Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο!

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2010 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:51
 Φρίκη αισθάνεται όλη η Ελλάδα των εργαζομένων με το ανατριχιαστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Πραγματική λεηλασία των εισοδημάτων του κόσμου της εργασίας! Τέτοιο αντεργατικό μίσος δεν έχει επιδείξει ποτέ καμιά κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας τουλάχιστον τα τελευταία εκατό χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των δικτατορικών καθεστώτων του Πάγκαλου, του Μεταξά και των απριλιανών συνταγματαρχών. Το ΠΑΣΟΚ και πρωτίστως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα περάσουν σίγουρα στην ιστορία του τόπου γι’ αυτή την πολιτική τους, αν και είναι άκρως αμφίβολο κατά πόσο ο τίτλος που θα τους απονεμηθεί θα είναι επίζηλος ή αν θα υπάρξουν ποτέ άλλοι επίδοξοι διεκδικητές του.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, λοιπόν, αποφάσισε ότι κάθε εργοδότης είναι νομικά ελεύθερος να μειώσει, αν το επιθυμεί ο ίδιος, τους μισθούς των εργαζομένων του, ακόμη και αν δουλεύουν τριάντα ή και περισσότερα χρόνια και παίρνουν, π.χ. και 2.000 ή και 3.000 ευρώ, να τους μειώσει μέχρι τα... 740 ευρώ μικτά που παίρνει ως κατώτερο μισθό ένας 18χρονος που αρχίζει τώρα να δουλεύει ως ανειδίκευτος εργάτης ή ως υπάλληλος σε ένα τυροπιτάδικο!
Δεν πάει να είναι εργαζόμενος υψηλής ειδίκευσης, π.χ. ηλεκτρονικός, μηχανικός ή γιατρός σε ιδιωτική κλινική, μέχρι και στα 740 ευρώ μικτά δικαιούται να τον ρίξει ο εργοδότης του!
Τονίζουμε δε ότι αναφερόμαστε στον ιδιωτικό τομέα, όπου κάθε μείωση μισθού των εργαζομένων πάει ολόκληρη στην τσέπη του εργοδότη, ενώ αφαιρείται και το ποσό που αναλογεί από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ μειώνονται και οι φόροι που εισπράττει το κράτος από τους εργαζομένους αφού μειώνονται οι αποδοχές τους!
ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ... Δ.Ν.Τ.!!!
Αυτή η επαίσχυντη απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχει δηλαδή ούτε το τυπικό πρόσχημα που χρησιμοποιείται κατά της άγριες περικοπές των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων - ότι δηλαδή τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη λεηλασία των μισθών μένουν στα κρατικά ταμεία και έτσι δίνονται στις ξένες τράπεζες, στους ξένους δανειστές της Ελλάδας.
Η πολιτική Παπανδρέου για τρομακτική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι τόσο προκλητικά απεχθής, ώστε φτάσαμε στο εξωφρενικό και όντως πρωτοφανές σημείο να μη θέλει ούτε καν το... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να νομίζουν οι Έλληνες ότι έχει συμμετοχή στο ανοσιούργημα αυτό εναντίον των εργαζομένων της πατρίδας μας. Ακόμη και το απάνθρωπο Δ.Ν.Τ. θεωρεί τρομερή δυσφήμιση για την παγκόσμια εικόνα του το να συνδεθεί με αυτή την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου!
Όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. στην Αθήνα, ο Πολ Τόμσεν, σε όποια δημόσια ομιλία και αν κάνει οπουδήποτε, επαναλαμβάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση ότι το Δ.Ν.Τ. δεν ζήτησε ποτέ και ούτε ζητάει τώρα μείωση των μισθών των Ελλήνων στον ιδιωτικό τομέα.
Το Δ.Ν.Τ. δηλαδή βγαίνει από... αριστερά (!!!) στο θλιβερό Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της... Σοσιαλιστικής Διεθνούς και κανένας δεν έχει ακόμη προτείνει την άμεση καθαίρεσή του από τη θέση αυτή, προκειμένου να πάψει τουλάχιστον να εξευτελίζει εντελώς τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες...
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
Αυτή η πολιτική Παπανδρέου προκαλεί κάποιες αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσεις υποτυπώδεις μεταξύ των υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αντιδράσεις ισχυρότερες μεταξύ των κομματικών στελεχών, αντιδράσεις αξιοσημείωτες μεταξύ των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ.
Τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ιδίως στο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, ότι οι ελπίδες που έτρεφαν πως όλο και θα βρισκόταν στο τέλος κάποιος τρόπος αυτοί συγκεκριμένα να τη γλιτώσουν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, ήταν αβάσιμες. Αντιλαμβάνονται ότι η δική τους κυβέρνηση δεν έχει κανέναν απολύτως δισταγμό να τους πετάξει και αυτούς στον κοινωνικό καιάδα. Έτσι αρχίζουν να αντιδρούν, με πρώτους τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σωματεία των οποίων η ΠΑΣΚΕ είναι παντού πρώτη δύναμη.
Εντύπωση προκάλεσε π.χ. η ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών δεν είναι διατεθειμένη να βαδίσει στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισε σήμερα να διακόψει κάθε δεσμό με αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές της», τονίζει.
Στο πλευρό της στάθηκε και η ΠΑΣΚΕ κεντρικά, η οποία έβγαλε και αυτή ανακοίνωση την ίδια μέρα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΠΑΣΚΕ υπηρετεί τους εργαζομένους, αρχές και αξίες και όχι νεοφιλελεύθερες συνταγές που υλοποιεί η κυβέρνηση».
Ακόμη και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος ουδέποτε ανήκε ούτε ανήκει στην «αριστερή» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, πήρε το λόγο στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης και είπε ότι τελικά στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση και μέχρι μεθαύριο θα το έχει ψηφίσει νόμο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ χειρότερο από όσο αναμενόταν. «Από τη μια θα είναι ο ισχυρός εργοδότης και από την άλλη ο αδύναμος εργαζόμενος», είπε και πρόσθεσε ότι με το νόμο αυτό όλοι οι μισθοί θα συμπιεστούν προς τα κάτω για να πέσουν στα 740 ευρώ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΙ ΡΕΝ
Ως τυφλό όργανο του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., που μάλιστα ξεπερνά τις απαιτήσεις τους πολύ συχνά, ο Γ. Παπανδρέου έχει την αμέριστη πολιτική στήριξή τους. Αυτό όμως δεν τους αποτρέπει φυσικά από το να εκδηλώνουν δημόσια τη βαθύτατη περιφρόνησή τους προς τη χώρα μας και τους εκπροσώπους της, την οποία ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την κατάντησαν όντως το «αθλιέστερο προτεκτοράτο» της Ευρώπης, κατεξευτελίζοντας το διεθνές κύρος της.
Ο Φινλανδός κομισάριος Όλι Ρεν έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους Έλληνες βουλευτές. Τους «έστησε» σαράντα (!) ολόκληρα λεπτά από την ώρα που είτε οριστεί η συνάντησή του σε συνεδρίαση με την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν απάντησε ουσιαστικά σε καμία από τις 25 ερωτήσεις που του έκαναν και κατέληξε να τους πει περιφρονητικά: «Το τελευταίο διάστημα χάνω τις κυριακάτικες προπονήσεις μου στο ποδόσφαιρο γιατί ασχολούμαι με την Ελλάδα»!
Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο απαξιωμένη είναι πλέον στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων η «Ελλάδα του Μνημονίου», όπως την κατάντησε ο Γ. Παπανδρέου, ώστε ακόμη και γραφειοκράτες υπάλληλοι της Κομισιόν σαν τον Όλι Ρεν, τολμούν να βγάλουν γλώσσα και να χλευάζουν με τόσο χυδαίο «χιούμορ την πατρίδα μας».
Καθόλου μεγαλύτερο σεβασμό προς τη χώρα μας δεν επέδειξε κατά την εδώ παραμονή του ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο γενικός διευθυντής του Δ.Ν.Τ., ο οποίος δήλωσε ότι είναι ο... «γιατρός» μας!
Αυτός μάλιστα ήρθε να μας πει κιόλας ότι ο ελληνικός λαός «εγκρίνει» το Μνημόνιο της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., επειδή δήθεν... ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές, παρόλο που το κυβερνών κόμμα έχασε δέκα εκατοστιαίες μονάδες στον πρώτο γύρο σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις προ έτους βουλευτικές εκλογές.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μπορεί ο Ντομινίκ Στρος-Καν να αυθαιρετεί στις ερμηνείες που δίνει στα εκλογικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην προσπάθειά του να στηρίξει τον προϋπολογισμό Γ. Παπανδρέου, έχει όμως δίκιο σε μια κορυφαία, ανομολόγητη αλήθεια: οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες σε σχέση με τις τρομερές ζημιές που προκαλούν στα εισοδήματά τους τα κυβερνητικά μέτρα.
Τόσο υποτονικές αντιδράσεις από ένα λαό που είχε τη φήμη του απείθαρχου, του φασαριόζικου και του ανυπότακτου δεν τις περίμενε κανείς. Έχουν μείνει άναυδοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Αθήνα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την πολιτική «αφασία» των Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν μεν ότι έχουν περιέλθει σε «απόγνωση» και «κατάθλιψη», αλλά κατά κανένα τρόπο δεν επαναστατούν και δεν τα κάνουν «γης Μαδιάμ».
Η παθητική στάση των Ελλήνων προκαλεί τεράστια ζημιά πανευρωπαϊκά, επειδή πολλές κυβερνήσεις χωρών-μελών της Ε.Ε. αναθεωρούν τις απόψεις που είχαν αναφορικά με το πόσο πολύ μπορούν να συνθλιβούν από την οικονομική πίεση οι μάζες των εργαζομένων χωρίς να εξεγερθούν. Εκτιμούν πλέον ότι οι αντοχές των «υποζυγίων» είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο φαντάζονταν μέχρι τώρα και έτσι αποχαλινώνονται, εφαρμόζοντας πολύ πιο βάρβαρα μέτρα αφαίμαξης των εισοδημάτων των εργαζομένων.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ
Σωτηρία για τον κόσμο δεν υπάρχει, αν δεν αντιδράσει εξαιρετικά έντονα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση να σταματήσει να τον «στύβει» λόγω... φιλευσπλαχνίας, ούτε βεβαίως πρόκειται να δείξει οίκτο και πολύ καλά θα κάνει από τη σκοπιά της.
Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του αποδείχτηκαν ότι ψεύδονταν ασύστολα και ανενδοίαστα όταν διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Ψεύδονταν συνειδητά.
Το σχέδιο του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του είναι να φτωχύνουν ανελέητα τον ελληνικό λαό, ώστε να πέσουν τελικά και οι τιμές στην Ελλάδα. Τότε θα μπορούν να έρχονται οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και όλοι οι ξένοι και να αγοράζουν φτηνά τη γη και τις υπηρεσίες των Ελλήνων, μετατρέποντάς τους σε υπηρετικό προσωπικό μέσα στη χώρα μας σε ξένα αφεντικά.
Αυτό θα ονομάζεται τότε «εισροή κεφαλαίου» και «ξένες επενδύσεις», για τις οποίες είναι βέβαιο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποσπά τα συγχαρητήρια της Ε.Ε. για τις οικονομικές επιδόσεις της!
Αν οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν ένα τέτοιο ξεπούλημα της χώρας μας και δεν επαναστατήσουν, τότε όντως θα είναι άξιοι της θλιβερής μοίρας που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass