Παρενθέσεις

Περασ(ε)τικά!

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2011 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:49
...Και φυσικά και το «Μεσοπρόθεσμο» πέρασε, όπως και η ψήφος εμπιστοσύνης είχε προ ημερών δοθεί στην κυβέρνηση, όπως θα περάσει και ο Εφαρμοστικός σήμερα - για να έρθει να μας... εφαρμόσει «γάντι» το νέο μνημόνιο - όπως προ ημερών είχαμε γράψει. Διότι τελικά, όπως το είχαμε επισημάνει, εκτός ενός Κουρουμπλή, ουδείς έτερος εκ των κυβερνητικών βουλευτών δεν τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος, και προσωπικό βεβαίως, και να αρνηθεί την ψήφο του. Τραγελαφικό παράδειγμα προς τούτο η περίπτωση Αθανασιάδη, ο οποίος εδώ και μία βδομάδα και πλέον είχε δηλώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα πει «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο λόγω ΔΕΗ. Και μέχρι προχθές «όχι» έλεγε. Τελικά κάμφθηκε από τις πιέσεις ή τις «απειλές» που ασκήθηκαν μέχρι τελευταία στιγμή και είπε ένα κωμικοτραγικό «ναι» με εξίσου κωμικοτραγική αιτιολόγηση. Και το αποτέλεσμα; Όταν βγήκε από τη Βουλή του «επιτέθηκαν» πολίτες για τη... σταθερή στάση του, γιατί «φωνή λαού, οργή Θεού». Όχι βεβαίως ότι οι κυβερνώντες ακούν τη «φωνή λαού» και συνεπώς και η «οργή Θεού» ποσώς τους αφορά.
Τώρα από κει και πέρα, πέραν των αναμενόμενων και «τι» δεν είχε η χθεσινή συνεδρίαση για την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου». Και ποιήματα είχε, και τραγούδια είχε και παροιμίες είχε και αυτοκτονίες λόγω «ερωτικής απογοήτευσης» είχε και «Αστέρω» είχε και ό,τι τραβούσε η ψυχή του καθενός και η αντοχή του να κάτσει να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση. Και τελικά από τη διαδικασία της ψηφοφορίας έφυγαν με έναν βουλευτή λιγότερο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Ο Γ. Παπανδρέου, άμα τη λήξει της συνεδρίασης, έσπευσε να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Κουρουμπλή, ο οποίος πάντως θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ιδιότητα και θα λειτουργεί ως βουλευτής, δηλώνοντας μάλιστα: «ήμουν και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ». Για την ιστορία να πούμε ότι αυτός τουλάχιστον δεν διατυμπάνιζε (όπως ο Αθανασιάδης) δεξιά κι αριστερά ότι δεν θα ψηφίσει. Διετύπωνε προβληματισμούς και ενστάσεις και άφηνε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Και όταν ήρθε η ώρα - παρότι ο Βενιζέλος για να τον «καλοπιάσει» τον αποκάλεσε μέχρι και «Τειρεσία της Βουλής» - είπε το «όχι» του συνειδητά και έληξε η ιστορία.
Η Νέα Δημοκρατία, πάλι, είναι που είναι κοινοβουλευτικά αποδεκατισμένη - έχασε την Έλσα Παπαδημητρίου. Η οποία είπε «ναι» στο «Μεσοπρόθεσμο» και για να μην προλάβουν να τη διώξουν από το κόμμα, πρόλαβε εκείνη και δήλωσε ότι φεύγει μόνη της! Πού θα πάει; Δήλωσε βέβαια δυσαρεστημένη από την Ντόρα, η οποία έδωσε γραμμή για «παρών» και πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ως εκ τούτου αποκλείεται να καταλήξει στο ΔΗ.ΣΥ. Όμως, καλόν θα ήταν να μην είναι και τόσο σίγουροι. Η Έλσα Παπαδημητρίου είναι αναντάμ παπαντάμ «Μητσοτακικιά», οπότε εκεί τραβάει το... αίμα, όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Ξέχασα βεβαίως ότι μέσα σε όλη αυτή τη «μανούρα» την τιμητική τους είχαν και «η πατρίδα» καθώς και ο «πατριωτισμός». Και είχαμε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η «πατρίδα» και κυρίως ο «πατριωτισμός» είναι, εν Ελλάδι τουλάχιστον, μία έννοια πολύ «ελαστική» πλέον, την οποία ο καθένας την τραβάει προς τη μεριά που τον εξυπηρετεί.
Στο διά ταύτα τώρα: Μας φορέσανε «σαμάρι» το «Μεσοπρόθεσμο» προς μεγάλη ανακούφιση εταίρων και Τρόικας γενικώς, οι οποίοι είδαν να επιτυγχάνονται οι επιδιώξεις τους, χώρια που σου λέει με το που ψηφίστηκε έπεσαν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και τα spread των ομολόγων, ενώ το ευρώ ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου!
Όλοι «ανακουφίστηκαν» συνεπώς, εκτός βεβαίως από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν εν μέσω αντιεξουσιαστών, βανδάλων, ΜΑΤ και δακρυγόνων. Τα δάκρυα βέβαια ταιριάζουν στον Έλληνα πολίτη, γιατί μπορεί να τον απειλούν και να τον εκβιάζουν με όσα τυχόν θα πάθαινε αν δεν ψηφιζόταν το «Μεσοπρόθεσμο», αλλά εκείνος ξέρει τι τώρα περνάει. Και αυτό του φτάνει.
«Σωθήκαμε», λοιπόν, τώρα που το «Μεσοπρόθεσμο» ψηφίστηκε! Για να δούμε πόσο θα μας στοιχίσει αυτή η... «σωτηρία» και πόσο θα κρατήσει μέχρι τα επόμενα μέτρα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass