Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κάποιος να τρέχει

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2018 22:14

Ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Λαρισαίος μαραθωνοδρόμος Σωκράτης Καγιάννης, που στα 39 του χρόνια «νόσησε» από το μικρόβιο των μεγάλων αποστάσεων και από τότε όλα είναι

δρόμος.
Ο Σωκράτης Καγιάννης εργάζεται σε μεταφορική εταιρεία κάνοντας από νωρίς το πρωί διανομή φαρμάκων. Ξεκινάει τη δουλειά στις 5 πριν ακόμα ανατείλλει ο ήλιος και τελειώνει στις 3 το μεσημέρι. Λίγο φαγητό, μία ώρα ξεκούραση, αθλητικά και η προπόνηση ξεκινά. Συνήθως προπονείται στο ποτάμι της πόλης μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα ενώ άλλες φορές μπορεί η προπόνηση να είναι και τρίωρη. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα και δύο φορές γυμναστήριο για ενδυνάμωση. «Χρειάζεται το γυμναστήριο γιατί με βοήθησε στις επιδόσεις μου». Εμπιστεύεται τους προπονητές του Γιώργο Καλαμπούκα και Γιώργο Μιχμίζο καθώς προσαρμόζουν το πρόγραμμά του στις δικές του ανάγκες.
Όταν ήταν μικρός, όπως τα περισσότερα αγόρια, ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια συμμετείχε στα χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων και το 2013 συμμετέχοντας στο Run Greece. Εκεί συνειδητοποίησε ότι η αγάπη του είναι στον δρόμο, είναι στο τρέξιμο και στις μεγάλες αποστάσεις. «Εκείνη τη χρονιά τρέχοντας 10χλμ στο Run Greece μπήκε και το μικρόβιο του δρομέα στη ζωή μου. Μάλιστα τότε τελείωνα από τη δουλειά ακόμα πιο αργά και οι προπονήσεις μου γίνονταν βράδυ. Δεν με πτόησε, δεν με κούραζε, με έκανε κάθε μέρα να προσπαθώ». Σήμερα είναι 44 ετών και στέλνει το μήνυμα ότι «ποτέ δεν είναι αργά. Όλοι μπορούν να τρέξουν, όλοι μπορούν να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να προσφέρουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους, για την υγεία τους, για τη διαφυγή από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο Σωκράτης Καγιάννης έχει ένα παιδάκι 7 ετών, το οποίο ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική ενώ με χιούμορ λέει ότι δεν θα αργήσει η μέρα που και εκείνο θα πάρει τον… δρόμο των μεγάλων αποστάσεων.
Το Run Greece έφερε στη συνέχεια την έρευνα πώς μπορεί να συμμετάσχει σε ημιμαραθωνίους και μαραθωνίους. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν σε ημιμαραθώνιο στα Φάρσαλα και στη συνέχεια «ήρθε η εγγραφή μου στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας», αναφέρει. Τον Απρίλιο του 2014 συμμετείχε στον μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας και ο ένας αγώνας διαδεχόταν χρόνο με τον χρόνο τον επόμενο.
Στους στόχους του είναι να συμμετάσχει την Άνοιξη σε μαραθωνίους αγώνες στο εξωτερικό και τον Νοέμβριο στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. «Στόχος μου είναι να διατηρηθώ σε καλά επίπεδα όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Είμαι ερασιτέχνης δρομέας αλλά οι προπονήσεις που κάνω για να μπορώ να συμμετέχω σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις είναι επαγγελματικού επιπέδου». Οι προσπάθειές του φέρνουν καλά αποτελέσματα καθώς στον Μαραθώνιο της Αθήνας που είναι δύσκολο κάποιος να κατεβάσει τον χρόνο κάτω από τις 3 ώρες, ο Σωκράτης ανάμεσα στους Λαρισαίους που συμμετέχουν είναι ο τρίτος που το έχει καταφέρει.
Σε αυτήν την προσπάθεια όμως δεν είναι μόνος του, έχει δίπλα του εκτός από την οικογένειά του το κατάστημα «Παπαχατζής» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στηρίζει κάθε του επόμενο βήμα στους μαραθωνίους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass