Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εκλογών με απλή αριθμητική

Δημοσίευση: 16 Νοε 2010 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:42
Η πολιτική την οποία εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια οδήγησε στην κατάρρευση της οικονομίας, στη διάβρωση του κράτους, της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψήφισαν περίπου 5.972.000 πολίτες. Υπήρξε μια τεράστια αποχή του 39% του εκλογικού σώματος, δηλ. περίπου 3.811.000, καθώς και 597.000 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 10% όσων εψήφισαν). Την τεράστια αυτή αποχή και τα άκυρα λευκά ερμηνεύουν οι αναλυτές ως πράξη οργής και διαμαρτυρίας.
Μια ανάλυση των αποτελεσμάτων με απλή αριθμητική οδηγεί στα ακόλουθα συμπεράσματα:
- Σύνολο έγκυρων ψηφοδελτίων 5.374.800
- το ΠΑΣΟΚ έλαβε περίπου 1.854.306 ψήφους
- η ΝΔ έλαβε περίπου 1.757.560 ψήφους
- και τα δύο κόμματα εξουσίας έλαβαν 3.611.866 ψήφους περίπου.
Υπάρχει άραγε κάποια σχέση μεταξύ του συνόλου των ψήφων, που πήραν τα δύο κόμματα εξουσίας και των παράνομων διορισμών και πάσης φύσεως ρουσφετιών, που ως δραστηριότητες αποτελούν το κύριο έργο των βουλευτών και των κομματικών παραγόντων των δύο κομμάτων εξουσίας; Τα στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πλειοψηφία των ψήφων που παίρνουν τα δύο κόμματα εξουσίας είναι προϊόν εξαγοράς και συναλλαγής. Το κόστος αυτής της συναλλαγής, που ταλανίζει την κοινωνία μας, το πληρώνει ο ελληνικός λαός και ειδικότερα όλοι εκείνοι, που με αξιοπρέπεια απορρίπτουν τη λογική του ρουσφετιού.
Το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή κ.α.), που διορίσθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι πάνω 1.500.000. Από αυτούς ένα ποσοστό, τουλάχιστο 70%, δηλ. 1.050.000 εργαζόμενοι είναι ημέτεροι, δηλ. διορίσθηκαν με ρουσφέτι και με αναξιοκρατική διαδικασία από το κόμμα που εκάστοτε κυβερνούσε. Για κάθε παράνομο διορισμό το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει περί τους τρεις ψήφους, δηλ. στο σύνολο 3.150.000 εξαγορασμένους.
Τελικά μήπως είχε δίκιο ο κ. Πάγκαλος, όταν απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είπε: μαζί τα φάγαμε και προκύψανε τα συσσωρευμένα χρέη των 350 δισ. ευρώ; Ξέχασε να συμπληρώσει βέβαια ότι ο καθένας έτρωγε ανάλογα με τη δυνατότητα υφαρπαγής του. Ποσώς τον απασχολεί βεβαίως και δεν το ανέφερε πως οι υπόλοιποι απλώς πληρώνανε και θα πληρώνουν για την εξόφληση του χρέους. Απέφυγε βεβαίως να πει ότι διόριζαν τους ημετέρους αναξιοκρατικά, καταδικάζοντας κάποιους άλλους που είχαν τα απαραίτητα προσόντα. Οι ανάξιοι χρειάζονταν την ψήφο τους για να υφαρπάξουν την εξουσία, ώστε να μπορούν να πλουτίζουν, να αναθέτουν έργα σε ημετέρους, να διαπράττουν τεράστια σκάνδαλα όπως του Βατοπαιδίου, του εθνικού κτηματολογίου, των ομολόγων, του χρηματιστηρίου, του ΕΡΓΟΣΕ, το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων, για την υλοποίηση των οποίων οργίασαν με τις απευθείας αναθέσεις έργων. Ειδικά για τους «αγώνες» αυτούς δε μας έχουν πει ακόμα πόσο κόστισαν, είκοσι, τριάντα ή πενήντα δισ. ευρώ.
Τελικά μεταξύ των 3.611.866 ψήφων, που έλαβαν μαζί τα δύο κόμματα εξουσίας και των 3.150.000 ψήφων, που προκύπτουν από τους παράνομους διορισμούς, υπάρχει μια διαφορά 461.866 ψήφων, των οποίων η ερμηνεία προέλευσης είναι επίσης απλή: Ένα μικρό ποσοστό από τις ψήφους αυτές, ανήκει σε αυτούς που έχουν ισχυρό προσωπικό συμφέρον να ψηφίζουν τα κόμματα εξουσίας, ήτοι οι πλουτοκράτες, επιχειρηματίες, επενδυτές, πλοιοκτήτες, ιδιοκτήτες Off-shore εταιριών, πάσης φύσεως κομπιναδόροι. Ένα σοβαρό ποσοστό από τις ψήφους αυτές, περίπου 30%, δηλ. 140.000 ψήφοι, αναφέρεται σε ψηφοφόρους, οι οποίοι πρόσκεινται ιδεολογικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Οι υπόλοιποι άνω των τριακοσίων χιλιάδων ψήφοι ανήκουν σε καιροσκόπους, οι οποίοι εξυπηρετούνται με σωρεία από άλλου είδους ρουσφέτια και διευκολύνσεις, που έχουν μεθοδεύσει οι κρατούντες, όπως, αναθέσεις έργων, ευνοϊκές μεταθέσεις, ευνοϊκές συνθήκες στράτευσης, παράνομη δόμηση κατοικιών, παράνομες μισθώσεις, παράνομες άδειες οικοδομών και ηλεκτροδότησης κ.α.
Η παραπάνω ερμηνεία των αποτελεσμάτων αποδεικνύει την τεράστια ζημιά, που έχει προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των άλλων και στην ελληνική κοινωνία η σχέση κομμάτων εξουσίας και ψηφοφόρων και ο απόλυτος έλεγχος του κρατικού μηχανισμού από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων έχει αποδεχτεί το γεγονός πως ο βουλευτής θα τους βολέψει. Τελικά αντί να τιμωρήσουν την πολιτική της ρεμούλας, της εξάρτησης και της διαπλοκής βρίσκονται τρισήμισι περίπου εκατομμύρια Ελλήνων ψηφοφόρων, που επικροτούν με την ψήφο τους την πολιτική αυτή. Να καταλήξουμε στην εύκολη και πικρή διαπίστωση πως είμαστε άξιοι της τύχης μας ή να προβληματιστούμε για το ισχύον πολιτικοκοινωνικό σύστημα που έχει επιβληθεί στον τόπο μας και να πράξουμε αναλόγως;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass