Ισχυρή εντολή ενότητας την πρώτη Κυριακή

«ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟ “ΑΥΡΙΟ” ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 15:30 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Μαϊ 2019 15:51

«Δεν απολογούμαστε σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον πολίτη της Λάρισας. Επιδιώξαμε τις συνεργασίες για το καλό της πόλης. Και υπήρξαμε πάντοτε ανοιχτοί σε όλους και κυρίως στις νέες ιδέες, στις δημιουργικές προτάσεις. Πιστέψαμε στην ενότητα της πόλης.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας και για τη συνέχεια! Γι’ αυτό ζητάμε και ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή» τονίζει ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Καλογιάννης.

Μιλώντας σήμερα στην «Ε», αποτιμώντας την προεκλογική περίοδο ο κ. Καλογιάννης «αφήνει πίσω», τις «ακραίες στιγμές» σημειώνοντας πως «προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση ενός ήπιου προεκλογικού κλίματος και η προαγωγή ενός πολιτικού πολιτισμού που είναι η παρακαταθήκη της Λάρισας.

Οι εκλογές τελειώνουν σε λίγο κι αυτό που θα μείνει πρέπει να είναι η ενότητα της επόμενης ημέρας». Προσθέτοντας ότι εκείνο που τον ενθάρρυνε «είναι η ωριμότητα που δείχνει η κοινωνία της Λάρισας, η οποία στην ουσία έμεινε μακριά από τις ακρότητες. Οι πολίτες με τη στάση τους προέκριναν τη σοβαρότητα και την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων».

Περιγράφει το δίλημμα των εκλογών, εξηγεί τους στόχους της επόμενης ημέρας ενώ ζητά από τους νέους «να πάνε στις κάλπες, με την ψήφο τους να διαμορφώσουν “το αύριο” της πόλης και του Δήμου. Τους καλούμε να μοιραστούν μαζί μας τη φρεσκάδα των ιδεών τους. Δεν θα τους απογοητεύσουμε» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Καλογιάννη, έχει ως εξής:

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Κακάρα

* Κύριε Καλογιάννη, μας χωρίζουν λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, θέλετε να κάνετε μια αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου.

- «Ελπίζαμε σε μια προεκλογική περίοδο υψηλού επιπέδου, όπως αξίζει στον κόσμο και την ιστορία της Λάρισας. Και σε γενικές γραμμές από τη δική μας πλευρά, το πετύχαμε. Εξαρχής είχαμε αναλάβει τη δέσμευση να διατηρήσουμε την ενότητα της πόλης και σ’ αυτό το κρίσιμο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, αλλά και στη συνέχεια, κατά την επόμενη δημαρχιακή θητεία.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξαν, βέβαια, κάποιες ακραίες στιγμές, όπως βανδαλισμοί σε εκλογικά κέντρα, η «πρωτοτυπία» της μαύρης προπαγάνδας σε βίντεο χωρίς ταυτότητα, αλλά και η κακόβουλη ενέργεια της διάδοσης οπτικού υλικού με άσεμνο περιεχόμενο, το οποίο υποτίθεται ότι εντοπίστηκε στο εκλογικό κέντρο της Συμπαράταξης Λαρισαίων, για την οποία καταφύγαμε στη δικαιοσύνη.

Και νομίζω πως αποτελεί πια κοινή συνείδηση στην πόλη ότι η διάδοση αυτής της αθλιότητας από συγκεκριμένη υποψήφια, αλλά ακόμα περισσότερο η ανοχή της κ. Καραλαριώτου στην αθλιότητα αυτή, δεν τιμά την πόλη. Δεν προάγει τον πολιτικό μας πολιτισμό και εν τέλει δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν. Προσωπικά περίμενα από την κ. Καραλαριώτου τουλάχιστον μια ξεκάθαρη καταδίκη του περιστατικού κι όχι να «νίπτει τας χείρας της».

Το αφήνω όμως πίσω, γιατί όπως σας είπα προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση ενός ήπιου προεκλογικού κλίματος και η προαγωγή ενός πολιτικού πολιτισμού που είναι η παρακαταθήκη της Λάρισας. Οι εκλογές τελειώνουν σε λίγο κι αυτό που θα μείνει πρέπει να είναι η ενότητα της επόμενης ημέρας».

 

* Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο και στον αντίποδα, τι είναι αυτό που σας ενθάρρυνε;

- «Πιστεύω ότι δεν έχει και τόση σημασία τι ενόχλησε εμένα, αλλά τι ενόχλησε τους πολίτες. Και μιλώντας με βεβαιότητα θα σας πω πως πέραν του περιστατικού που μόλις σας περιέγραψα, ήταν προφανώς ενοχλητικές οι συνεχείς προσβλητικές αναφορές της κ. Καραλαριώτου για «Μαυρογιαλούρους» και «οικονομικά συμφέροντα». Στην πόλη αυτή όλοι γνωριζόμαστε. Δυστυχώς κάποιοι έχοντας στόχο εμένα προσωπικά ως δήμαρχο, έδειξαν ότι αδιαφορούν για το αν πληγώνουν την εικόνα της πόλης.

Και αυτό οι Λαρισαίοι θα το χρεώσουν με την ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή. Γενικότερα είχαμε ένα επίπεδο αντιπολιτευτικού πολιτικού λόγου που έμεινε στην καταγγελία, αλλά και μια προσπάθεια ακραίου κομματισμού των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για προεκλογικές σκοπιμότητες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Από την άλλη, αυτό που με ενθάρρυνε είναι η ωριμότητα που δείχνει η κοινωνία της Λάρισας, η οποία στην ουσία έμεινε μακριά από τις ακρότητες. Οι πολίτες με τη στάση τους προέκριναν τη σοβαρότητα και την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Και έχω την πίστη ότι το μήνυμα της Συμπαράταξης για ενότητα και ποιότητα στον διάλογο γίνεται αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των Λαρισαίων».

 

* Ποιο θα περιγράφατε ως το δίλημμα αυτών των εκλογών;

- «Το δίλημμα είναι ένα: Θα συνεχίσουμε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που κάνει τη Λάρισα πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης ή θα γυρίσουμε σε πρακτικές του παρελθόντος, σε αυτοσχεδιασμούς και αποσπασματικές παρεμβάσεις;

Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι επενδύσαμε χρόνο και προσπάθεια στη συγκρότηση ενός συνολικού σχεδίου ανάπτυξης για τη Λάρισα. Ένα σχέδιο το οποίο λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του τις κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις και εντάσσει όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο μέλλον: Από χρηματοδοτικά προγράμματα, μέχρι ψηφιακές δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τη Λάρισα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Είναι μια ευκαιρία της πόλης για ένα άλμα στο μέλλον. Και δεν πρέπει να χαθεί».

 

* Έχετε κάνει έναν σχεδιασμό και όποιος και να εκλεγεί, η επόμενη δημαρχιακή περίοδος έχει μια «βάση» έργων, προϋπολογισμού δεκάδων εκατ. ευρώ όπως είπατε πρόσφατα. Αν εσείς κερδίστε τις εκλογές, σε τι επιπλέον θα στοχεύσετε;

- «Ο σχεδιασμός μας θα επιτρέψει στη Λάρισα να ολοκληρώσει τις βασικές της υποδομές που θα τη μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο κέντρο και τις συνοικίες, για την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ, για την ενίσχυση του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών, για την ολοκλήρωση του Αρχαίου Θεάτρου και του Θεάτρου ΟΥΗΛ.

Και, βέβαια, έχουμε μπροστά μας τους μεγάλους στόχους στους οποίους χρειάζεται να ρίξουμε το βάρος της προσπάθειάς μας: Καταρχήν πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διευθέτηση των γραμμών του ΟΣΕ που διέρχονται την πόλη, προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων. Ήδη η συνεργασία με τη διοίκηση της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και της «ΕΡΓΟΣΕ» είναι σε προχωρημένο στάδιο και πολύ σύντομα θα μπούμε στη φάση της υλοποίησης.

Έχουμε μπροστά μας, επίσης, μια μεγάλη προσπάθεια να δυναμώσουμε θεσμούς που παράγουν εξωστρέφεια και αναζωογονούν την τοπική οικονομία: Η Λάρισα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός με τη λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου, πόλος έλξης με παγκόσμια λάμψη. Αλλά και στο επίπεδο του συνεδριακού τουρισμού, η δυναμική που αναπτύσσουν τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και οι μεγάλες λαρισαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Μαζί με την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που μας δίνει πια η ψηφιακή τεχνολογία, την οποία ήδη εντάσσουμε στις δημοτικές υπηρεσίες, στοχεύοντας στη νέα περίοδο να γίνει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μας στον δρόμο της ανάπτυξης.

Έχω πει πολλές φορές επίσης ότι στη νέα θητεία θα υπάρξει ολόπλευρη στροφή στα θέματα της καθημερινότητας. Θα χρειαστεί να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα των παρεμβάσεων στις συνοικίες. Στην πρώτη θητεία έπεσε το βάρος σε συνοικίες και περιοχές που είχαν να δουν έργα κάποιες δεκαετίες, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στην ανάπτυξή τους. Αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί πάντα με την ίδια ολοκληρωμένη προσέγγιση ανά συνοικία. Θέλουμε να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται και το καινοτόμο πρόγραμμα για τα «ανοιχτά σχολεία», που έχει δρομολογηθεί, μετατρέποντας, στην ουσία, τα διδακτήρια των συνοικιών σε κυψέλες δράσης και παρέμβασης (πολιτιστικής, αθλητικής, κοινωνικής κ.α). Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας».

 

* Ζητάτε να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος και να λάβετε ισχυρή εντολή. Οι νέοι γιατί να επιλέξουν εσάς και την παράταξή σας;

- «Ζητάμε από τους Λαρισαίους να μας εμπιστευτούν για να οδηγήσουμε τη Λάρισα ακόμα πιο ψηλά. Ζητάμε από τους νέους να πάνε στις κάλπες, με την ψήφο τους να διαμορφώσουν «το αύριο» της πόλης και του Δήμου. Ας επιλέξουν να μας αξιολογήσουν σε όλα τα επίπεδα και να κρίνουν: Η Λάρισα αλλάζει μέρα με την ημέρα και δημιουργεί ένα αστικό περιβάλλον που δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες, κυρίως στα νέα παιδιά. Με ποιότητα ζωής, με χώρους άθλησης, με δυνατότητες στη γνώση και τον πολιτισμό. Τους καλούμε να μοιραστούν μαζί μας τη φρεσκάδα των ιδεών τους. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

 

* Στους ψηφοφόρους, είτε ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, είτε της αριστεράς και του κέντρου ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;

- «Το μήνυμα είναι απλό: Η Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι μια αυτοδιοικητική κίνηση, που στην πράξη απέδειξε σ’ αυτά τα πέντε χρόνια που διοικεί τον Δήμο Λαρισαίων, ότι λειτούργησε χωρίς αποκλεισμούς και εξαρτήσεις. Χωρίς να ξεχωρίζει τους πολίτες με βάση τις πολιτικές ή τις κομματικές τους πεποιθήσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο στο Δημαρχείο, στη δημοτική ομάδα, στα πολιτικά όργανα της πλειοψηφίας.

Δεν απολογούμαστε σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον πολίτη της Λάρισας. Επιδιώξαμε τις συνεργασίες για το καλό της πόλης. Και υπήρξαμε πάντοτε ανοιχτοί σε όλους και κυρίως στις νέες ιδέες, στις δημιουργικές προτάσεις. Πιστέψαμε στην ενότητα της πόλης. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και για τη συνέχεια! Γι’ αυτό ζητάμε και ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass