Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 16:35

 

Το καθιερωμένο παζάρι (Μπαζάρ) με χριστουγεννιάτικα στολίδια, διάφορα χριστουγεννιάτικα και σπιτικά γλυκά και λικέρ, τα οποία θα φτιάξουν τα κορίτσια μαζί με το προσωπικό του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Κρίκκειο» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6.00 έως τις 8.00 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου. Για να στηριχθεί η προσπάθεια των κοριτσιών και για να εμψυχωθούν, η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί όλους να επισκεφθούν το «ΚΡΙΚΚΕΙΟ» Ορφανοτροφείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κυθήρων και Πρεβέζης, στη συνοικία Ανθούπολη της Λάρισας και να συμβάλουν όλοι στην προσπάθεια αυτή.

Όπως είναι γνωστό το Ίδρυμα στηρίζεται, οικονομικά, αποκλειστικά από την τοπική Ιερά Μητρόπολη μέσω του Λογαριασμού της για τα Ευαγή Ιδρύματα από το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών, από τις δωρεές των πιστών, κι από έκτακτες δισκοφορίες ανά το χρόνο, σε όλους τους Ναούς. Τα έσοδα αυτά καλύπτουν τη σίτιση, την περίθαλψη, γενικά τη φροντίδα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των παιδιών-τροφίμων του Ιδρύματος. Επίσης καλύπτουν τις δαπάνες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Ίδρυμα, τις τρέχουσες δαπάνες λειτουργίας , τις αμοιβές και τις ασφαλιστικές εισφορές του έμμισθου προσωπικού και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος, το οποίο λειτουργεί με νόμιμη άδεια του αρμόδιου Υπουργείου και με Κανονισμό λειτουργίας, δημοσιευμένο στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Ωστόσο σημαντική οικονομική ενίσχυση επιτυγχάνεται και από τις δωροεκθέσεις (bazaar), που διοργανώνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει η φύση και οι κανόνες λειτουργίας του Ιδρύματος.

Το προφίλ του «Κρίκκειου»

Το «ΚΡΙΚΚΕΙΟ» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, θεμελιώθηκε το 2006 και τελείωσαν οι εργασίες ανεγέρσεώς του το καλοκαίρι του 2008. Ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Δεκεμβρίου του 2008, με την εισαγωγή των τριών πρώτων κοριτσιών σ’ αυτό. Το παραπάνω Ίδρυμα κτίστηκε αποκλειστικά με χρήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και με χρήματα που προέρχονταν από το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών και από δωρεές. Λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο αντιπρόεδρος και άλλο ένα μέλος είναι ιερείς, ένας εκκλησιαστικός σύμβουλος και άλλες πέντε κυρίες που διακρίνονται για το ήθος τους, την πνευματική κατάρτιση και ωριμότητά τους, και το γενικότερο ενδιαφέρον τους για τη ζωή και το έργο της Εκκλησίας. Δέχεται παιδιά ηλικίας τριών έως και δεκαοχτώ ετών, αρτιμελή και ψυχικά υγιή, να μην πάσχουν από κάποιο ανίατο νόσημα ή μολυσματική ασθένεια, ορφανά από έναν ή και από τους δύο γονείς ή και σε κάποιες περιπτώσεις παιδιά διαζευγμένων γονιών, καθώς και παιδιά οικογενειών με μεγάλες οικονομικές ανάγκες κατ’ εξαίρεση –ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.-, από την περιφέρειά μας και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και από άλλες περιφέρειες. Το «ΚΡΙΚΚΕΙΟ» έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και δεκαεφτά κορίτσια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί δώδεκα κορίτσια ηλικίας από 11 έως και 21 ετών. Τα παιδιά αυτά διαμένουν μόνιμα στο «ΚΡΙΚΚΕΙΟ» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, σιτίζονται εκεί πηγαίνουν στα σχολεία τους, στα φροντιστήριά τους, στις διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά πάντα η σταθερή βάση τους είναι το «ΚΡΙΚΚΕΙΟ». Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διαπαιδαγώγησή τους, η φύλαξη, προστασία, περίθαλψη, και η εν γένει φροντίδα για τις σπουδές και την αποκατάστασή τους.

Στο «Κρίκκειο» υπηρετεί επταμελές έμμισθο προσωπικό, που είναι επιλεγμένο με κριτήριο και γνώμονα την αγάπη για το παιδί, το οποίο φροντίζει να τους παρέχει υγιεινή και ασφαλή διαμονή, υγιεινή και επαρκή διατροφή, επιμέλεια για την ατομική καθαριότητα αλλά και την καθαριότητα των χώρων, καθώς και διαπαιδαγώγηση, στοργή και αγάπη σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Φυσικά διακονούν και εθελόντριες κυρίες, κοινωνικές λειτουργοί , δασκάλες, καθηγήτριες, νοσηλεύτριες, που με τη θέλησή τους και άνευ οιασδήποτε αμοιβής παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα.

                                                                                                            Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass