Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Σάκης Ιωαννίδης: Η ΝΔ χρειάζεται επανεκκίνηση

*Άνοιγμα στον μεσαίο χώρο και στην κοινή λογική *Αλλαγή νοοτροπίας, πρόσωπα φρέσκα, μετριοπαθή που δεν προκαλούν * Ο Β. Μεϊμαράκης «ηρέμησε» το κόμμα *Η κοινωνία θα οδηγήσει στο «πρόσωπο» του νέου προέδρου της ΝΔ * Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί με τον λαϊκισμό και με τα ψέματα να πείσει τους Έλληνες πολίτες

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2015 17:29 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2015 18:05

Συνέντευξη:

Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να κάνει ένα restart. Μία επανεκκίνηση. Για να κερδίσει το κέντρο-γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι-να κάνει ανοίγματα στον μεσαίο χώρο, να κάνει ανοίγματα στην κοινή λογική, να επικεντρώσει σε αυτά που λέει ο μέσος άνθρωπος, να «πέσει» πάνω στη νέα γενιά, με αλλαγή νοοτροπίας και φρέσκα πρόσωπα».

Κάπως έτσι, οριοθετεί την «επόμενη μέρα» στη ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, οικονομολόγος Σάκης Ιωαννίδης, από τα νεαρά και ανερχόμενα στελέχη του κόμματος και από τους πρώτους, που μετά την ήττα των περασμένων εθνικών εκλογών, έθεσε δημοσίως θέμα αλλαγής πολιτικού σκηνικού και εμμέσως αλλά σαφώς, ηγεσίας.

Σήμερα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του κόμματος ο Σάκης Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στην «Ε» τονίζει ότι «η ΝΔ έχει πρόεδρο» και ότι έχει επέλθει ηρεμία στο κόμμα και αποτυπώνει το περίγραμμα των πολιτικών επιλογών και προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι δε σαφής αφήνοντας προφανώς αιχμές για σημερινά προβεβλημένα στελέχη, όταν παρατηρεί ότι το κόμμα χρειάζεται φρέσκους ανθρώπους της κοινής λογικής, της μετριοπάθειας, που θα κάνουν σκληρή αντιπολίτευση όταν πρέπει και δεν θα προκαλούν τον κόσμο και με αυτά που λένε αλλά κυρίως με τις πράξεις τους.

Ο Σ. Ιωαννίδης παρατηρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας εκπροσωπεί ό,τι παλαιότερο υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου γιατί προσπαθεί με τον λαϊκισμό και με τα ψέματα να πείσει τους Έλληνες πολίτες. «Αυτό δεν είναι κάτι νέο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις διαδικασίες που θα εκκινήσουν την άνοιξη για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ υποστηρίζει ότι η κοινωνία θα είναι εκείνη που θα οδηγήσει στο «πρόσωπο» σε συνάρτηση με τις ανάγκες της εποχής. Ενώ «ζωγραφίζει» τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πληροί παρατηρώντας ότι πολλά από αυτά απαντώνται στον Β. Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισημαίνει τα ακόλουθα:

* Κύριε Ιωαννίδη

Αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία και εσείς ήσασταν εκ των πρώτων που δημοσίως είχατε θέσει θέμα αλλαγής πολιτικού σκηνικού και κατά συνέπεια ηγεσίας μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών οπότε τα ποσοστά του κόμματος συρρικνώθηκαν δραματικά. Σήμερα που το κόμμα έχει έναν νέο πρόεδρο πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα από δω και πέρα;

-Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας σε πολλά επίπεδα και αλλαγή προσώπων και αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης σε παρά πολλά ζητήματα. Να ασχοληθεί με καινούργια ζητήματα. Δηλαδή εμείς είχαμε εγκλωβιστεί μόνον σε μία «διαχείριση του μνημονίου»- και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος και ξεχάσαμε αλλά θέματα που ήταν ιδιαίτερα σημαντικά ή δεν τους δώσαμε τη σημασία που έπρεπε και αφορούσαν στην κοινωνία. Και αυτό το οποίο παρουσιάστηκε στον κόσμο ήταν ότι εμείς εφαρμόσαμε το μνημόνιο ενώ έπρεπε να παρουσιάσουμε ένα δικό μας εθνικό σχέδιο στο πλαίσιο του οποίου έπρεπε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις.

Από κει και πέρα όσον αφορά στη ΝΔ πέρα από αλλαγή νοοτροπίας, πολιτικών και προσώπων-και όταν λέω «νέα» πρόσωπα δεν εννοώ νέους απαραίτητα, εννοώ φρέσκα πρόσωπα. Με δυο λόγια η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει μία επανεκκίνηση, ένα restart γενικότερα.

ΕΠΗΛΘΕ ΗΡΕΜΙΑ

* Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι μέχρι την άνοιξη πρόεδρος του κόμματος όπως αποφασίσατε σε συνδυασμό με τα πρώτα δείγματα γραφής που έχει δώσει, σας δημιουργούν μία αίσθηση ότι κάτι αλλάζει;

-Πρώτα από όλα δημιουργούν μία αίσθηση ηρεμίας στον κόσμο μας. Μία αίσθηση ότι η ΝΔ και έχει υψηλό αίσθημα της εθνικής ευθύνης και στη μεγάλη επιλογή της Ευρώπης λέει ότι «Ναι πρέπει να κλείσει η συμφωνία» εδώ και πάρα πολύ καιρό και από κει και πέρα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα καθημερινά της πολιτικής ζωής κάνει μία αντιπολίτευση με πολιτικούς όρους. Σκληρή αντιπολίτευση με πολιτικούς όρους.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

* Όσον αφορά σε αυτή τη στροφή ή μάλλον την επιστροφή στον μεσαίο χώρο που είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θεωρείτε ότι αυτό θα τη βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντες της, δεδομένου ότι έχει υποστεί μία σημαντικότατη συρρίκνωση δυνάμεων η οποία αποτυπώνεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις.

-Κοιτάξτε οφείλουμε να κάνουμε μία στροφή προς το κέντρο. Στο πολιτικό σύστημα υπάρχουν δυο πυλώνες: η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά. Η Κεντροδεξιά είμαστε εμείς. Η ΝΔ οφείλει για να κερδίσει το κέντρο-γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι-να κάνει ανοίγματα στο μεσαίο χώρο. Και τον μεσαίο χώρο δεν τον τοποθετώ κυρίως σε έναν χάρτη πολιτικό. Οφείλει να κάνει ανοίγματα στην κοινή λογική.

Αυτό πρέπει να κάνει η ΝΔ. Να επικεντρώσει στην κοινή λογική και σε αυτά που λέει ο μέσος άνθρωπος. Είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα και πρέπει να διευρύνει τις κατευθύνσεις της όπως, ούτως ή άλλως υπάρχουν μέσα στο καταστατικό μας και τη διακήρυξή μας την ιδρυτική. Και κυρίως, αυτό που πρέπει να κάνει σε πολιτικές είναι να ασχοληθεί με ζητήματα τα οποία είχε αφήσει στο παρελθόν...

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΝΕΟΙ

* Όπως επί παραδείγματι...

-Όπως αυτό που είπα στον πρόεδρο. Να ασχοληθεί με τη νέα γενιά.

Στην ατζέντα μας τα περασμένα χρόνια, ήταν λίγες οι φορές που αναφερόμασταν στη νέα γενιά. Πρέπει να «πέσει» πάνω στη νέα γενιά η ΝΔ. Γιατί το μεγαλύτερο ζήτημα κατά τη δική μας άποψη, το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η ανεργία των νέων και αυτοί που φεύγουν στο εξωτερικό. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δημιουργεί πολλές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις. Δεν μπορεί το πιο επιστημονικά κατηρτισμένο και το πιο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, οι νέοι άνθρωποι, να μην έχουν δουλειά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την κοινωνική ζωή, να υπάρχει δηλαδή συνοχή. Σίγουρα την οικονομική, να υπάρχει ανάπτυξη και κατ’ επέκταση την πολιτική ζωή γιατί θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική.

* Αρα μιλάτε για στόχευση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων...

-Ακριβώς. Είτε μιλάμε για παραδοσιακές ομάδες στις οποίες είχε πρόσβαση η ΝΔ, είτε νέα «ανοίγματα». Οι νέοι ήταν βέβαια πάντα μία «παραδοσιακή» ομάδα της ΝΔ αλλά πλέον χρειάζονται νέοι όροι γιατί εξελίσσεται η κοινωνία, αλλάζουν οι ανάγκες και των ομάδων των κοινωνικών αλλά και των ηλικιών κι εμείς πρέπει να δούμε τα νέα δεδομένα και να βρούμε πολιτικές για αυτά τα νέα δεδομένα που υπάρχουν που θα εναρμονίζονται και θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Η ΙΣΧΥΡΗ ΔΑΠ

* Να παρατηρήσω ωστόσο ότι παρότι η ΝΔ έχει υποστεί καθίζηση στις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ σημειώνει νίκες διαχρονικά. Πού οφείλεται αυτό κατά την άποψή σας;

-Το αποδίδω στο γεγονός ότι στην καθημερινότητα των ανθρώπων είμαστε δίπλα τους, ασχολούμαστε με τα καθημερινά τους προβλήματα, μιλάμε στη λογική των νέων ανθρώπων, αναδεικνύουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της δικής μας παράταξης σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις

* Δηλαδή η νεολαία σε αντίθεση με το κόμμα έχει πρόσβαση και επικοινωνία με το νέο κόσμο;

-Δεν θα έθετα το θέμα σε αντιδιαστολή. Απλώς εμείς έχουμε επικοινωνία με τον νέο κόσμο και αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών. Το διακύβευμα το οποίο αφορά στην Παιδεία και το οποίο έπρεπε να εκμεταλλευτεί η ΝΔ. Έπρεπε να το κάνει αυτό το άλμα. Δηλαδή να επενδύσει στη νεολαία μας για τα θέματα της Παιδείας διότι βάσει εκλογικών αποτελεσμάτων, ούτως ή άλλως φαίνεται ότι οι νέοι στηρίζουν τις δικές μας προτάσεις. Δυστυχώς σε κάποια σημεία δεν το έκανε σε κάποια άλλα το έκανε αλλά δεν εφαρμόστηκαν αυτά τα οποία πρότεινε η νεολαία. Και δεύτερον φαίνεται και από ένα άλλο σημείο που είχαμε διαφορά στις βουλευτικές εκλογές κατά έξι μονάδες και πλέον η ηλικιακή ομάδα 18-32 αποτέλεσαν τη δεύτερη καλύτερη ηλικιακή ομάδα μετά τους 65 plus. Εκεί πρέπει να επενδύσει η ΝΔ.

«ΦΡΕΣΚΟΙ» ΟΧΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ

* Πριν αναφερθήκατε σε ανάδειξη νέων στελεχών είτε σε ηλικία, είτε να μην έχουν «πολυφορεθεί» και διά της προβολής τους, πιστεύετε ότι σε αυτή τη φάση-που δεν ξέρω αν θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει «μεταβατική» για το κόμμα-θα πρέπει να γίνουν εσωκομματικές αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση;

-Κατ’ αρχάς εγώ αυτό το «μεταβατική» δεν το υιοθετώ, υπάρχει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που είναι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης. Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας άμεσα και να προχωρήσουμε σε αλλαγές και σε οργανωτικό και σε πολιτικό επίπεδο. Τα νέα πρόσωπα δεν είναι απαραίτητα, «νέοι άνθρωποι» είναι νέα πρόσωπα «φρέσκα». Άνθρωποι οι οποίοι θα είναι της κοινής λογικής, της μετριοπάθειας, θα κάνουν σκληρή αντιπολίτευση όταν πρέπει και κυρίως δεν θα προκαλούν τον κόσμο και με αυτά που λένε αλλά κυρίως με τις πράξεις τους. Να βρούμε πως σκέφτεται η κοινωνία σήμερα και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας, να τους προτείνουμε πράγματα και επίσης τα πολιτικά κόμματα πρέπει να καθοδηγούν και πολλές φορές τον κόσμο προς μία κατεύθυνση.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

* Εφόσον βρεθούμε προ του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών-σενάριο που συζητείται έντονα- η ΝΔ έχει κατά την εκτίμησή σας προλάβει να ανακτήσει έδαφος και να διεκδικήσει με αξιώσεις μία εκλογική νίκη ενδεχομένως;

-Η ΝΔ έχει πάντα μία σταθερή κατεύθυνση των μεγάλων επιλογών πέρα από τις πολιτικές τις τομεακές που έχει να κάνει με την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή αυτό που πιστεύει το 75 με 80% των Ελλήνων πολιτών βάσει των δημοσκοπήσεων. Με τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, με τα plan B, με τα ψέματα τα οποία έχουν ειπωθεί και προεκλογικά και δεν εφαρμόζονται μετεκλογικά. Παραδείγματος χάρη ο κ. Τσίπρας είπε προχθές ότι ποτέ δεν είπε ότι θα έσκιζε το μνημόνιο. Δηλαδή λένε ψέματα, να το πω πολύ ωμά «στη μάπα του κόσμου». Δηλαδή τι να πει κανείς; Ο κόσμος δεν είναι «χαζός». Μπορεί να είναι πληγωμένος, μπορεί να νιώθει θυμό αλλά βλέπει και αντιλαμβάνεται ποιος του λέει ψέματα.

«ΠΑΛΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ»

* Πάντως ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό φέροντας, θεωρητικά τουλάχιστον, μία νέα πολιτική πρόταση και προσέγγιση των πραγμάτων.

-Κατά την άποψη μου ο Τσίπρας δεν είναι το «νέο» γιατί το «νέο» δεν σηματοδοτείται μόνον από ηλικιακά χαρακτηριστικά. Σηματοδοτείται από τις ιδέες. Από ό,τι φαίνεται με όλα αυτά τα οποία γίνονται στην καθημερινότητα, με όλα αυτά τα ψέματα, με όλο αυτό τον λαϊκισμό, ο κ Τσίπρας εκπροσωπεί ό,τι παλαιότερο υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου. Προσπαθεί με τον λαϊκισμό και με τα ψέματα να πείσει τους Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Το «νέο» χρειάζεται ρεαλισμό, χρειάζεται ριζοσπαστικές προτάσεις και κυρίως χρειάζεται νηφαλιότητα και επιλογή ανθρώπων-που δεν την είχε από ό,τι φάνηκε- οι οποίοι θα υπηρετούν ένα σχέδιο το οποίο ορίζει η Κυβέρνηση και όχι ο καθένας να έχει τα δικά του σχέδια.

* Μολαταύτα βλέπουμε ότι στις δημοσκοπήσεις μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποστεί μία μείωση ποσοστών αλλά μέχρι στιγμής κρατάει τις δυνάμεις του σε μεγάλο βαθμό και είναι μακράν το πρώτο κόμμα. Πού οφείλεται αυτό κατά την άποψή σας;

-Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο έξι μήνες κυβέρνηση, καθοδικά κινείται και από κει και πέρα αυτό που υπερισχύει είναι το πρόσωπο του κ. Τσίπρα το οποίο έχει δημοσκοπικά μία δημοφιλία, αυτό δεν σημαίνει ότι μεταφράζεται αυτόματα και απόλυτα σε ποσοστό στην κάλπη. Ότι έχει δημοφιλία ο κ. Τσίπρας έχει, γιατί είναι νέος. Και μην ξεχνάμε ότι ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί μία πολιτική την οποία ο κόσμος έχει «πληρώσει»...

* Δεν την έχει νιώσει στην τσέπη του...

-Ναι ακριβώς. Από Σεπτέμβριο θα είναι διαφορετικά τα πράγματα και ο κόσμος θα αρχίσει να το ξανασκέφτεται.

Η ΝΔ είναι μία σταθερή δύναμη, η οποία και βέβαια έχει κάνει λάθη αλλά αυτό δεν τη βγάζει από τον κεντρικό δρόμο που είναι στις δύσκολες στιγμές ήταν και είναι η παράταξη που κράτησε όρθια την Ελλάδα και αυτό είναι μία πραγματικότητα.

* Υπ’ αυτή την έννοια αν πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση πώς εκτιμάτε ότι μπορούν να διαγραφούν οι επιδόσεις της;

-Επειδή από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος θεωρώ ότι με συστηματική δουλειά-βέβαια εξαρτάται και από το «πότε» θα γίνουν εκλογές και τι χρόνος θα υπάρξει-αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Από κει και πέρα ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει ποιος λέει την αλήθεια και ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στα δύσκολα μονοπάτια που έχει πάρει. Νομίζω ότι είναι πολύ ρευστό το πολιτικό κλίμα για να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις από τώρα γιατί ο πολιτικός χρόνος τρέχει πάρα πολύ γρήγορα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

* Σε κάθε περίπτωση ο εσωκομματικός σχεδιασμός που έχει κάνει η ΝΔ είναι την άνοιξη να εκκινήσει τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου. Στο μεταξύ όμως έχουμε δει ότι τουλάχιστον ατύπως υπάρχει ένα ενδιαφέρον αρκετών στελεχών για την προεδρία του κόμματος. Για σας που ανήκετε στη γενιά των νέων στελεχών και με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ τι χαρακτηριστικά θα έπρεπε να έχει;

-Ενωτικός, ριζοσπάστης στις πολιτικές του, να πιάνει το κοινό αίσθημα και να μπορεί να μιλάει καθαρά και να μην λαϊκίζει, απλός δίπλα στον κόσμο χωρίς ελιτισμούς και με φρέσκες ιδέες.

* Να πιάσει δηλαδή τον «σφυγμό» της εποχής με ένα τρόπο. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι κατά την άποψή σας;

-Και βέβαια υπάρχουν η ΝΔ έχει παρά πολλά στελέχη. Ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι τώρα έχουμε πρόεδρο ο οποίος πληροί πολλά από τα προαναφερόμενα. Όταν έρθει η ώρα για εκκίνηση των διαδικασιών τότε θα γίνει συζήτηση και για τα πρόσωπα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να βγει από τη βάση του κόμματος αλλά θα τον επιλέξει νομοτελειακά η κοινωνία. Η κοινωνία θα είναι εκείνη που θα οδηγήσει στο «πρόσωπο» σε συνάρτηση με τις ανάγκες της εποχής.

* Σε ό,τι σας αφορά ποιο είναι το επόμενο πολιτικό βήμα; Διότι συνήθως για να μην πούμε «πάντα», οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ ακολουθούν εν συνεχεία πολιτική καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έχετε παρόμοιες βλέψεις;

-Εγώ έχω ακόμη ένα χρόνο θητεία ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τιμώ την ψήφο των ΟΝΝΕΔιτών, ασχολούμαι με τους νέους ανθρώπους και αυτό θέλω να κάνω και αυτή θα είναι η δουλειά μου για τον επόμενο ένα χρόνο. Σκοπός μου είναι να κρατήσω τις ιδέες μου, τη στάση μου, την προσωπικότητά μου και τον χαρακτήρα μου και να μην αλλοιωθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία. Αν αλλοιωθεί δεν έχει ουσία για μένα.

Εμείς ως νεολαία οφείλουμε να παίξουμε έναν κυρίαρχο ρόλο, αγαπάμε την παράταξη, είμαστε δίπλα στον πρόεδρο και στα εύκολα και στα δύσκολα-όπως το κάναμε με όλους τους προέδρους στο παρελθόν και με τον Αντ. Σαμαρά-και θα είμαστε πάντα η Οργάνωση που θα είναι θεματοφύλακας της παράταξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass