ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΞΥΝΕΤΑΙ

Χαλασμένα όργανα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης!

* Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προμηθευτεί καινούργια ως το τέλος του 2015, απαντά ο αρμόδιος αν. υπουργός Ι. Τσιρώνης στον Λαρισαίο βουλευτή Κ. Μπαργιώτα

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 8:12

 

Ενώ το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οξύνεται τα τελευταία χρόνια (και) στη Λάρισα, υπάρχουν όργανα μέτρησης συγκεκριμένων ρύπων που παραμένουν εκτός λειτουργίας (έχουν χαλάσει λόγω παλαιότητας) από το 2010!

Αυτό προκύπτει από απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του «Ποταμιού», τομεάρχης Υγείας του κόμματος κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Συγκεκριμένα, στο σταθμό της Λάρισας λειτουργούν από το 2010 μόνο τα όργανα μέτρησης μονοξειδίου του άνθρακα, όζοντος και αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ δεν λειτουργούν τα όργανα μέτρησης διοξειδίου του αζώτου και διοξειδίου του θείου. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο σταθμό του Βόλου όπου λειτουργούν μόνο τα όργανα μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων.

Απαντώντας στην ερώτηση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης αναφέρει ότι «το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ έργο με τίτλο «Προσαρμογή του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) στις απαιτήσεις της νέας Κοινοτικής οδηγίας – Σταθμοί μέτρησης Καβάλα, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο, Μεγαλόπολη, Μυτιλήνη» όπου προβλέπεται η πλήρης αναβάθμιση και επέκταση ως προς τους μετρούμενους ρύπους του υπάρχοντος δικτύου ώστε να καλύπτονται πλήρως οι απαιτήσεις που θέτει η εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Η υλοποίηση του παραπάνω έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 200 χιλ. ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015».

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» από το 2011 οι αρμοδιότητες για τη λειτουργία των σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας μεταβιβάστηκαν από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στις αιρετές περιφέρειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass