Ημέρα ηλικιωμένων

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2015 8:11

 

Η θέσπιση της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία αποτελεί πρωτιά με τον εύγλωττο τρόπο που είχε αυτή η γενιά, η σημερινή λεγόμενη Τρίτη Ηλικία. Υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει φόρο τιμής τον οφειλόμενο στην Τρίτη Ηλικία και να σημάνει τα προβλήματά τους. Μια γενιά η οποία αποτέλεσε ό,τι πιο ζωντανό και ό,τι πιο μεγάλο χαρακτήρισε και σημάδεψε την ιστορία μας, από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, που σήμερα είναι πατέρες, παππούδες, μητέρες και γιαγιάδες είναι η γενιά που πέρασε και έζησε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής που δεν γέλασαν, δεν έπαιξαν ξέγνοιαστα στα παιδικά τους χρόνια. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν, πέτυχαν μια ελεύθερη Ελλάδα στους γέρους μας για να ζουν ξέγνοιαστα και καλύτερα. Απόμαχοι πλέον τους βλέπουμε να τους έχουν χτυπήσει οι θάλασσες και οι καιροί. Αυτή τη γενιά τίμησε η πολιτεία την 1η Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Οι ηλικιωμένοι συμβάλλουν σήμερα στην κοινωνική ανάπτυξη στην εποχή μας, παίζουν σημαντικότερο ρόλο λόγω των εμπειριών και των γνώσεών τους, τη βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους φροντίζοντας τα εγγόνια τους. Η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους, όχι μόνο για την προσφορά τους, αλλά και λόγω ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων αδύναμοι. Εχουμε λοιπόν όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Νικόλαος Σισκόπουλος

Α΄ ΚΑΠΗ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass