Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

«Θα στηρίξουμε μόνο εποικοδομητικές πολιτικές θέσεις»

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου

Στα πρώτα του βήματα, ως βουλευτής του «Ποταμιού», συνοδευόμενα από μια μεγάλη βάση στήριξης του κόσμου, που τον ώθησε να καθίσει στα έδρανα της ελληνικής Βουλής, ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, ήδη

προγραμματίζει την επόμενη μέρα.

Εμφανίζεται έτοιμος για τους αγώνες του, στην επίτευξη των στόχων

που έθεσε, για ένα «κράτος ευρωπαϊκό με σύγχρονες δομές και λειτουργικούς θεσμούς, με διαφάνεια και αξιοκρατία», όπως οραματίζεται.

Βουλευτής μεν πια, αλλά πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, δηλώνει ότι θα παραμείνει ενεργός χειρουργικά και στη διάθεση των ασθενών του.

Επίσης, δεν θα περίμενε κανείς, να μην αποτελεί προτεραιότητά του, στο πλαίσιο της δράσης του, ο τομέας της υγείας, καθώς άλλωστε είναι από τα άτομα που μπήκαν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης λύσης προβλημάτων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Εκφράζει παράλληλα και το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί και με τους τομείς της αγροτικής πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης, αγγίζοντας θέματα που απασχολούν τον πληθυσμό της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί του στόχοι, αλλά και του κόμματος που εκπροσωπείτε; Ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, μας απαντά:

* Ποια θα είναι η πολιτική στάση του «Ποταμιού» απέναντι στη νέα κυβέρνηση;

- «Η συμμετοχή σε μια αριστερή κυβέρνηση, ενός κόμματος με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ξενοφοβικό λόγο και έφεση στις θεωρίες συνωμοσίας και την τερατολογία, πέρα από το καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό πρόβλημα που θέτει, αφήνει πολλά ερωτηματικά σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες ουσιαστικής λειτουργίας και του έργου που μπορεί να παράξει.

Ο αντιευρωπαϊκός προσανατολισμός της και η αντιδυτική ρητορική προκαλούν ανησυχία. Παρ’ όλα αυτά το Ποτάμι έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει την ανάγκη συγκλίσεων και συνεργασιών. Θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχουν ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι λογικοί με εποικοδομητικές πολιτικές θέσεις. Τέτοιες πολίτικες θα τις ενισχύσουμε και θα τις υποστηρίξουμε χωρίς επιφυλάξεις.

Επιθυμούμε να ανατρέψουμε την εικόνα της αντιπολίτευσης, που αντιδρά σε όλα και απορρίπτει όλες τις κυβερνητικές προτάσεις. Θα στηρίξουμε κάθε πρόταση που βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και φυσικά κάθε πολιτική που επιβεβαιώνει και εμπεδώνει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την παραμονή μας στην ευρωζώνη».

* Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι, αλλά και οι ευθύνες ως ο μοναδικός βουλευτής του «Ποταμιού» στον θεσσαλικό χώρο;

- «Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου ως βουλευτής σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, πρώτα-πρώτα σε εθνικό επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την τοπική κοινωνία και τα αναδείξω τα ιδιαίτερα προβλήματά της. Ανάμεσα στις προτεραιότητες, τόσο τις δικές μου όσο και του Ποταμιού, είναι η αναδιοργάνωση της κομματικής βάσης και η επέκτασή της, αλλά κυρίως η αποκατάσταση δίαυλων επικοινωνίας με φορείς και εκπροσώπους της Θεσσαλίας. Σύντομα θα είμαστε πιστεύω σε θέση να αναγγείλουμε ένα πρόγραμμα επαφών και εκδηλώσεων, σε αυτή την κατεύθυνση».

* Εχει γίνει προγραμματισμός δράσεων των βουλευτών του «Ποταμιού» και ανάθεση παρακολούθησης τομέων ευθύνης τους;

- «Η οριστική κατανομή των τομέων ευθύνης θα γίνει μετά την ορκωμοσία της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα.

Μαζί με την υγεία, η αγροτική πολιτική και η δημόσια διοίκηση, αποτελούν για μένα τομείς προτεραιότητας».

* Η εκλογή σας, αναμφίβολα θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά σας, λόγω των βουλευτικών καθηκόντων.

Η ιατρική θα χάσει έναν αξιόλογο επιστήμονα ή θα συνεχίσετε να εργάζεστε ως χειρουργός ορθοπαιδικός στη θέση σας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας; Υπάρχει ασυμβίβαστο;

- «Δυστυχώς υπάρχει συνταγματικό κώλυμα, σε ό,τι αφορά την παραμονή μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς οι δημόσιοι λειτουργοί υποχρεούνται σε παραίτηση από τη θέση τους, για όσο διάστημα διαρκεί η βουλευτική τους θητεία.

Δεν υπάρχει ωστόσο ασυμβίβαστο με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Σκοπεύω λοιπόν να παραμείνω ενεργός χειρουργικά και στη διάθεση των ασθενών μου. Θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω τις σχετικές λεπτομέρειες, σύντομα ελπίζω, μόλις επιλύσω τα τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass