ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Κ. Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ισοδύναμα μέτρα ως αντιστάθμισμα στη φοροεπιδρομή

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2015 8:02

 

Στο δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων να ψηφιστούν από τη Βουλή ώστε να «κλείσει» η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, την προσεχή Τετάρτη 22 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένα τα μέτρα που αφορούν στην αύξηση της φορολογίας των αγροτών από το 13 % στο 26 %.

Το θέμα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο θεσσαλικό κάμπο, αφού έρχεται να προστεθεί στην εν γένει προβληματική κατάσταση του αγροτικού κόσμου.

Απευθυνθήκαμε στο γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκο Παπαδόπουλο, αγρότη που γνωρίζει το πρόβλημα τόσο ως παραγωγός όσο και ως στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

«Η αύξηση της φορολόγησης των αγροτών από το 13% στο 26% είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Έλληνα αγρότη, αφού θα πληρώσει ουσιαστικά διπλάσιο φόρο, γεγονός που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άμεση ενεργοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης σειράς ισοδύναμων μέτρων που θα στοχεύουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του χώρου και θα εστιάζουν στη μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ ζητά την επιτάχυνση πρωτοβουλιών όπως ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς, τα περιβαλλοντικά προγράμματα, το πρόγραμμα νέων αγροτών και άλλα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προτείνει επίσης την εξαίρεση των μικρομεσαίων αγροτών από το συγκεκριμένο μέτρο, με το να μην φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, ή με την ισχύ αφορολόγητου ποσού κατά τα πρότυπα άλλων κοινωνικών ομάδων.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι χωρίς τον μικρομεσαίο αγρότη που είναι η ραχοκοκαλιά της υπαίθρου δεν μπορεί να γίνει παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πάντως, το αγροτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει κλείνοντας ότι θα πρέπει ο αγρότης να συνεχίσει να αγωνίζεται δυναμικά, ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του κλάδου.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass