Τα εγκλήματα της «Αραβικής Ανοιξης» και οι στρατιές των προσφύγων

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2015 0:52

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Οι δημιουργοί των πολεμικών συρράξεων και των συντελεστών της σημερινής προσφυγιάς έχουν ονοματεπώνυμο.
Είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να το παίζουν ως αφέντες του διαταραγμένου κόσμου μας. Είναι η μέχρι πρότινος μοναδική υπερδύναμη των ΗΠΑ και οι υποτακτικοί της συνεταίροι: Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.
Η συμμορία αυτή με τυπικό και ουσιαστικό αρχηγό τις ΗΠΑ είναι εκείνη που με το «σλόγκαν» της «Αραβικής Άνοιξης» και του «ενδιαφέροντος» για τον εκδημοκρατισμό των αραβικών κρατών προκάλεσε και προκαλεί τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στο Αφγανιστάν... Με την πολιτική αυτή «του κερασιού στην τούρτα» γλυκαίνει και χρυσώνει το ακόρεστο πάθος αρπαγής και εκμετάλλευσης του πλούτου των χωρών αυτών στις οποίες με τη δύναμη των όπλων προσπαθεί να επιβάλλει τη νέα τάξη πραγμάτων.
Μ’ αυτό το άτιμο και παμπόνηρο επικάλυμμα έγινε η επέμβαση στο Ιράκ από τους αδίστακτους πατέρα και γιο Μπους. Μ’ αυτόν τον πρόστυχο τρόπο δημιούργησαν το ψευδές επιχείρημα των χημικών όπλων... και προκάλεσαν στον πόλεμο στην περιοχή, συνεπικουρούμενοι και από τον ψευδολόγο «αδελφό» Βρετανό Μπλερ. Απορώ και εξίσταμαι πώς αυτοί οι άνθρωποι, οι πρωταθλητές του ψεύδους και των καταστροφών δεν συνελήφθησαν και δεν οδηγήθηκαν ακόμα στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.
Και η συμμορία αυτή δεν σταματά εδώ. Προχωρά, χτυπά και εξοντώνει τον Καντάφι. Αποτέλεσμα η σημερινή αναρχία, η διάλυση του κράτους της Λιβύης, ο εμφύλιος, η αστάθεια και οι στρατιές των προσφύγων προς την Πυρηναϊκή και Ιταλία.
Οι εγκληματικές αυτές επεμβάσεις με το ίδιο πάντοτε αλητίστικο πρόσχημα προχωρούν και στο Αφγανιστάν. Αποτέλεσμα η γέννεση των Ταλιμπάν και η σημερινή μη ελεγχόμενη χαώδης κατάσταση που καθιστά επισφαλή την διατήρηση των εκεί Νατοϊκών δυνάμεων. Κι όμως οι ΗΠΑ και οι συνοδοιπόροι τους με την δήθεν πολιτική της «Αραβικής Άνοιξης» βάζουν στο στόχαστρο και τον ηγέτη της Αιγύπτου. Μιας χώρας μεγάλης και εγγυήτριας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Οι συνέπειες; Τραγικές. Κατάλυση της εννόμου τάξεως και της δημοκρατίας. Αφού άλλος εκλέχθηκε και άλλος κυβερνά...
Κι αφού κι εκεί τα έκαναν άνω - κάτω προχώρησαν και στην τελευταία εστία σταθερότητας. Στην ανατροπή του Ασαντ. Του Σύρου ηγέτη. Του υποστηριζόμενου από τους Ρώσους. Δεν το πέτυχαν ακόμα... Πάντως δημιούργησαν τις αντι - Ασαντ στρατιωτικές οργανώσεις από τις οποίες γεννήθηκε ο ISIS. Το προσφάτως δημιουργηθέν ισλαμικό κράτος. Πους τους βγήκε πολύ ακραίο και τώρα όλοι μαζί προσπαθούν να εξοντώσουν. Δύσκολα, όμως, γιατί οι Ισλαμιστές έχουν μεταφέρει τον πόλεμο στις χώρες τους. Στις αυλές τους, στα σπίτια τους.
Το κακό όμως έγινε. Η ανασφάλεια, οι βομβαρδισμοί και ο θάνατος δημιούργησε τις στρατιές των προσφύγων, οι οποίες μέσω της Τουρκίας έρχονται στην Ελλάδα με προοπτική να περάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Όμως οι Ευρωπαίοι αντιδρούν και κατηγορούν θεσμικά την Ελλάδα και μας απειλούν με αποπομπές από συνθήκες όπως η Σέγκεν...
Το θράσος των ευρωπαϊκών θεσμών και κάποιων πολύ μικρών σε έκταση κρατών να μας κατηγορούν για πλημμελή φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων δεν έχει όρια. Γιατί, αυτοί που μας χλευάζουν είναι οι συνεργοί του σύγχρονου εγκλήματος της προσφυγιάς. Οι ηγέτιδες χώρες που συνέβαλαν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και στη δημιουργία της εκτός ελέγχου σημερινής κατάστασης. Κατηγορούν αυτοί οι κύριοι μια χώρα που οι θαλάσσιες ακτές της είναι απέραντες. Πάνω από 15 χιλιάδες χιλιόμετρα. Όσο το μισό και πλέον των αφρικανικών ακτών. Αυτά για όσους δεν γνωρίζουν καλή γεωγραφία. Και ειδικώς για την κ. Μέρκελ...
Μας απειλούν με ένα Grexit οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και υποκινητές τους γιατί δεν κρατάμε εδώ τους πρόσφυγες ή γιατί τους αφήνουμε να περάσουν στην Ελλάδα. Ποιοι; Αυτοί που με εντολή διεθνούς εισαγγελέα έπρεπε να συλληφθούν και να προσαχθούν σε δίκη με την κατηγορία της συνέργειας σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε κι ούτε πρόκειται να γίνει. Γι’ αυτό το άδικο θα μένει και θα πλανάται. Κι όσο μένει θα κυνηγά αυτούς που το δημιούργησαν. Με διάφορους τρόπους. Ακόμα και με πολύ σκληρούς και απάνθρωπους. Πους τους βιώνουμε σήμερα... Γιατί, όπως λέει και ο λαός μας ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται.
Μετά, όταν τον πάρουν χαμπάρι δεν θα τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
Έχω τη γνώμη ότι οι συντελεστές αυτών των εγκλημάτων για τα οποία πληρώνει σήμερα ο αθώος κόσμος πρέπει να τιμωρηθούν και από τις ίδιες τις χώρες τους. Από τους ίδιους τους λαούς τους. Προσαγόμενοι στη δικαιοσύνη.
Με το ερώτημα: Γιατί έκαναν τα εγκλήματα αυτά. Από ποια οικονομικά συμφέροντα καθοδηγήθηκαν και γιατί κατέστρεψαν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Και το σημαντικότερο γιατί γέννησαν τη σημερινή προσφυγιά.
Και το σκληρό και απάνθρωπο ερώτημα που μπορεί να ειπωθεί είναι: Τι κέρδισαν; Τίποτα.
Το μόνο που δημιούργησαν τα υπερσύγχρονα όπλα τους είναι οι εκατόμβες των θυμάτων και οι αναρίθμητες καταστροφές.
Για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν, όσοι από τους ηγέτες αυτούς βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Γι’ αυτό λοιπόν κύριοι των συνασπισμών αυτών αφήστε κατά μέρος το κερασάκι που βάζετε κάθε φορά στην τούρτα, όταν θέλετε να χώσετε το πόδι σας κάπου και σταματήστε τη συμπεριφορά του καπετάνιου. Γιατί οι καιροί αυτοί παρήλθαν. Γι’ αυτό καθίστε σπίτι μας και βάλτε σε τάξη τα του οίκου σας. Διαφορετικά θα υποφέρετε. Γιατί κοιτάξτε τι κάνατε.
Γίνατε δημιουργοί τρομοκρατών οι οποίο μετατρέπονται σε βόμβες και σας χτυπάνε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας.
Συμμορφωθείτε γρήγορα κι αφήστε τους παληκαρισμούς γιατί τα πράγματα μπερδεύονται πολύ όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να πεθάνουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass