ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Διαγωνισμός καλύτερης βεράντας και αυλής στη Λάρισα

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2013 23:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:21

Μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου όσοι Λαρισαίοι επιθυμούν να μετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό για την καλύτερη αυλή και βεράντα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα της Υπηρεσίας Πρασίνου: 2410614637, 2410612748, 2410622956 πληροφορίες κ. Τσουρλή Βασιλική

Η επιτροπή που συστήθηκε στον Δήμο θα κάνει επιτόπια επίσκεψη σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό από 27 Μαΐου έως 7 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 23 Ιουνίου ημέρα Κυριακή στη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ Πηνειού Οι βραβευθέντες του 2011 και 2012 δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό του 2013. Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από την δασολόγο Β. Τσουρλή, τον δασολόγο Νίκο Μητσό και την αρχιτέκτονα Αθηνά Λιακοπούλου.

Οι ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι:

- για βεράντα, να υπάρχουν τουλάχιστον 20 καλλωπιστικά φυτά, τα φυτοδοχεία να είναι άνω των 10 λίτρων. Οι ζαρντινιέρες θα υπολογίζονται για 2 φυτά.

- για αυλή, η συνολική έκταση πρασίνου να είναι πάνω από 50 m2 συμπεριλαμβανομένης και της επιφάνειας που επικαλύπτει υπόγειους χώρους (πάρκινγκ- αποθήκες), ο χώρος να έχει τουλάχιστον 1 δένδρο μεγάλο ή 3 ημίδενδρα και να υπάρχουν στο χώρο τουλάχιστον 50 καλλωπιστικοί θάμνοι (δεν συμπεριλαμβάνονται τα φυτά μπορντούρας).

Τα κριτήρια επιλογής είναι, για βεράντα, γενική αισθητική εικόνα- αριθμός φυτών- συντελεστής επιφάνειας και φυτών- κατάσταση των φυτών ( υγεία και αισθητική κατάσταση)-πρωτοτυπία και συνθέσεις. Και για αυλή, σχέδιο – μορφή κήπου-κατάσταση φυτικού υλικού- κηποτεχνικές συνθέσεις. Γενικά το περιβάλλον αξιολογείται πρώτον με πόσα φυτά συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα της πόλης και δεύτερον αξιολογείται η κηποτεχνική σύνθεση από αισθητικής άποψης Θα δοθούν τρία βραβεία για βεράντες και τρία για αυλές ενώ στους βραβευθέντες θα δοθούν δώρα και 5 καλλωπιστικά φυτά παραγωγής των δημοτικών φυτωρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass