ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Νέο πολιτικό σχήμα με Ε. Νασιώκα και Αλ. Παπαδόπουλο!

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2015 8:13

 

Νέο πολιτικό σχήμα κυοφορείται πανελληνίως αυτόν τον καιρό, ενόψει εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, με συμμετοχή των πρώην υπουργών Αλέκου Παπαδόπουλου, Έκτορα Νασιώκα κι άλλων προσώπων. Συντονιστής ανέλαβε ο κ. Εκτορας Νασιώκας, ο οποίος ήδη κινείται, με επαφές σε πανελλήνιο επίπεδο!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος χθες, σε συνέντευξή του στην «Ε», με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή και τα διλήμματα, που είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν, οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Εμμέσως, έδωσε το στίγμα αυτού του σχήματος, αναφέροντας: «Κατά την άποψή μου, χρειάζεται μια απόλυτη ανατροπή όλου του πολιτικού συστήματος. Άνθρωποι σαν τον Αλέκο τον Παπαδόπουλο και άνθρωποι από τον κοινωνικό χώρο, με φορτία κοινωνικής αξιοπιστίας, να μπουν τώρα μπροστά, να στηριχθούν πραγματιστές, με ένα εθνικό σχέδιο, να υλοποιήσουν αυτό αναγκαστικά, να βγει η χώρα από την κρίση, μετά από τρία χρόνια. Κάτι πέρα από τη λογική των υπαρχόντων κομμάτων, ένα άλλο κόμμα, με διαφορετική λογική, κόντρα στον λαϊκισμό… Αυτή η Βουλή, στο σύνολό της, να στηρίξει μια κυβέρνηση, για ένα διάστημα, να σταθεροποιηθεί η χώρα. Κι ο λαός με αυτογνωσία, να στηρίξει κατά την άποψή μου, ανθρώπους και κόμματα, που έδειξαν στη ζωή τους, ότι δεν είναι λαϊκιστές αφενός, αλλά και αφετέρου, ζητώ και φαντάζομαι ήρθε η ώρα, άνθρωποι από τον κοινωνικό χώρο, με μεγάλα φορτία αξιοπιστίας, να συστρατευθούν σε μια τέτοια προσπάθεια, να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, μετά τις επόμενες εκλογές…».

Αναλυτικότερα, μετά από ερωτήματα της «Ε», με αφορμή την ψηφοφορία, ο κ. Ε. Νασιώκας, ανέφερε:

«Η χώρα πτώχευσε το 2010. Τότε μπήκε σε αναγκαστικό μηχανισμό χρηματοδότησης. Παραιτήθηκα έναν χρόνο μετά και κατήγγειλα όλο το πολιτικό σύστημα, γιατί, λόγω του λαϊκισμού του, δεν έπαιρνε εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να βγάλει μια ώρα αρχύτερα τη χώρα από την κρίση. Κυριαρχώντας ο λαϊκισμός, η κρίση βάθαινε και τα προβλήματα μεγάλωναν. Έτσι παραιτήθηκα παρέδωσα την έδρα και διαχώρισα τη θέση μου, με όλο αυτό το πολιτικό σύστημα.

Σήμερα δυστυχώς, αυτός ο λαϊκισμός κυριαρχεί ακόμα περισσότερο και η χώρα, αντί να πάει μπροστά, πηγαίνει πίσω. Καταλαβαίνω πολύ καλά τους βουλευτές που αναγκάζονται να ψηφίζουν ή να μη ψηφίζουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Ζήτησαν να τους εκλέξει ο λαός, να πάνε στη Βουλή, για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Κι έπρεπε να ξέρουν τι σημαίνει «μένω στο ευρώ, βγαίνω άτακτα από το ευρώ ή βγαίνω τακτικά και πάω στη δραχμή». Ξέρουν τις εναλλακτικές λύσεις. Άρα, έπρεπε να πάνε αποφασισμένοι. Βέβαια, θα μου πείτε, δεν είναι αποφασισμένα κόμματα, πρωθυπουργοί. Έτσι, την ανθρώπινή τους δυσκολία, την καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι ότι προσπαθούν να διαφυλάξουν την ιδεοληψία τους, το εγώ τους και τον λαϊκισμό τους. Αντί να βάλουν πλάτη και να σηκώσουν τη χώρα.

Δυστυχώς, βλέπω, η χώρα είναι με το ένα πόδι έξω από την Ε.Ε. και φοβάμαι πολύ ότι με τη λογική όλου του πολιτικού συστήματος, δύσκολα θα το βάλει το πόδι αυτό μέσα και θα μείνει σταθερά. Κατά την άποψή μου, χρειάζεται μια απόλυτη ανατροπή όλου του πολιτικού συστήματος. Άνθρωποι σαν τον Αλέκο τον Παπαδόπουλο και άνθρωποι από τον κοινωνικό χώρο φορτία κοινωνικής αξιοπιστίας, πρέπει να μπουν τώρα μπροστά, να στηριχθούν πραγματιστές, με ένα εθνικό σχέδιο, να υλοποιήσουν αυτό αναγκαστικά, να βγει η χώρα από την κρίση, μετά από τρία χρόνια. Κάτι πέρα από τη λογική των υπαρχόντων κομμάτων, ένα άλλο κόμμα, με διαφορετική λογική, κόντρα στον λαϊκισμό. Η πραγματικότητα είναι ορθολογισμός, για να αποδώσουν τα μέτρα το συντομότερο δυνατό. Παίρνουν τα μέτρα με το ζόρι και αντί να αποδώσουν βαθαίνει η κρίση. Φυσικά, αν παίρνουν μέτρα περιοριστικά και φοροεισπρακτικά, δεν οδηγεί πουθενά.

Κανένας δεν τα πίστεψε από την πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι τώρα, όλοι οι πρωθυπουργοί έλεγαν «αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα». Αναλαμβάνει κάποιος να διαχειριστεί μια επιχείρηση και έχει και χρέη, προσωπικό, βεβαρημένη κατάσταση κλπ. Τι θα πει αναγκάζεσαι. Αφού αγοράζεις την επιχείρηση, θα κάνεις και περικοπές, θα απολύσεις προσωπικό, θα βελτιώσεις τα προϊόντα, θα κάνεις διαφήμιση, θα ζητήσεις επενδύσεις, γενικά θα προσπαθήσεις να αυξήσεις τα έσοδα και να μειώσεις τις δαπάνες. Βέβαια, δεν είναι ευχάριστο! Τι είναι ευχάριστο; Κάποιος να κυβερνά, να προσλαμβάνει και να δίνει αυξήσεις; Την πραγματικότητα πρέπει να διαχειριστεί και η πραγματικότητα σήμερα, δυστυχώς, είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν πριν 5 χρόνια. Κι αυτό, επειδή πριν 5 χρόνια, ο κόσμος και εφεδρείες είχε και δυνατότητες και υπομονή. Τώρα δεν έχει τίποτα από αυτά.

Αντί να κλείσουν τη συμφωνία, ένα χρόνο πριν, έξι μήνες πριν, την άφησαν. Την επιβάρυναν δε με τέτοιο τρόπο, ιδιαίτερα τελευταία, με αυτό το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, η πραγματική οικονομία, είναι ανεξέλεγκτο πόσο πήγε πίσω. Στο μέλλον θα φανεί. Μόνο το τραπεζικό σύστημα, χρειάζεται περίπου 25 δισ. για ανακεφαλαίωση. Να δούμε πότε θα ξεκινήσουν, πώς και πότε θα φύγουν τα «κάπιταλ κοντρόλς». Σήμερα, οι βουλευτές μας, δεν έχουν την πολυτέλεια να σκεφτούν τι να κάνουν. Να στηρίξουν 100% μια κυβέρνηση ενός χρόνου. Αλλιώς να φύγουν, να έρθουν κάποιοι άλλοι και να προχωρήσουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Διαφορετικά, θα βγούμε εκτός Ε. Ε., ατάκτως στη δραχμή, αλλά και τακτικά να βγούμε στη δραχμή, είναι εκατό φορές χειρότερο, αυτό που αντιμετωπίζουμε στην πραγματικότητα.

Δεν καταλαβαίνω τη λιποψυχία. Η λιποψυχία και καταψήφιση σημαίνει ότι εγκαταλείπεις τη χώρα στην τύχη της. Η προοπτική της είναι προδιαγεγραμμένα αρνητική.

Εδώ να πούμε κάτι. Η αντιπολίτευση και τα τρία κόμματα, αυτό τον καιρό, πήραν σωστή θέση. Ποτέ, καμία αντιπολίτευση, δεν βοηθούσε την κυβέρνηση όλο αυτό το διάσημα. Το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση. Αντί να βγει υπέρμαχη, λέει «μ΄ ανάγκασαν». Τι θα πει αυτό; Είχε καλύτερη επιλογή; Πήρε την καλύτερη επιλογή που είχε. Κάτι ακόμη, το οποίο όταν το λέγαμε μας κατηγορούσαν. Όταν διαπραγματεύεσαι και μάλιστα με κάποιο ισχυρό, παίρνεις την πρώτη προσφορά που σου δίνεται. Πάντα η επόμενη, θα είναι χειρότερη. Ο χρόνος δε είναι τόσο εις βάρος μας, που είναι τραγικός».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass