ΠΑΡΕΝ - ΘΕΣΕΙΣ

«Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2008 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:40
Οπότε τι μπορούμε να φανταστούμε εμείς; Ετσι για να οπτικοποιήσουμε τα πράγματα;
Μπορούμε να μεταφερθούμε κάτι αιώνες πίσω και να βρεθούμε λέει αίφνης σε μια Ρωμαϊκή αρένα. Κόσμος – κακό, φασαρία και στο θεωρείο ο … «Καίσαρας» Κώστας Καραμανλής με το δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι, να δίνει το έναυσμα υπό τις επευφημίες του πλήθους να ξεκινήσουν οι αγώνες.
Τώρα τι αγώνες θα ΄ναι ακριβώς ο σκηνοθέτης δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Θα είναι, ας πούμε, αγώνες μονομάχων; Κάτι σε «Χαίρε Καίσαρα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν;». ΄Η θα είναι το άλλο σκηνικό; Εκείνο που έβγαζαν τους Χριστιανούς στην αρένα – τους πασάλειβαν με μουστάρδα – που λέει ο λόγος – και μετά εξαπολύανε πεινασμένα θηρία μέσα, και τους κατασπάραζαν;
Εδώ έχει ένα δίλημμα ο σκηνοθέτης. Δεν ξέρει ποιο από τα δύο σενάρια μπορεί να αποδώσει περισσότερο και να… πουλήσει καλύτερα. Ως εκ τούτου έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή και περιμένει να του ΄ρθει φώτιση για ν΄ αποφασίσει.
Κατά τα λοιπά όμως, το πρόβλημα των άλλων… ηθοποιών το έχει λυμένο. Ξέρει δηλαδή, είτε κάνουν τους μονομάχους, είτε είναι πασαλειμμένοι με μουστάρδα, ποιοι θα είναι μέσα στην αρένα. Διότι, στο κάτω – κάτω, γι΄ αυτές τις δουλειές ο «Καίσαρας» αποφασίζει! Σίγουρη θέση στην αρένα έχει ο Πολύδωρας, αν και κανονικά δεν θα ΄πρεπε διότι είναι και ο εμπνευστής του σεναρίου. Αλλά, ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα. Οι μεγάλοι φιλόσοφοι, συγγραφείς κ.λπ. αναγνωρίζονται μετά θάνατον, που πολλές φορές είναι και… βίαιος. Από κοντά κι ο Τσιτουρίδης, δεν υπάρχει θέμα. Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει ότι «τέρμα η ανθρωποφαγία» αλλά εδώ έχουμε άλλους τύπους εξόντωσης, οπότε δεν πιάνεται. Καλά, περιττό να πω ότι ο Τατούλης θα είναι ο… «τιμώμενος» της αρένας. Αυτός θα φαγωθεί πρώτος. Ε, και έπεται και συνέχεια, διότι εδώ ήταν να μην ξεκινήσει η γκρίνια και η φαγωμάρα. Τώρα που ξεκίνησε σταματημό δεν έχει.
Τον Ρουσόπουλο δεν ξέρω πού θα τον τοποθετήσει ο σκηνοθέτης. Δίπλα στον Καίσαρα – Καραμανλή ή εντός αρένας, να τον κυνηγάει κάνα λιοντάρι ή ο Καρατζαφέρης στη χειρότερη περίπτωση. Επίσης δεν ξέρω, γιατί δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πού θα είναι και αυτά τα «golden boys». Διότι δεν ξέρουμε και «πόσα» είναι ακριβώς. Θα είναι πέριξ του Καραμανλή – Καίσαρα να παρακολουθούν με αλαλαγμούς ικανοποίησης του Πολύδωρα να κατασπαράσσεται από λέοντες, τίγρεις και λοιπά ζωντανά; ΄Η τελικά θα τους πετάξει και αυτούς στον λάκκο των λεόντων ο… Καίσαρ για ν΄απαλλαγεί μια κι έξω και να ΄χει και μια παρηγοριά ο Πολύδωρας ότι δεν φαγώθηκε μόνος; Επίσης ξέχασα και τον Βουλγαράκη. Θα ΄ναι μέσα στην αρένα; ΄Η θα του απαγορεύσουν ακόμη και την είσοδο στο χώρο; Άλλο πρόβλημα για τον σκηνοθέτη.
Το βέβαιον είναι ότι εκεί στο θεωρείο, δίπλα στον… «Καίσαρα» Καραμανλή θα κάθεται ο Σουφλιάς – θα πιάσει την πλευρά εκείνη από το αυτί που δεν ακούει για να μην πολυσκοτίζεται με αυτά που θα του λέει ο Καραμανλής σχολιάζοντας το θέαμα – ο Μεϊμαράκης είναι επίσης βέβαιον ότι θα κάθεται στο θεωρείο των επισήμων, έ και κάποιοι άλλοι τέλος πάντων, που δεν είναι για… φάγωμα.
Και επειδή ένας… Καίσαρας θέλει να είναι τα πλήθη ευχαριστημένα με «άρτον και θεάματα», και επειδή εκεί με το «άρτο» παρατηρούνται ελλείψεις λόγω ακρίβειας, κρίσης, φορολογικών μέτρων κ.λπ. τι θα κάνει ο σκηνοθέτης; Εκπληξη! Στο τέλος, προς τέρψιν τα κοινού και αφού φαγωθούν όσοι φαγωθούν από τους λέοντες θα παραδώσει τον Αλογοσκούφη στο πλήθος για να ξεθυμάνει. Όχι ο Αλογοσκούφης, το πλήθος βεβαίως.
Ο Καραμανλής – «Καίσαρας», κατά την εκδοχή Πολύδωρα – στο μεταξύ, κάθεται και διαλογίζεται αυτή την εποχή. Και, κατά πάσα πιθανότητα αναρωτιέται τι έγινε και άλλαξε το «ήλθον, είδον και ενίκησα» σε «ήλθον, είδον και δεν πιστεύω στα μάτια μου!». Και, συνεχίζει το διαλογισμό, μέχρι να πάρει τις αποφάσεις του και να αναφωνήσει «ερρίφθη ο κύβος»!
Τότε ακριβώς ο σκηνοθέτης θα φωνάξει «action!» και θα ξεκινήσει το γύρισμα, και μετά! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass