ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.» Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ:

Στόχος να γίνει το ΤΕΦΑΑ προορισμός αριστείας

* Τεράστια η συμβολή του στις διεθνείς επιστημονικές επιδόσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2016 11:00

ΤΡΙΚΑΛΑ

Του Αποστόλη Ζώη

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της esos.gr, στην αξιολόγηση του «Webometrics» για το 2015 παρατηρείται ότι δέκα ελληνικά ΑΕΙ περιλαμβάνονται στο ανώτερο 5% των καλύτερων διεθνώς. Μεταξύ αυτών είναι και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο, παρά το νεαρότατο της ηλικίας του σε σχέση με άλλα ιδρύματα που έχουν πολλαπλάσια χρόνια λειτουργίας, κατόρθωσε να φτάσει στην τιμητική αυτή θέση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύθηκε (μαζί με το Πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιονίου) το 1984 και σήμερα περιλαμβάνει τα ακόλουθα 18 ακαδημαϊκά Τμήματα:

* Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

* Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης

* Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής

* Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

* Οικονομικών Επιστημών

* Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος

* Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος

* Μηχανολόγων Μηχανικών

* Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

* Πολιτικών Μηχανικών

* Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

* Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

* Ιατρικής

* Κτηνιατρικής

* Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

* Πληροφορικής

* Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

* Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με αφορμή την εδραίωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ανώτερο 5% των καλύτερων ΑΕΙ διεθνώς, πραγματοποιήσαμε μία σύντομη ανασκόπηση στον Μελετητή της GOOGLE, ο οποίος είναι μία παγκόσμια βιβλιομετρική βάση δεδομένων εξειδικευμένη στην ακαδημαϊκή αριστεία. Διαπιστώθηκε ότι το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) που εδρεύει στα Τρίκαλα έχει τη σημαντικότερη συμβολή στην προαναφερθείσα επιτυχία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πράγματι, το 45% περίπου των 20 πρώτων καθηγητών του εν λόγω ιδρύματος με την ευρύτερη διεθνή επιστημονική αναγνωρισιμότητα προέρχονται από το ΤΕΦΑΑ, ενώ το εναπομείναν 55% προέρχεται από τα υπόλοιπα 17 Τμήματα του πανεπιστημίου. Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένα άλλο από τα 450 περίπου Τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας δεν έχει ανάλογη συμμετοχή στη διαμόρφωση της καλής εικόνας του ιδρύματος στο οποίο ανήκει.

Οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ που εμφανίζονται μεταξύ των πρώτων 20 του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη μεγαλύτερη διεθνή επιστημονική εμβέλεια είναι: Ο κοσμήτορας Γιάννης Κουτεντάκης (2ος), ο καθηγητής Αθανάσιος Τζιαμούρτας (3ος), ο καθηγητής Μάριος Γούδας (6ος), ο αν. καθηγητής Ιωάννης Φατούρος (8ος), ο καθηγητής Γεώργιος Μέτσιος (9ος), ο καθηγητής Ιωάννης Θεοδωράκης (12ος), ο αν. καθηγητής Αντρέας Φλουρής (14ος), ο καθηγητής Αθανάσιος Παπαϊωάννου (15ος), και ο αν. καθηγητής Ιωάννης Γιάκας (18ος). Ακολουθούν άλλοι 200 και πλέον καθηγητές και ερευνητές του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου.

Σε ερώτησή μας προς τον κοσμήτορα και πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ καθηγητή Γιάννη Κουτεντάκη για το πού οφείλεται η επιτυχία αυτή του Τμήματος που έχει ζωή μόλις 21 χρόνια, απάντησε:

«Έχουμε πιστέψει ότι με συντονισμένη και ποιοτική εργασία μπορούμε να ανεβάσαμε τον πήχη πάνω από τα όρια της πόλης, της χώρας και της Ευρώπης, με στόχο να γίνει το ΤΕΦΑΑ διεθνώς αναγνωρίσιμο και προορισμός αριστείας. Συνεπώς αυτό που αποκλειστικά λαμβάνουμε υπόψη είναι η ποιότητα των βιογραφικών και η εργατικότητα των συνεργατών μας και όχι άλλου είδους περγαμηνές. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Με την αποπεράτωση μάλιστα δύο νέων κτιρίων στο επόμενο διάστημα, το ΤΕΦΑΑ μπαίνει στην υψηλότερη κατηγορία από πλευράς υποδομών και έτσι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην κατάκτηση διεθνών διακρίσεων που τόσο πολύ ζητά η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass