Με αναδιανομή πλούτου παραπλανούν οι πολιτικοί

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2009 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:29
Ποιον πλούτο; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που έπρεπε να θέτουν οι δημοσιογράφοι στις ομιλίες των πολιτικών που τάζουν αναδιανομή του, αλλά απεναντίας το αποφεύγουν γιατί η ανάλυση της θέσεως αυτής θα προκαλούσε μόνο γέλια και μειδιάματα. ΔΕΝ ζούμε σε μια χώρα που τις τελευταίες τρεις δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις ζητάνε λιτότητα από τον ελληνικό λαό; Μήπως οι πολιτικοί άνδρες αυτοί ζουν σε άλλη χώρα και ανακαλύψανε τώρα ξαφνικά ότι η χώρα μας είναι πλούσια και εύπορη. Για ποια αναδιανομή του πλούτου κάνουν λόγο; Πού είναι συσσωρευμένος ο πλούτος αυτός και οι ελληνικές κυβερνήσεις τον διανέμουν στους λίγους ή τους πολλούς; Γιατί δεν μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας η οποία διά στόματος των υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας δανείζουν αφειδώς και καθημερινά (15 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημοσιονομικά.
Αν αναφέρονται σε δανεικό πλούτο τότε αντιλαμβανόμαστε τα επιχειρήματά τους. Εμείς όμως δεν θέλουμε δανεικά, δεν θέλουμε άλλες επικίνδυνες στροφές για την ελληνική οικονομία και δεν προτιμούμε τα ψέματα αλλά την ωμή αλήθεια ώστε να προκόψει ο τόπος, το έθνος έστω και με θυσίες.
Θέλουμε μια ελπίδα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, μια ελπίδα που θα γεννηθεί όταν η Πατρίδα θα σταθεί στα πόδια της μέσα από θυσίες έχοντας λύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.
 Ας είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί όπως έχουμε ευθύνη απέναντι στο Έθνος σε κρίσιμες στιγμές. Ο δρόμος του λαϊκισμού, των ευχολογίων, της εύκολης λύσης, και του θα δούμε μετά είναι ξεπερασμένος και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της θα τον αποδοκιμάσει ριζικά.
Καλούμε όλους τους πολιτικούς να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πράγμα που σημαίνει διακοπή των πληθωρικών υποσχέσεων χωρίς κανένα αντίκρισμα, άρση των αστείρευτων ΘΑ και προσγείωση σε ρεαλιστικές προτάσεις που ΑΚΟΜΗ δεν έχουμε ΑΚΟΥΣΕΙ!! Αν δεν το πράξουν δύο τινά σημαίνουν:
 -ή παντελή άγνοια της πραγματικότητας
 -ή συστηματική παραπλάνηση του λαού.
* Μάριος Ξηρομερίτης, Χειρουργός ουρολόγος, Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass