει. (Ανησυχητικό αυτό - αν και δεν ξέρουμε πλέον τι πρέπει να μας ανησυχεί ακριβώς και περισσότερο - γιατί εμείς εκεί ποντάρουμε: ότι επειδή φοβούνται για την ευρωζώνη «σέρνουν» και μας προς τη... σωτηρία). Παρεπιμπόντως τι καταπληκτική έκφραση είναι αυτή που έχει υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό: να μη σημειωθεί λέει κανένα «πιστωτικό επεισόδιο»! Το λένε έτσι... κομψά, πώς λέμε «εγκεφαλικό επεισόδιο», «καρδιακό επεισόδιο», αλλά η ουσία του πράγματος δεν αλλάζει.
Αυτά λοιπόν είχε το «ανακοινωθέν» της χθεσινής μέρας σε γενικές γραμμές. Α, ξέχασα να προσθέσω ότι είναι φυσικό μέσα στο γενικό χαμό να φιγουράρει και πάλι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (το άφησε ανοιχτό για πρώτη φορά ο Α. Σαμαράς υπονοώντας ότι μπορεί και να ζητήσει) και βεβαίως αυτού του πολυθρύλητου ανασχηματισμού, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Παπακωνσταντίνου.
Τι να πει κανείς; Πραγματικά, ήταν μια εποχή π.Μ. (προ Μνημονίου) και φροντίζαμε, ας πούμε, να ακούσουμε το δελτίο καιρού για να δούμε μπας και έρχεται κάνα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, να ξέρουμε να κάνουμε τα κουμάντα μας, να προφυλαχτούμε. Τώρα, το καθυστερημένο δελτίο καταστροφών και επικίνδυνων φαινομένων δεν αναμένεται από τον «καιρό», αλλά από τις αλλεπάλληλες οικονομικές και πολιτικές προς τούτο εξελίξεις, οι οποίες από καταιγίδα μετεξελίσσονται σε τυφώνα και όπου να ’ναι το βλέπω να ’ρχεται και το τσουνάμι.
Και μέσα σε όλα τ’ άλλα μπήκε χθες και χάκερ. «Ορέστης» λέει το όνομα αυτού (ξέρετε του Ευριπίδη που σκότωσε τη μαμά Κλυταιμνήστρα) - στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Πάει σου λέει! Μαύρη κι άραχνη η ιστοσελίδα, ο Κάρολος Παπούλιας την πλήρωσε. Και πρόβαλε αποσπάσματα ο Ορέστης - χάκερ από εκδηλώσεις των «αγανακτισμένων» και έγραφε «ξυπνήσαμε»... και «άντε να μας ξαναβάλετε για ύπνο» θα συμπληρώναμε. Και σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, όλοι αυτοί οι «αγανακτισμένοι» θα κάνουν λέει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή για πρώτη φορά στα χρονικά.
«Αχ, έχει μοναξιά η κορυφή»... θα σκέφτεται ο Γ. Παπανδρέου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass