Σχολιασμοί

Υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2011 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:48
Το Μάιο του 1915 η διαφωνία Ελευθερίου Βενιζέλου και Κων/νου, πάνω στο θέμα της εισόδου της χώρας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλευρό των δυνάμεων συνεννόησης (Αντάντ) είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία στη χώρα μας, δύο κρατών Τριανδρίας Θεσσαλονίκη και Αθηνών το 1917.
Η διενέργεια των εκλογών την 1η Νοεμβρίου του 1920 διαρκούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, έφερε τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, γιατί οι τότε πολιτικές δυνάμεις, δεν είχαν την τόλμη και το θάρρος να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και να επιδίωκαν, πάση θυσία πολιτική λύση και να αποφεύγετο έτσι τότε, η Εθνική τραγωδία και ενδεχομένως η εκτέλεση των «έξι» που δίχασε για τα καλά τον λαό μας.
Η μη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων το 1936, πάνω στον τρόπο σχηματισμού, οικουμενικής Κυβέρνησης, έφερε τη Δικτατορία της 4ης Αυγούστου, του ίδιου έτους (1936) υπό τον Ιωάννη Μεταξά. Η μη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946, μας οδήγησε στη συνέχεια στον εμφύλιο σπαραγμό (1946-1949).
Η ασυνεννοησία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας του 1965, να βάλουν στην άκρη το στέμμα, στη μη ανάμειξή του, στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, έφερε τα Ιουλιανά του ιδίου έτους, την αποστασία, τον σχηματισμό, νόθου Κυβέρνησης των Αποστατών και στη συνέχεια, την επάρατο επτάχρονη Δικτατορία των Συνταγματαρχών (1967-1974), που είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή της Τουρκίας την 20ή Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, την κατοχή έκτοτε του 37% του εδάφους της και της δημιουργίας στα κατεχόμενα της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ) τύπου Ταϊβάν.
Κάνω αυτή την αναδρομή, για να φρεσκάρω τη μνήμη των παλαιότερων και να θυμίσω στους νεότερους ότι, σε αυτό το σταυροδρόμι και στον ευλογημένο τόπο, που ζούμε, τα όποια οξύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε είναι απόρροια αποκλειστικών και μόνων εγκληματικών επιλογών και λαθών δικών μας, δεν μας φταίνε καθόλου οι ξένοι και εδώ θα φανεί η ικανότητα και ωριμότητα του λαού μας να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις, που σίγουρα υπάρχουν, με σύνεση και σωφροσύνη, μακριά από φανατισμούς και ακρότητες, που δυστυχώς ορισμένοι κύκλοι επιδιώκουν και καιροφυλακτούν.
Κτυπούν όλοι το σαμάρι δηλαδή το μνημόνιο και κανένας δεν ομιλεί για το τεράστιο δημόσιο χρέος (γαϊδούρι), που σκαρφάλωσε στα 350 δισ. ευρώ, και οδεύει ακάθεκτα στα 400 δισ. ευρώ δηλαδή στο 165% του ΑΕΠ. Το 2012 λήγουν κρατικά ομόλογα αξίας 35,2 δισ. ευρώ, το 2013 αξίας 37,6 δισ. ευρώ, ενώ το 2014, η χώρα πρέπει να πληρώσει 58 δισ. ευρώ. Πρόκειται εάν σε αυτά προστεθούν και οι ετήσιοι τόκοι άνω των 16 δισ. ευρώ, στην κυριολεξία για εφιαλτικά νούμερα. Κανένας, μα κανένας απολύτως, ούτε Κυβέρνηση, ούτε Αξιωματική Αντιπολίτευση έχουν θέσει ενώπιον του Ελληνικού Λαού αυτούς τους εφιαλτικούς αριθμούς και δεδομένα και πώς θα ξεπληρωθούν αυτά τα χρέη, μα πάνω απ’ όλα, πώς θα λειτουργήσει στοιχειωδώς αυτό το Κράτος, πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και άλλα πολλά.
Από τον πρόσφατο ανασχηματισμό αντί ενός μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος προήλθε εκ νέου μια πολυμελής Κυβέρνηση με δύο αντιπροέδρους, πολλούς υπουργούς, αναπληρωτές, με έναν εξασθενημένο και βαθύτατο τραυματισμένο πρωθυπουργό, με αλληλοσπαρασσόμενη κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία έχει πλέον το στίγμα της υπηρεσιακής και δεν φαίνεται ικανή και να έχει τα κότσια να πάρει την Ελλάδα στους ώμους της. Επαναλαμβάνω εάν δεν βάλει για τα καλά πλάτη η ΝΔ, η χώρα είναι καταδικασμένη να μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Συνεπώς το κύριο και πρώτο ζητούμενο σε αυτή τη συγκυρία είναι η συναίνεση όπως με μεγάλη ευκολία επέτυχαν τούτο η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, οι οποίες κατά δήλωση Ευρωπαίων επισήμων διασώζονται από τη χρεοκοπία. Ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας έκανε πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις και σχημάτισε Κυβέρνηση με ένδεκα υπουργούς από δεκαέξι που είχε η προηγούμενη. Πιστεύω ότι έστω και την τελευταία στιγμή τα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) θα συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των καιρών και θα βάλουν πάνω από τα όποια μικροκομματικά τους συμφέροντα τη σωτηρία της Πατρίδας μας.
Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες είναι ότι για να βγούμε απ’ αυτή την κρίση, που βιώνουμε θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια και μέχρι τότε δεν θα έχουμε να περιμένουμε, παρά μόνο, πόνο, μόχθο και πολύ ιδρώτα. Εάν στην κυριολεξία δεν ματώσουμε και εάν δεν υποστούμε θυσίες με πρώτους τους ταγούς και τους ηγέτες του τόπου η χώρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γλυτώσει τη χρεοκοπία.
Κύριε πρωθυπουργέ τα μόνιμα υποζύγια, που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δεν αντέχουν άλλο και δεν πρέπει να πληρώσουν συνέχεα και μόνιμα τη νύφη, πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι. Είναι ντροπή όταν υπάρχει με επίσημα στοιχεία επιβεβαιωμένη φοροδιαφυγή 22 δισ. ευρώ το χρόνο η Κυβέρνησή σας να μην έχει κάνει τίποτε απολύτως, στους είκοσι αυτούς μήνες που βρίσκεται στην εξουσία. Είναι λοιπόν απορίας άξιον γιατί δεν κινείστε προς τη σωστή αυτή κατεύθυνση και αντί να μειώνεται η φοροδιαφυγή (22 δισ. ευρώ) και η φοροκλοπή (ΦΠΑ 8 δισ. ευρώ) απεναντίας αυξάνονται και συνεχώς θεριεύουν και γιγαντώνονται. Γιατί αυτή η ανικανότητα κ. Πρωθυπουργέ;
Ο υπέρτατος Νόμος, που είναι η σωτηρία της Πατρίδας μας, φαίνεται να μην είναι στην ατζέντα των πολιτικών μας, όταν με τις πράξεις και τις ενέργειές τους περί άλλων τυρβάζουν.
Σημείωση: Μια χώρα, που διαθέτει 16.000 χλμ. ακτογραμμή 3.185 πλοία χωρητικότητας 202 εκατ. τόνων, κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση διεθνώς, με ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2010 15.418 δισ. ευρώ, όσα είναι περίπου και το σύνολο των εξαγωγών μας, με 200 δισ. ευρώ καταθέσεις, με 100 δισ. ευρώ τουλάχιστον καταθέσεις στο εξωτερικό και αρκετά δισ. ευρώ στα μπαούλα και στα σεντούκια δύσκολα μπορεί να πτωχεύσει.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass