Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ DECKS, dj NICK VARON ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»:

Παντού υπάρχουν «ήρωες» για ηλεκτρονική μουσική

* Δεν βλέπω φως στην κρίση, γι’ αυτό λέω στους νέους να «θυσιάσουν» τη ζωή τους στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου κι όταν έρθει η ώρα, να επιστρέψουν

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2016 0:14

 

Συνέντευξη στον Φώτη Καραγιάννη

Ένας από τους κορυφαίους dj της σύγχρονης dance σκηνής, ο Nick Varon πρόσφερε πρόσφατα στους νέους της Λάρισας μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη μουσική και χορό σε γνωστό bar της πόλης.

Ο διάσημος δεξιοτέχνης των decks, που το σπάνιο ταλέντο του έχουν εκθειάσει έγκυροι μουσικοί κριτικοί του κόσμου, έχει ως ορμητήριο των διεθνών περιοδειών του τη Βαρκελώνη, όμως στην καρδιά του είναι βαθιά ριζωμένη η ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών του... ο γραφικός Αμάραντος Ιτάμου ν. Καρδίτσας!

Ο κατά καταγωγή Αμαραντιώτης Νίκος Μαχαίρας, απλός και φιλικός όπως πάντα, μιλάει στην «ΕτΔ» για τη ζωή του, τη σπουδαία επαγγελματική διαδρομή που έκανε σε πολύ νεαρή ηλικία, για τα σχέδια του, τα δικά του όνειρα! Παράλληλα, με ευθύτητα που ξαφνιάζει, προτρέπει τους απογοητευμένους - από την παρατεταμένη οικονομική κρίση – νέους μας να μην διστάσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο να ξενιτευτούν για ν’ αναζητήσουν αλλού την τύχη τους!

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

* Πότε ξεκίνησες ως Nick Varon επαγγελματικά τη δουλειά του dj και ποιες δυσκολίες συνάντησες στην πορεία σου;

- Οι πρώτες επαγγελματικές απόπειρές μου ήταν η επιμέλεια μουσικής σε παιδικά πάρτι και αργότερα σε χοροεσπερίδες δικής μου παραγωγής.

Ο Nick Varon γεννήθηκε το 2006, όταν αποφάσισα να αφήσω την Ελλάδα για σπουδές στη Νέα Υόρκη. Ένιωσα πως ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο για τη σταδιοδρομία μου, με τις φιλοδοξίες μου να ξεπερνάνε τα ελληνικά «σύνορα». Έτσι άφησα τον Dj Pitchie για τον Nick Varon (Βαρωνάκης είναι το επίθετο της μητέρας μου). Φυσικά δυσκολίες υπάρχουν αρκετές μέχρι και σήμερα... Το πιο δύσκολο είναι η διατήρηση σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά επίσης και ένα από τα πιο δύσκολα και άσχημα της δουλειάς είναι η «πολιτική»...

* Τι σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο και τι είναι αυτό που σε κρατάει στα πλατώ, ανανεώνοντας τις δυνάμεις και τις εμπνεύσεις σου;

- Το συναίσθημα να μοιράζεσαι το πάθος σου με άλλους ανθρώπους, βλέποντας την ίδια στιγμή τις αντιδράσεις τους μέσα από τον χορό, τη γλώσσα του σώματος, γενικά είναι ασύγκριτο! Κάθε φορά που αισθάνομαι αυτή την ενέργεια νιώθω τόσο όμορφα τόσο μοναδικά... Η απόλυτη ευτυχία! Αυτό είναι που με κρατάει και με ανανεώνει και γι’ αυτόν το λόγο προσπαθώ να κρατάω τον ρομαντισμό ζωντανό στο πάθος μου που είναι πλέον επάγγελμά μου, προσπαθώντας να κάνω τις σωστές επιλογές για το πού θα εμφανιστώ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΑΠΩΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ...

* Ποιες οι συνεργασίες σου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; Η ενασχόληση με το djing αποτελεί μονόδρομο των φιλοδοξιών σου;

- Στην Ελλάδα για τρίτη χρόνια συνεχίζω το residency μου 4/4 στο Pixi στην Αθήνα. Στο εξωτερικό διατηρώ την συνεργασία με την Sudbeat την δισκογραφική εταιρεία του Hernan Cattaneo και φυσικά με τον ίδιο. Το djing δεν αποτελεί μονόδρομο των φιλοδοξιών μου, αλλά σίγουρα αποτελεί τον κύριο εκφραστή και νομίζω και το δυνατό μου όπλο. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ όσο μπορώ στον τομέα της παραγωγής και να παρουσιάσω φέτος και μετέπειτα όσο το δυνατόν καλύτερα και ποιοτικότερα κομμάτια... Djing και μετά παραγωγή λοιπόν!

* Ποιοι είναι οι προορισμοί που σε ελκύουν περισσότερο; Πού έκανες τις μεγαλύτερες επιτυχίες;

- Οι αγαπημένοι μου προορισμοί είναι: α) Η Αργεντινή όπου επιστρέφω σε ένα μήνα, για το υπέροχο κοινό τους και την ενέργειά τους. β) Η Ιαπωνία όπου είχα την τύχη να εμφανιστώ πριν από μερικά χρόνια και ευελπιστώ να ξαναεμφανιστώ κάποια στιγμή. γ) Η Αθήνα... Στην Αθήνα γεννήθηκα κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά σαν dj! Έφυγα ωστόσο το 2006... Το γεγονός πως μετά από 10 χρόνια με ακολουθεί τόσος κόσμος και η ενέργεια στα events μου είναι μοναδική, αυτό κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερες τις εμφανίσεις μου στην πρωτεύουσα. Στη Νότιο Αμερική και στην Ελλάδα νομίζω ότι έχω αναγνωριστεί περισσότερο, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες! Όσον αφορά τα αγαπημένα μου κομμάτια, η λίστα είναι ατέλειωτη! Κατά την άποψή μου, είναι τόσο όμορφη η μουσική που βγαίνει σήμερα, που τα κομμάτια δεν προλαβαίνεις να τα αγαπήσεις! Τα ερωτεύεσαι απλά και μετά τα αντικαθιστάς με κάποια άλλα...

* Έχεις ξαναπαίξει σε πόλη της Θεσσαλίας; Ποια είναι η άποψή σου για το κοινό της περιοχής μας!

- Έχω εμφανιστεί στο ξεκίνημα της καριέρας μου στην Καρδίτσα, αργότερα στα Τρίκαλα και πρόσφατα στη Λάρισα. Όπως προανέφερα είναι σημαντικό πού θα επιλέξεις να εμφανιστείς. Σε όλες τις περιοχές υπάρχει κοινό που γνωρίζει τη μουσική που εγώ αντιπροσωπεύω, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Όταν κάποιος θέλει να μπει στη διαδικασία να μάθει και άλλες μουσικές προτάσεις μπορεί πλέον εύκολα να το κάνει μέσω του διαδικτύου. Από εκεί και μετά, λίγο - πολύ, υπάρχουν σε κάθε πόλη της Ελλάδας «ήρωες» που διοργανώνουν events με ηλεκτρονική μουσική.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ «ΦΩΣ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

* Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή, παρατεταμένη οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια και έχει υποχρεωθεί από την Ε.Ε. σε σκληρή λιτότητα! Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουν οι νέοι για να ξεφύγουν από το σημερινό τέλμα;

- Βαδίζουμε πλέον στην 7η χρόνια της ύφεσης στην Ελλάδα! Το πιο ανήσυχο είναι ότι αντί να βλέπεις «φως» στον ορίζοντα δεν βλέπεις τίποτα! Πολλοί γραφικοί μου λένε ότι δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ, ζεις έξω, τι ανάγκη έχεις εσύ κλπ... Εγώ πιστεύω ότι κάποιος που ζει μεν εκτός Ελλάδας, αλλά συναναστρέφεται και επισκέπτεται τη χώρα συχνά μπορεί να δει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα! Το μοναδικό ανθρώπινο αγαθό της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πως τα σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά! Γι’ αυτό και προτρέπω τους Έλληνες νέους με φιλοδοξίες και επιδιώξεις να «θυσιάσουν» τη ζωή στην πιο ωραία χώρα ίσως του πλανήτη, για κάπου αλλού! Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της γενιάς μου σε αδράνεια και απελπισία... Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να δω και τις επόμενες γενιές να καταλήγουν έτσι! Γι’ αυτό και τους προτείνω να φύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους κι όταν έρθει η ώρα να επιστρέψουν, γιατί θα επιστρέψουν! Είναι αδύνατον να μην επιστρέψεις σε μια τόσο όμορφη χώρα! Νομίζω ότι αυτό είναι που μας κρατάει και όρθιους... Η φυσική ομορφιά, ο υπέροχος καιρός, ο ήλιος που λάμπει φέτος πιο πολύ από ποτέ!

* Ποιοι είναι οι δεσμοί σου με την Καρδίτσα και το χωριό σου τον Αμάραντο, πέρα από το γεγονός ότι είναι ο τόπος καταγωγής της οικογένειάς σου;

- Πέρασα πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας στον Αμάραντο. Με την Καρδίτσα δεν έχω ιδιαίτερους δεσμούς, ο Αμάραντος όμως είναι στην καρδιά μου! Ξεγνοιαστα χρόνια, πολύ παιχνίδι, αγαπημένοι φίλοι και πάνω από όλα ο παππούς και η γιαγιά μου που πλέον δεν είναι κοντά μας, αλλά, η θύμισή τους πάντα μου δημιουργεί ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο! Δυστυχώς δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να επισκέπτομαι τον Αμάραντο, αλλά το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψω!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Jazz, rock, πιάνο και κιθάρα. Αυτά θα είναι τα πρώτα γνώριμα χαρακτηριστικά στον μουσικό κόσμο του Nick. Ο χώρος όμως της ηλεκτρονικής μουσικής θα είναι αυτός ο οποίος θα τον κερδίσει ολοκληρωτικά.

Στο διάστημα 2003-2005 θα εμφανιστεί διπλά στα κορυφαία ονόματα του πλανήτη όπως Paul Oakenfold, Paul Van Dyk, Sasha, Deep Dish, Armin Van Buuren, Hernan Cattaneo, Steve Lawler, Sander Kleinenberg, Danny Howells, Timo Maas κ.ά.

Τα «εισαγωγικά» του (warmup) djset του θα επιφέρουν αξιοθαύμαστες κριτικές από τα ινδάλματα του. Χαρακτηριστικό της αναγνώρισης του ταλέντου του, η πρόσκληση του Αργεντινού super star Hernan Cattaneo στις μελλοντικές εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Αυτό θα αποτελέσει και την αρχή μιας μακρόχρονης συνεργασίας και δυνατής φιλίας μετέπειτα.

Ακολούθως μετακομίζει στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί η συνεργασία του με τον Hernan Cattaneo αποκτά πλέον διεθνή χαρακτήρα. Μετά από πρόσκλησή του ο Nick εμφανίζεται μαζί του στο πλαίσιο του residency του στο περιβόητο club θρύλο της Νέας Υόρκης, CROBAR. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους - η οποία συνεχίζεται έως σήμερα - θα εμφανιστεί στο πλευρό του στα σημαντικότερα clubs της χώρας MANSION, SHINE (Miami) ULTRABAR (Washington D.C) OPERA (Atlanta), Pacha, District 36 (New York). Παράλληλα θα διευρύνουν την συνεργασία τους στην ασιατική ήπειρο στο θρυλικό AGEHA(Tokyo), στην κεντρική Αμερική (BLUE PARROT, Mexico) αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες (PANAMA, Amsterdam / LA TERRAZZA, Barcelona).

Επακόλουθο όλων των παραπάνω οι διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο. Το DJ MAGAZINE το σημαντικότερο έντυπο - εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής σκηνής θα αναφερθεί εις διπλούν στα κατορθώματά του. Λίγο αργότερα θα έρθει και η πρόσκληση για την πρώτη του εμφάνιση στο Buenos Aires της Αργεντινής στο διεθνές φεστιβάλ Creamfileds... 65.000 κόσμος και το όνομα τού Nick ανάμεσα σε Chemical Brothers, LCD Sound system, Carl Cox, John Digweedκ.α

Πλέον ο Nick Warren κατατάσσει τον Nick «μέσα στους τρεις αγαπημένους του dj's ανά τον κόσμο - και μέσα από πρόσφατο TOP 100 DJ POLL τον χαρακτηρίζει ως υποτιμημένο παγκοσμίως - σε σχέση με την αξία του - και ο Sharam (DEEP DISH) επισημαίνει πως «η δομή και η προσωπικότητα των djset του αποτελούν πρόκληση ακόμα και για εμένα».

Με έδρα πλέον τη Βαρκέλωνη, συνεχίζει τη σταθερή του ανοδική πορεία, με εμφανίσεις από την Mar Del Plata της Αργεντινής έως το San Francisco και από εκεί στο ClubSpace στην Νέα Υόρκη & τις εμφανίσεις τους με τα κορυφαία ονόματα της διεθνής σκηνής όπως οι Sven Vath, Marco Carola, Dubfire, Nick Fanciulli μέχρι και τον Tiesto. Κρατώντας την ίδια στιγμή τους δεσμούς με την Ελλάδα πάντα σε υψηλό επίπεδο τα 2 τελευταία έτη παρουσίασε τα 4/4 residency στην Αθήνα στο club PΙΧΙ, ενώ κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία 9 χρόνια, πραγματοποιεί την περιοδεία του «Touring Home» στις σημαντικότερες πόλεις & clubs της Ελλάδος με ιδιαίτερη επιτυχία. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια στον τομέα της παραγωγής έχει δώσει άκρως ενθαρρυντικά σημάδια, με κυκλοφορίες σε labels όπως οι Renaissance & Sudbeat με τις δουλειές του να γίνονται remix από γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass