Παρεν-Θέσεις

«Έσβησε» η... φωτιά;

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2009 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:30
Δεν μας φτάνει η φωτιά που έχουμε στα μπατζάκια μας λόγω εκλογών και η «τρομάρα» που απλόχερα σκορπάνε γύρω τους οι πολιτικοί - μπας και είτε με τ καλό είτε με το άγριο μας πείσουν να τους ψηφίσουμε - μας προέκυψαν και ορίτζιναλ τρομοκράτες. Καταμεσής της προεκλογικής περιόδου, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» συνελήφθησαν από... πυροσβέστες, οι οποίοι και κατέβασαν επιτυχώς, ως φαίνεται, τη φωτιά τους. Καλά να πάθουν, να μάθουν να μη βάζουν φωτιά στο σπίτι της Λούκας και του Γεράσιμου. (Αλήθεια, αυτός ο Γεράσιμος τι σταυρό σηκώνει; Από κει που ήταν κάποτε «τσάρος της οικονομίας» και εν συνεχεία διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε ο «κύριος της κυρίας» να κάθεται σπίτι και να μοντάρει κάλτσες). Άσχετο.
Στους πυρήνες της φωτιάς να επιστρέψουμε. Και σε μια ακόμη πρωτοτυπία αυτής της προεκλογικής περιόδου. Να εξαρθρώνεται τρομοκρατική οργάνωση από την Αστυνομία κατά τη διάρκειά της. Βέβαια, κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι το γεγονός δεν είναι τυχαίο και ότι από καιρό τους είχαν... βάλει στο μάτι οι αστυνομικοί και τους... εξαρθρώνουν τώρα, προς όφελος της κυβέρνησης και της προεκλογικής της πορείας. Διότι, βεβαίως η εξάρθρωση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ευθέως, σαφώς και δικαίως συνδέεται με το περί ασφάλειας αίσθημα των πολιτών - που δεν «παίζει πολύ σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αλλά παραμένει μια «ανοιχτή πληγή» - αλλά και με την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας και κατ’ επέκταση του κράτους.
Ο Κουμουτσάκος. πάλι. είπε για λογαριασμό της κυβέρνησης ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι τουλάχιστον αστείος και δεν αποκλείεται να έχει και δίκιο. Άλλωστε να ήξεραν πόσο καιρό τη «γιάφκα» και να την... κράταγαν μπας και γίνουν εκλογές, κουλό ακούγεται.
Όπως και να ’χει όμως, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι μία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις της «νέας γενιάς» τρομοκρατών αν δεν εξαρθρώθηκε παντελώς, πάντως βαίνει προς εξάρθρωση και αυτό είναι που μετράει για την κοινωνία και τους πολίτες. Τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα. Και αν υποθέσουμε, γιατί άλλωστε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, ότι οι οργανώσεις αυτές έχουν κάποιου είδους διασύνδεση μεταξύ τους, τότε μπορεί ν’ αρχίσει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι που θα οδηγήσει εντελώς στην άκρη του νήματος. Μπορεί βεβαίως αυτή να είναι μια πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη και το πράγμα να μείνει εκεί. Δηλαδή, στους «Πυρήνες της Φωτιάς» που... φωτιά που μας άναψαν με διάφορες ενέργειές τους κατά καιρούς. Αλλά και έτσι να ’ναι, πολύ είναι. Με την έννοια του ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, το οποίο αποτελεί «χτύπημα» στην τρομοκρατία.
Τώρα αν κάποιοι έσπευσαν να εντάξουν ακόμη και αυτό το γεγονός σε ένα πολιτικό προεκλογικό παιχνίδι, είναι μια άλλη ιστορία, η οποία είναι άνευ πραγματικής σημασίας. Ας είναι προεκλογική η περίοδος, ας είναι μετεκλογική, ας είναι ό,τι θέλει. Λίγο μας νοιάζει και λίγο μας αφορά. Το σημαντικό είναι ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα - το πρώτο σημαντικό βήμα μετά την εξάρθρωση (λέμε τώρα) της «17 Νοέμβρη» - το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε τα πράματα πολύ παραπέρα. Δηλαδή πέρα και από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου για εκείνους που τα βλέπουν όλα εκ του πονηρού!
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass