Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία δίπλα στον πολίτη…

Δημοσίευση: 21 Απρ 2016 0:32

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Ενωτικός εμφανίζεται, με συνέντευξή του στην «Ε», αναφορικά με την επόμενη μέρα στην τοπική κομματική οργάνωση, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ενώ με το ίδιο ύφος σχολιάζει τις εξελίξεις και στην ΟΝΝΕΔ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα επιλύσεως του γόρδιου δεσμού, όταν αναφερόμαστε στους νέους, με στόχο μία ΟΝΝΕΔ χωρίς σφαίρες επιρροής, πατρώνους και τσιφλίκια».

Το όραμα του κ. Καπετάνου για τη ΝΟΔΕ είναι «να τη μετατρέψει σε ένα κέντρο πολιτικών σκέψεων και πρωτοβουλιών για τον τόπο μας, με κεντρική αναφορά σε όλες εκείνες τις ιδέες που μας ενώνουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς».

Όσον αφορά στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Καπετάνος αν έχει την ευκαιρία να μιλήσει, θα χρησιμοποιήσει τα σοφά λόγια του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κάποτε είχε πει πως "στον τόπο μας, έχομε τη συνήθεια να συζητούμε πολύ, για να μην παίρνομε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες».

* Κύριε Καπετάνο πετύχατε μια δύσκολη, αλλά καθαρή νίκη στις εκλογές της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας. Την ημέρα των εκλογών κυριάρχησε ένας πολιτικός πολιτισμός ανάμεσα σε σας και τον συνυποψήφιό σας κ. Παπαλέξη. Και οι δηλώσεις σας ήταν ενωτικές. Ωστόσο αποτελούσε κοινό μυστικό ότι οι ημέρες που προηγήθηκαν είχαν ένταση και έντονη καχυποψία. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη υπήρξαν ή όλα όσα συνέβησαν ήταν μέσα στα όρια του επιτρεπτού;

- Κοιτάξτε κύριε Ρούστα, κάθε προεκλογική περίοδος εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει καταστάσεις ψυχολογικής πίεσης και εντάσεις, αφού τα πάντα σχετίζονται με τον ανθρώπινο παράγοντα. Εκ των πραγμάτων λοιπόν είναι ανεκτό κι αν θέλετε ανθρώπινο, το διάστημα αυτό να εμφανίζονται εκατέρωθεν και ορισμένες συμπεριφορές που πιθανόν να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Τα πάντα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος στη ζωή και το αποτέλεσμα όπως κι εσείς διαπιστώνετε στο ερώτημά σας είναι πως η επόμενη ημέρα μας βρίσκει ενωμένους περισσότερο από ποτέ, απέναντι στον πραγματικό εχθρό που δεν είναι άλλος από τον άκρως επικίνδυνο για την πατρίδα μας, κυβερνητικό θίασο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

* Σε ποιες αλλαγές θα προχωρήσετε στη λειτουργία της ΝΟΔΕ, ποιο το όραμά σας, πώς θα αντιμετωπίσετε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σε όλες τις κομματικές οργανώσεις;

- Θεωρώντας πως η ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του τόπου, της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλεται να γίνει από τη βάση, αποτελεί υποχρέωσή μου να εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση. Να μετατρέψω δηλαδή τη ΝΟΔΕ σε ένα κέντρο πολιτικών σκέψεων και πρωτοβουλιών για τον τόπο μας, με κεντρική αναφορά σε όλες εκείνες τις ιδέες που μας ενώνουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

Αυτό θα συμβεί κατ' αρχάς ενεργοποιώντας τον απλό ψηφοφόρο και υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας, τη Λαρισαία και τον Λαρισαίο που έδωσαν το «παρών» στις εσωκομματικές εκλογές τόσο για την ανάδειξη προέδρου, όσο και τοπικών οργάνων. Θα συμβεί δίνοντας ενεργό ρόλο και λόγο στα στελέχη που απαρτίζουν τη νομαρχιακή επιτροπή αλλά και σε όλους εκείνους τους παραγωγικούς φορείς που εκπροσωπούν κάθε ιστό της κοινωνίας μας. Γιατί μόνον μέσα από ανταλλαγή απόψεων και ειλικρινή διάλογο μπορούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στη διαμόρφωση μίας ουσιαστικής και σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης της χώρας, η οποία θα απαντά στους προβληματισμούς και στις προκλήσεις των καιρών.

Όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να γίνουν από έναν πρόεδρο ή μία μικρή ομάδα ανθρώπων. Ο στόχος μας λοιπόν είναι σ' αυτή τη νέα πορεία της ΝΟΔΕ Λάρισας να έχουμε συνοδοιπόρους όλους τους πολίτες. Ούτε ομάδες, ούτε περιβάλλοντα, ούτε μικροπολιτικές έχουν θέση σ’ αυτό το όλον που θέλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε. Θα είμαστε η νέα Νέα Δημοκρατία που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του νομού. Τέλος οι οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και τα χρέη, θα αντιμετωπιστούν με απόλυτη διαφάνεια μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο οικονομικής ανασυγκρότησης της ΝΟΔΕ και των τοπικών οργανώσεων που θα ανακοινωθεί σύντομα.

* Πώς κρίνετε τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ και την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην επανίδρυσή της;

- Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο τη νεολαία, αναδεικνύουν παθογένειες στις οποίες αναμφίβολα πρέπει να εστιάσουμε για να τις αντιμετωπίσουμε. Το ζήτημα όμως είναι πώς θα το κάνουμε αυτό. Οι παρεμβάσεις μας κατά την άποψή μου, θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα επιλύσεως του γόρδιου δεσμού, όταν αναφερόμαστε στους νέους, που αποτελούν το "οξυγόνο" και το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι η επόμενη ημέρα της ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα εξελίξουν τη νεολαία μας σε ένα σύγχρονο και προοδευτικό πολιτικό φορέα. Σε μία ΟΝΝΕΔ χωρίς σφαίρες επιρροής, πατρώνους και τσιφλίκια. Αυτή τη νέα γενιά που όλοι οι νεοδημοκράτες ονειρευόμαστε.

* Αν είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, τι θα λέγατε στον πρόεδρό σας και τι στα στελέχη της ΝΔ που θα είναι στο ακροατήριο;

- Θα τους θύμιζα τα σοφά λόγια του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κάποτε είχε πει πως "στον τόπο μας, έχομε τη συνήθεια να συζητούμε πολύ, για να μην παίρνομε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες". Είναι ώρα λοιπόν, η υπεύθυνη δύναμη αυτής της χώρας, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, να πάρει τις αποφάσεις εκείνες και να βγει μπροστά για να βάλει φρένο στον κατήφορο που μας έχει σπρώξει το πολιτικό συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό θα συμβεί μόνον μέσα από ομόνοια, συνεργασία, συνέργεια και προπαντός αίσθημα ευθύνης απέναντι στο έθνος και την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass