«Δίνω αξία σε μικρά και απλά πράγματα»…

Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΜΑΔΙΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 22:08

Ένας διαγωνισμός, 10.000 φωτογραφίες, 3.381 συμμετέχοντες από 74 χώρες, μόλις 67 οι βραβευμένες φωτογραφίες με τον Λαρισαίο φωτογράφο γάμου Αλέξη Κουμαδίτη να αποσπά δύο διακρίσεις και βραβεία!

Βέβαια δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τον Αλέξη αφού πριν να κερδίσει τα βραβεία στον φετινό διαγωνισμό Wedisson, είχαν προηγηθεί η διάκρισή του και η κατάκτηση ενός βραβείου στον διαγωνισμό ISPWP (Best Wedding Photographers) το 2014, και τα 6 βραβεία-διακρίσεις στον διαγωνισμό World Elite Photographers, διαγωνισμός που διήρκησε από το 2016 έως το 2018. Αν μη τι άλλο ο Αλέξης Κουμαδίτης έχει καταστεί συλλέκτης… βραβείων, με ανθρώπους πια απ’ όλο τον κόσμο να τον επιλέγουν για να τους φωτογραφίσει στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. «Πρόσφατα φωτογράφισα τον γάμο ενός ζευγαριού και τη βάφτιση του παιδιού τους από την Αμερική, αλλά και τον γάμο ζευγαριών από Γερμανία, από Ελβετία, από Αγγλία, ενώ πάρα πολλά ήταν τα μεικτά ζευγάρια, Έλληνας/Ελληνίδα και ξένος/ξένη» θα πει στην «Ε» ο κ. Αλέξης Κουμαδίτης στην ερώτηση τι εθνικότητας ήταν ζευγάρια που φωτογράφισε πρόσφατα, ενώ όταν τον ρωτήσαμε ποιοι τον παιδεύουν λιγότερο οι Έλληνες ή οι ξένοι, μετά από γέλια απάντησε «Νομίζω οι ξένοι γιατί έχουν τη φωτογραφία πιο πολύ στην κουλτούρα τους. Βέβαια και οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια δίνουν μεγάλο βάρος στη φωτογραφία και τους αρέσει πια να συνεργάζονται. Απλώς οι ξένοι είχαν τη φωτογραφία από πολύ παλιά πολύ ψηλά». Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος γάμου εξηγεί στην «Ε» τι πιστεύει ότι τον κάνει καλό φωτογράφο «προσπαθώ να δίνω αξία σε μικρά και απλά πράγματα. Το σημαντικότερο όμως ρόλο παίζει η τεχνογνωσία και η φαντασία. Αν ρωτούσα τον εαυτό μου -μετά από 18 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία- τι σε κάνει καλό φωτογράφο θα απαντούσα η περιέργεια. Περιέργεια για να κάνεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει, μετά να σου περάσει ο ενθουσιασμός και μετά να ψάχνεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει ξανά κι έτσι να συνεχίζεται ο κύκλος αυτός. Και φυσικά να αγαπάς και να σέβεσαι αυτό που κάνεις» απαντά ο κ. Κουμαδίτης. Δύο βραβεία ανάμεσα σε σχεδόν 4 χιλιάδες φωτογράφους και 10 χιλιάδες φωτογραφίες, σκληρός ο ανταγωνισμός, επισημαίνουμε στον Αλέξη για να μας απαντήσει «Ανταγωνίζεσαι με φωτογράφους από 74 χώρες, από Αμερική, από Αυστραλία, από Κίνα, απίστευτα δυνατούς, ενώ συμμετείχαν και οι 10 καλύτεροι φωτογράφοι γάμου του κόσμου που παίρνουν 10 και 15 χιλιάδες ευρώ για μία φωτογράφηση και πηγαίνουν σε όλο τον κόσμο» θα μας πει ο Λαρισαίος φωτογράφος. Ζηλεύετε φωτογραφίες ή δουλειές άλλων συναδέλφων, ρωτήσαμε τον Αλέξη Κουμαδίτη, «Όταν θα δω φωτογραφίες που θα ”ζηλέψω” προσπαθώ να τις μελετήσω ώστε να καταφέρω να μάθω την τεχνική τους. Μ’ αρέσει να παίρνω στοιχεία από άλλες φωτογραφίες και να τα προσθέτω στις δικές μου φωτογραφίες και στο δικό μου στυλ».

Κι όταν μετά από πολλά-πολλά χρόνια οι νεόνυμφοι έχουν γίνει παππούδες κι ανοίγουν το άλμπουμ του γάμου τους, ο Αλέξης Κουμαδίτης θα τους κλείνει πονηρά το μάτι και θα τους μεταφέρει πάλι πίσω: στην πιο όμορφη -μέχρι εκείνη τη στιγμή- μέρα της ζωής τους…

 

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass