Δηλώνω αγανακτισμένος

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2011 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:49
Πολύς λόγος γίνεται αυτή την περίοδο για το κύμα των αγανακτισμένων πολιτών που κατακλύζει τις πλατείες των μεγάλων πόλεων, και εισήχθη στη χώρα μας με ισπανική προτροπή. Ας ευχηθούμε να μην εξελιχθεί σε τσουνάμι αλλά να παραμείνει στο πλαίσιο μιας ήπιας διαμαρτυρίας που τα μηνύματά της θ’ ακουστούν εκεί που πρέπει. Δεν θα προσπαθήσω να περιγράψω την αγανάκτησή τους γιατί ο καθένας έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους για τους οποίους μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να περιγράψω τους λόγους που εγώ δηλώνω αγανακτισμένος εκτός βέβαια πλατείας.
Δηλώνω αγανακτισμένος διότι από της ενηλικίωσής μου το 1960 μέχρι σήμερα τα πολιτικά κόμματα λειτούργησαν εντελώς πελατειακά με τους γνωστούς κομματάρχες - τα σημερινά πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη- ενώ παράλληλα όξυναν τα πολιτικά πάθη μέχρι διχασμού.
Δηλώνω αγανακτισμένος διότι ενώ η χώρα βγήκε τραυματισμένη από τη δικτατορία και το εθνικό δράμα της Κύπρου, το πολιτικό μας κεφάλαιο δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα και συνέχισε όπως πριν. Μάλλον εκμεταλλεύτηκε υπέρμετρα αυτά τα γεγονότα για ψηφοθηρικούς λόγους αποδίδοντάς τα στους «κακούς» Αμερικάνους στην ΕΟΚ (ΕΕ) και το ΝΑΤΟ. Συγχρόνως έτρεχαν και τρέχουν σ’ αυτούς τείνοντας χείρα βοηθείας.
Δηλώνω αγανακτισμένος διότι τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα δεν έχουν ιδεολογία. Βέβαια ιδεολογική καθαρότητα δεν μπορεί να υπάρχει για λόγους που είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους. Όμως είναι αναγκαίο να υπάρχει μια ιδεολογική βάση στα κόμματα που να δείχνει την κύρια κατεύθυνση στα μείζονα ζητήματα και να την υπερασπίζονται απαρέγκλιτα. Π.χ. το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα που έχει βασικές επιλογές την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη χρηστή διαχείριση, τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της οικονομίας κ.ά. Αλήθεια υπάρχει έστω ένας εχέφρων οπαδός αυτού του κόμματος που πιστεύει ότι σήμερα ισχύει κάτι από όλα αυτά; Για να γίνω περισσότερο κατανοητός θα αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα. Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να ξεπουλάει τις ΔΕΚΟ αντί πινακίου φακής όταν σ’ αυτές στήριζε, και ορθώς το έκανε, το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας εισοδήματος; Το ΠΑΣΟΚ σαν σοσιαλιστικό κόμμα εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια χωρίς αιδώ.
Δηλώνω αγανακτισμένος διότι και η ΝΔ δεν έχει ιδεολογική βάση. Εμφανίζεται σαν κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία με άξονα τις επενδύσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου αλλά στην πράξη δεν έκαμε τίποτα ουσιώδες προς αυτή την κατεύθυνση. Πολλοί οπαδοί της που έχουν στη διάθεσή τους πολλά κεφάλαια και πρόσβαση στις τράπεζες για δανεισμό δεν επενδύουν σε επιχειρήσεις αλλά σπεύδουν να διοριστούν στο δημόσιο με τις γνωστές μεθόδους. Κάποιες προσπάθειες μείωσης του δημόσιου τομέα έγιναν αλλά οι πιο πολλές απέτυχαν εν τη γενέσει λόγω της σφοδρής αντίδρασης του ΠΑΣΟΚ και των συνδικάτων-συγκυβερνητών. Σήμερα καλείται από την Τρόικα το ΠΑΣΟΚ να πουλήσει τις ΔΕΚΟ και όλη τη δημόσια περιουσία κάτω από εντελώς αντίξοες συνθήκες.
Δηλώνω αγανακτισμένος με την εκπαιδευτική πολιτική που έβγαζε και συνεχίζει να βγάζει στην αγορά χιλιάδες πτυχιούχους ανέργους στερώντας την παραγωγική διαδικασία από ικανά στελέχη που θα αναβάθμιζαν την παραγωγή και παραγωγικότητα της οικονομίας με τη αναγκαία και σωστή επαγγελματική κατάρτιση ώστε τα παραγόμενα προϊόντα μας να γινόταν καλύτερα και ανταγωνιστικά μέσα κι έξω από τη χώρα. Δυστυχώς η χειρωνακτική κυρίως εργασία έχει περάσει στους λαθρομετανάστες οι οποίοι στέλνουν τα χρήματά τους στις χώρες προέλευσής τους.
Δηλώνω αγανακτισμένος με τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε στη χώρα μας όσον αφορά στην πολυτέλεια και χλιδή που έγιναν συνώνυμα της σπατάλης εξαφανίζοντας κάθε μέριμνα για το αύριο και την αντιμετώπιση κάποιων έκτακτων ή άλλων αναγκών που πάντα συμβαίνουν σε κάθε χώρα αλλά και στη ζωή όλων μας.
Δηλώνω αγανακτισμένος διότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη συμπεριφορά μας απέναντι στους συνανθρώπους μας και τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος από το οποίο ζητάμε τα πάντα προσφέροντας λίγα ή τίποτα. Ο καθένας θεωρεί ότι κατέχει την αλήθεια και έχει πάντα δίκιο ενώ ο άλλος έχει άγνοια και έχει πάντα άδικο. Όποιος πληρώνει τους φόρους θεωρείται κορόιδο και όποιος φοροδιαφεύγει μάγκας.
Δηλώνω αγανακτισμένος διότι κανείς δεν έχει πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Οι περισσότεροι χώνουν το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο και νομίζουν ότι έχουν κρυφτεί και δεν θα αποκαλυφθούν οι ευθύνες τους για να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους όταν βρίσκονταν στην εξουσία. Εκεί που οδηγούνται τα πράγματα η ώρα της κρίσεως πλησιάζει.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass