Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

«Αυτοί είναι οι στόχοι μας στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού»

* Δανειολήπτες-οφειλές εμπόρων στις προτεραιότητές του

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

«Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που δημιουργήθηκε, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ανακοινώθηκαν τα βασικά νομοσχέδια που θα ανακουφίσουν άμεσα τον ελληνικό λαό και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους, ενώ μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και καμία τράπεζα δεν έκλεισε, ούτε τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδειασαν. Απεναντίας επανήλθε το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου, ξαναγεννήθηκε η ελπίδα».

Ικανοποιημένος από τις πρώτες μέρες του βίου της νέας συγκυβέρνησης, δικαιωμένος από τον προεκλογικό αγώνα που έδωσε και αισιόδοξος για την επόμενη μέρα εμφανίζεται, με συνέντευξή του στην «Ε» ο νεοεκλεγείς βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης μιλά για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και τις δικές του, για τον Πάνο Καμμένο και φυσικά σχολιάζει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

 

* Πολλοί υποστηρίζουν πως η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ θα είναι δύσκολη, καθώς αυτά που σας χωρίζουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που σας ενώνουν. Τι απαντάτε;

- Η προγραμματική συμφωνία των κ. Τσίπρα, Καμμένου βασίζεται στο εθνικό συμφέρον και πάνω σε αυτό θα κινηθούμε. Νομίζω ότι οι δηλώσεις και των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν απολύτως σαφής και όσοι έσπευσαν να ασκήσουν αντιπολίτευση ή να κατακρίνουν τις πρώτες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν το έπραξαν για εσωκομματικούς λόγους, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις δικές τους πολιτικές ευθύνες. Πέραν των γνωστών «κόκκινων γραμμών» που έχει θέσει ρητά ο πρόεδρος του Κινήματος Π. Καμμένος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στοχεύουμε στην κατά προτεραιότητα υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών από την νέα κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Πρόκειται για στρατηγικούς στόχους που μας τοποθετούν σε διακριτή αλλά απόλυτα συμβατή θέση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που δημιουργήθηκε, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ανακοινώθηκαν τα βασικά νομοσχέδια που θα ανακουφίσουν άμεσα τον ελληνικό λαό και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους, ενώ μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και καμία τράπεζα δεν έκλεισε, ούτε τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδειασαν. Απεναντίας επανήλθε το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου, ξαναγεννήθηκε η ελπίδα.

* Μετά τις εξαγγελίες και τις παροχές που ανακοινώθηκαν, τα δύσκολα για την κυβέρνηση έφθασαν, αφού η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κινήθηκε σε ψυχροπολεμικό κλίμα. Έτσι η αγωνία για το αύριο κορυφώνεται...

- Μετά τις σχετικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επαναφέρουμε την πρότασή μας για άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με στόχο τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Και αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος –από τους 10 συνολικά- στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

* Ποια είναι τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για την ανακούφιση του ελληνικού λαού;

- Σίγουρα η ανάσχεση της κοινωνικής καταστροφής. Μέλημά μας να μην υπάρχουν άνθρωποι που να τρέφονται από κάδους σκουπιδιών. Άμεση έναρξη προγράμματος εμβολιασμών, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή τραγωδία με τον άδικο θάνατο 150 ανθρώπων από την εποχική γρίπη. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει με τις παιδικές ασθένειες για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία εξαίρεση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως μια τριτοκοσμική χώρα.

Άμεση αξιοποίηση όλων των λιστών φοροφυγάδων προκειμένου να εισπραχθούν γρήγορα χρήματα, ιδιαίτερα από τους εμπλεκόμενους σε οικονομικά εγκλήματα (λίστα Lagarde, ακινήτων Λονδίνου, αιφνίδιου πλουτισμού, εμβασμάτων εξωτερικού κτλ). Κατάργηση ισχύοντος νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και νομοθέτηση αυστηρών ποινικών αλλά αστικών όπως και διοικητικών ευθυνών για τους υπουργούς. Άμεση εξέταση από τη Βουλή όλων των υποθέσεων που έστειλαν οι εισαγγελείς και σήμερα βρίσκονται στα συρτάρια. Καμία ασυλία - κρυφή ή φανερή- σε υπουργούς. Κατάργηση όλων των διαγραφών και «ελαφρύνσεων» ποινικών ή αστικών ευθυνών όσων λεηλάτησαν την περιουσία του ελληνικού λαού. Και φυσικά νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων με αναβάθμιση αμοιβών, βάσει ικανοτήτων.

* Την παρουσία των στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση πώς την βλέπετε;

- Αν και είναι πολύ νωρίς για κρίσεις και συμπεράσματα, θεωρώ ότι έχουμε δώσει το στίγμα μας, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση μισθών και συντάξεων για απόστρατους και εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την πλήρη εφαρμογή των σχετικών δικαστικών αποφάσεων. Δεν μπορεί να τους ζητάμε να είναι καθημερινά μάχιμοι στο ποτάμι και στα νησιά με το όπλο επί σκοπόν, και να μην τους δίνουμε τα αυτονόητα. Αν και ο πρώην ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος είχε δηλώσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ότι η υπόθεση της καταβολής “αποζημίωσης παραμεθορίου έχει δρομολογηθεί”, φαίνεται όμως ότι στο υπουργείο Οικονομικών περί άλλων ετύρβαζαν. Η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας είναι επιτακτική, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προβάλει την ισχύ της σε κάθε σημείο της ΑΟΖ που θα πρέπει να ανακηρυχθεί και να συνδεθεί λειτουργικά με αυτή της Κύπρου. Επίσης μια σωστή κίνηση του κ. Καμμένου με πολύ συμβολισμό ήταν η επίσκεψη του στα Ίμια και στην Κρήτη για να παραστεί στο μνημόσυνο για τον ήρωα καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη.

* Οι δικές σας προτεραιότητες στη Βουλή, ποιες θα είναι κ. Κόκκαλη;

- Σαφώς η προώθηση των προβλημάτων του νομού, των τοπικών φορέων και των συμπολιτών μου. Όπως υποσχέθηκα προεκλογικά, η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτή για όλους, είτε μας ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές, είτε όχι. Στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να πολιτευθούμε μέσα στα στενά κομματικά όρια. Εκτός από την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματός μου, σίγουρα τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία των δανειοληπτών, των καταναλωτών και του εμπορικού κόσμου του νομού. Έτσι πολύ σύντομα θα έλθει τροπολογία, με πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ που θα αφορά στην άμεση και μόνιμη επαναφορά της προστασίας της 1ης κατοικίας των υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Ακόμη η προώθηση μιας ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών των εμπόρων προς τον ΟΑΕΕ και η ευνοϊκή ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Πρέπει να πιστέψουμε ότι οι εμποροβιοτέχνες είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass