Να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλίας

ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΙΛΛΗΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 22:10

«Το στοίχημα με την κοινωνία πρέπει να είναι ότι θα ενεργοποιήσουμε όλες τις ζωντανές της δυνάμεις να αποκτήσουμε περιφερειακή συνείδηση κι όλοι μαζί να επιτύχουμε τον στόχο της κοινωνικής, περιβαλλοντολογικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας».

Αυτό είναι το προσωπικό στοίχημα που θέτει, ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας και Κτηνιατρικής και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, Απόστολος Μπίλλης.

Ο κ. Μπίλλης μιλώντας στην «Ε», εμφανίζεται ενωτικός και μιλά για «μια σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης αρμονική, παραγωγική μα πάνω από όλα αμφίπλευρη» αλλά και για «μία «Συμμαχία υπέρ των πολιτών χωρίς διαχωριστικές γραμμές για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού, ως αγρότης μιλά φυσικά και για τις προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

 

 

* Κύριε Μπίλλη, για ποιο λόγο επιλέξατε να ασχοληθείτε με την πολιτική συμμετέχοντας στις περιφερειακές εκλογές;

- Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη ευθύνη, τιμή αλλά και πρόκληση. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 οι συμπολίτες μας με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους χαρίζοντάς μου εκλόγιμη θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενώ ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός πρόσφατα μου εμπιστεύτηκε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Υδροοικονομίας και Κτηνιατρικής. Η ιδεολογική συγκρότηση μπορεί να αποτυπωθεί καλύτερα σε υπερτοπικά ζητήματα καθώς η αποτελεσματική τους αντιμετώπιση, μπορεί να δώσει ξανά νόημα στις ιδέες που υπηρετούμε. Υπό το πλαίσιο αυτό και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε τον στόχο της κοινωνικής, περιβαλλοντολογικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας.

 

 

* Είναι δυνατόν αυτή την εποχή να πειστεί ο πολίτης ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην καθημερινότητά του σε επίπεδο Περιφέρειας;

- Το στοίχημα με την κοινωνία πρέπει να είναι ότι θα ενεργοποιήσουμε όλες τις ζωντανές της δυνάμεις. Σήμερα η αδιαφορία συμμετοχής στα κοινά και η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αποτελεί τροχοπέδη και τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη συνοχή αυτής της χώρας. Σίγουρα ο στόχος αυτός δεν είναι εύκολος και θέλει αφοσίωση, στόχευση και υπομονή. Ας προσπαθήσουμε για τον λόγο αυτό, μακριά από εσωτερικές διαμάχες και κόντρες όλοι μαζί να αποκτήσουμε περιφερειακή συνείδηση.

 

 

* Ποιο είναι το όραμά σας κ. Μπίλλη;

- H Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος και η Αρχή όπου η τοπική κοινωνία αποφασίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές που συνθέτουν τον αναπτυξιακό της χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το πολιτικό σημείο δράσης, όπου υλοποιείται κάθε νομοθετικό έργο, κρατικό, εθνικό και ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Έχοντας ως αρχή αλλά και ως ακέραια βάση παράλληλα να πολλαπλασιάσουμε τα πλεονεκτήματα και να ελαττώσουμε τα μειονεκτήματα της περιοχής μας, ερευνούμε, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, διαπραγματευόμαστε και υλοποιούμε κάθε δράση και πρόγραμμα που έχει ως απώτερο στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πολιτών με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνεχή προσφορά.

Έχοντας μεγαλώσει σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, με αγρότες γονείς, όντας ο ίδιος αγρότης, γνωρίζω πολύ καλά πως η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, περνάει μέσα από τη συντονισμένη προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, την ολοκλήρωση των αρδευτικών υποδομών, την προώθηση προγραμμάτων και συντονισμένων ενεργειών που στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και την εξέλιξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα. Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός «έχουμε αφήσει βαθύ αποτύπωμα, επιλύοντας χρόνια προβλήματα στη γεωργία και την κτηνοτροφία».

 

 

* Γιατί σε αυτές τις εκλογές οι συμπολίτες μας να σας εμπιστευτούν και πάλι, δίνοντας την ψήφο τους;

- Αρχικά θέλω να απευθύνω μέσα από τη φιλόξενη εφημερίδα σας, ένα ανοικτό κάλεσµα σε όσους νιώθουν την ανάγκη να στρατευτούµε σ’ αυτή τη µεγάλη, δύσκολη αλλά και ωραία προσπάθεια για να δούμε τον τόπο μας όπως πραγματικά του αξίζει, να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου και να εδραιώσουμε μια σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης αρμονική, παραγωγική μα πάνω από όλα αμφίπλευρη, αλλά και για μία «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» χωρίς διαχωριστικές γραμμές για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έχουμε τα φόντα, τις προοπτικές, έχουν μπει οι βάσεις, ας συνεχίσουμε αυτή την αναπτυξιακή πορεία».

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass