Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΤΕΛΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Απ. Γκλέτσος: «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας μεγάλος ψεύτης»

* Υποσχέθηκε ότι θα βγάλει ελέφαντες από το καπέλο του - ούτε καν λαγουδάκι- και τον πίστεψαν! * Ο Γ. Βαρουφάκης πτώχευσε τη χώρα γι’ αυτό τον μήνυσα

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2015 17:41 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Αυγ 2015 17:56

Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Ο κ. Τσίπρας είναι «το απόλυτο τίποτα» και είναι και ένας μεγάλος ψεύτης. Ο κόσμος δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του. Δεν μπορεί να πιστεύει σε «μάγους» που λένε ότι θα βγάλουν από το καπέλο ελέφαντες! Γιατί ο Τσίπρας αυτό είπε. Δεν είπε καν ότι θα βγάλει λαγουδάκι. Είπε ότι θα βγάλει ελέφαντα. Και τον πιστέψανε!».

Η χωρίς περιστροφές διατύπωση ανήκει στον πρόεδρο του κόμματος «Τελεία» και δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Ε» μιλάει για όλους και για όλα χωρίς να «μασάει» τα λόγια του ή να «στρογγυλεύει» τις πολιτικές του θέσεις κα δηλώνει: «Δεν υπάρχει εθνική συνείδηση στην πολιτική μαφία που μας διοικούσε και μας διοικεί».

Ο κ. Γκλέτσος ο οποίος ήταν ο πρώτος που προ ημερών κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για να ακολουθήσει στη συνέχεια σειρά μηνύσεων και αντιδράσεων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και στην πόρτα της Βουλής, αποφαίνεται ότι: ο Γ. Βαρουφάκης με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του πτώχευσε τη χώρα. Παρατηρεί δε ότι η πρωτοβουλία του να καταθέσει μήνυση έδωσε «θάρρος» και σε άλλους να το κάνουν, οι οποίοι ενδεχομένως το έκαναν και πιο τεχνοκρατικά.

Όπως τονίζει αν γίνουν πρόωρες εκλογές θα είναι μεγάλο κακό για τη χώρα και το μεγαλύτερο λάθος του Α. Τσίπρα. «Αν κάνει τη βλακεία επειδή κάποιοι σφογγοκωλάριοι του λένε ότι είναι μεγάλος ηγέτης και, για να ξεκαθαρίσει το κόμμα του κάνει εκλογές και να τις κερδίσει δεν τον παίρνει τρίμηνο. Θα φύγει αλλά δεν θα φύγει έτσι… Δεν ξέρω αν θα προλάβει…» λέει χαρακτηριστικά. Τονίζει δε ότι χρειάζεται μία οικουμενική κυβέρνηση για να διαχειριστεί το μνημόνιο και ότι η λύση για τα προβλήματα της χώρας βρίσκεται στο εσωτερικό της.

Όσον αφορά στην «Τελεία» δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στις επόμενες εκλογές και εκτιμά ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να έχει και δέκα κόμματα.

Ενώ όπως σχολιάζει αν συμμετείχε το κόμμα του σε μία Κυβέρνηση συνεργασίας θα ζήταγε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «που το παίρνουν όλοι οι άχρηστοι για να δουν τη διαφορά».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος τους κόμματος «Τελεία» και δήμαρχος Στυλίδας αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε πρόεδρε

* Τελευταία βρεθήκατε εντόνως στη δημοσιότητα λόγω του ζητήματος Βαρουφάκη, καθώς ήσασταν ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην υπουργού των Οικονομικών θέμα που εν συνεχεία πήρε διαστάσεις και έκτοτε ακολούθησε…

- Καταιγισμός εξελίξεων και αποκαλύψεων...

* Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας ρωτήσω αισθάνεστε «δικαιωμένος» που αναλάβατε αυτή την πρωτοβουλία; Γιατί πρέπει να πούμε ότι αρχικά αντιμετωπίστηκε με αρκετή επιφύλαξη από τον κόσμο και τα ΜΜΕ...

- Κοιτάξτε ο κόσμος γενικότερα και γενικά η κοινή γνώμη έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 30-40 χρόνια οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αυθόρμητη και είναι ανιδιοτελής δεν την καλοδέχεται και αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε φθάσει εδώ που φθάσαμε. Μπορεί ο καθένας δηλαδή να ασελγεί πάνω στην κοινωνία, να ασελγεί πάνω στην οικονομία, να ασελγεί πάνω μας και να είναι στο απυρόβλητο. Εγώ λοιπόν σαν «Τελεία» ανέλαβα μία πρωτοβουλία. Είδαμε ότι ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε το 2010 δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, μας έβαλε στο ΔΝΤ και από κει και πέρα ακολούθησε μία πορεία με ένα κρεσέντο στους τελευταίους έξι μήνες που ήταν υπουργός των Οικονομικών και με τις δηλώσεις του, με τις πράξεις του, με τις μη πράξεις του αλλά και με την διαγωγή του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κατά τη δική μας γνώμη μάς επτώχευσε. Αυτό λοιπόν αναφέραμε και στη μηνυτήρια αναφορά μας για να δούμε πώς θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη αμέσως επελήφθη και από δω και πέρα θα δούμε τι θα πει η Βουλή.

* Μετά τη δική σας πρωτοβουλία πάντως σημειώθηκε μία σειρά πρωτοβουλιών και πολιτών και βουλευτών…

- Αυτό είναι το παρήγορο της υπόθεσης.

* Θωρείτε ότι με έναν τρόπο «πυροδοτήσατε» μία κατάσταση;

- Ναι. Όπως είπα αυτό είναι το παρήγορο της υπόθεσης. Ότι δηλαδή κάποιοι μετά, σιγά-σιγά γιατί ζούμε και σε μία κοινωνία ξέρετε που ο άλλος λίγο φοβάται, λίγο διστάζει, πάντα χρειάζεται κάποιος να κάνει την αρχή για να το ακολουθήσουν κάποιοι άλλοι. Δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να «ηρωοποιήσω» την ενέργεια μου. Όχι. Απλά το ’κανα και οι άλλοι πήρανε θάρρος να το κάνουν και αυτοί ενδεχομένως καλύτερα τεχνοκρατικά, αλλά εμείς κάναμε την αρχή.

«ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ»

* Είπατε πριν ότι θεωρείτε ότι αυτή η Κυβέρνηση πτώχευσε τη χώρα…

- Κοιτάξτε την Ελλάδα δεν την πτώχευσε αυτή η Κυβέρνηση. Η Ελλάδα πτώχευσε τα τελευταία 30 χρόνια, οπότε και δημιουργήθηκε όλο αυτό το «εγκληματικό» γίγνεσθαι και ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, κάποιος ψευδόμενος, λέγοντας χονδροειδέστατα ψέματα να πάρει την εξουσία διά περιπάτου.

Δηλαδή, δεν είπε «για μία καλύτερη διαπραγμάτευση», δεν είπε, θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο», «θα σταματήσουμε τη διαπλοκή, τη διαφθορά», είπε απίστευτα πράγματα. Είπε ένα μεγάλο ψέμα. «Εγώ θα σκίσω το μνημόνιο» και πήρε διά περιπάτου την εξουσία…

* Ναι αλλά βλέπετε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτό. Το πίστεψε. Το δέχτηκε. Πού το αποδίδετε;

- Αυτό λέω. Φταίνε οι προηγούμενοι. Οι προηγούμενοι άνοιξαν τον δρόμο σε αυτό το απόλυτο τίποτα-γιατί για μένα ο κ. Τσίπρας είναι «το απόλυτο τίποτα» και είναι και ένας μεγάλος ψεύτης. Οι προηγούμενοι είναι χειρότεροι από τον Τσίπρα και άνοιξαν τον δρόμο στον Τσίπρα για να γίνει αυτό που συνέβη.

«ΕΛΛΑΔΑ Ή ΦΕΟΥΔΑ»

* Σήμερα ως έχουν τα πράγματα ποια είναι η εκτίμησή σας; Πού οδεύουμε;

- Κοιτάξτε, οι επόμενες δυο-τρεις γενιές πρέπει να διαλέξουν αν θα υπάρξει Ελλάδα στο μέλλον ή όχι. Ή αν θα γίνουμε φέουδα που θα ανήκουμε κάποιοι στη Γερμανία, κάποιοι στην Κόκα-Κόλα και δεν ξέρω γω πού αλλού. Πρέπει να το αποφασίσουμε. Εδώ είμαστε στο «και δέκα» της καταστροφής και βλέπετε ότι γίνονται παιχνίδια μικροπολιτικής για θέσεις, για καρεκλίτσες, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει η ΝΔ, πώς θα ψηφίσει και όλα αυτά. Δεν υπάρχει εθνική συνείδηση στην πολιτική μαφία που μας διοικούσε και μας διοικεί.

* Κατά την άποψή σας στη φάση που σήμερα βρισκόμαστε και διαπραγματευόμαστε πλέον ένα τρίτο μνημόνιο, η λύση βρίσκεται εκεί;

- Η λύση βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Το μνημόνιο είναι δεδομένο.

«ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ»

* Άρα είναι αναπόφευκτο...

- Είναι δεδομένο. Δεν μπορούμε να πάμε ατάκτως στη δραχμή. Η δραχμή θέλει μία προεργασία τριών-τεσσάρων ετών με διακρατικές συμφωνίες, με φανερή και μυστική διπλωματία η οποία θα δουλεύει συγχρόνως με το μνημόνιο και από κει πέρα βελτιώνεις, γιατί γίνεται να βελτιώσεις ό,τι έχεις συμφωνήσει. Να αλλάξεις πράγματα. Νόμοι είναι. Οι νόμοι αλλάζουν με τους νόμους. Και αυτό που πρέπει να γίνει βασικά είναι να αλλάξουμε το εσωτερικό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω στα χέρια μου ένα φάκελο. Έχει έρθει μία κυρία η οποία έχει τρία παιδιά από τα οποία τα δυο δουλεύουν στη Γερμανία. Αυτά τα δυο της παιδιά θέλουν να έρθουν να κάνουν μία κτηνοτροφική μονάδα. Ήρθε με βρήκε αυτή η κυρία. Λέω στους δικούς μου υπαλλήλους «παιδιά τρέξτε το μέσα σε πέντε λεπτά αν είναι δυνατόν». Και το κάναμε. Και υπάρχει μία γραφειοκρατία, μία πολυγλωσσία, μία πολυνομία, μία… δεν μπορώ να καταλάβω, δεν γίνεται. ΔΕΝ ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ! Το καταλαβαίνετε; Απεφάνθησαν κάποιοι ότι «δεν γίνεται». Ο λόγος; Δεν ξέρουν να μας πουν τον λόγο! Όλα παίζονται στο εσωτερικό της χώρας. Θέλει νοικοκύρεμα. Όπως νοικοκυρέψαμε εμείς τον Δήμο. Εμείς έχουμε ένα «μοντέλο» εδώ. Ηταν τρεις Δήμοι, οι οποίοι ήταν στα 3 εκ. 400 «μαύρη τρύπα», στα 2 εκ δάνεια, και αυτή τη στιγμή δεν χρωστάμε πουθενά, έχουμε πάρει 15 εκ. ΕΣΠΑ και άλλα 15 εκ. Δηλαδή έχουμε ένα «μοντέλο». Ας έρθουν να δουν πώς γίνεται.

ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

* Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα προφανώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πλέον «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά» κόμματα, τουλάχιστον για τα κόμματα εξουσίας…

- Καλά αυτό πια είναι βλακεία να το υποστηρίζει κανείς….

* Αν γίνεται ένας διαχωρισμός είναι μεταξύ κομμάτων ευρωπαϊκού προσανατολισμού και μη ευρωπαϊκού προσανατολισμού, η «Τελεία» τι είναι; Πού την κατατάσσετε;

Και επίσης αν θα θέλαμε να την κατατάξουμε στο τόξο των δημοκρατικών κομμάτων πού θα την τοποθετούσατε;

- Η «Τελεία» είναι ελληνικού προσανατολισμού. Είναι ουμανιστικό κόμμα. Πιστεύει στον ευρωπαϊκό διαφωτισμό και επειδή πάντα θέλουν τεχνηέντως να μας χωρίζουν σε «δεξιούς», «αριστερούς», «κόκκινους, κίτρινους, πράσινους, μπλε» για να κτίζουν καριέρες πολιτικές και όχι μόνον, εμείς δεν πατάμε αυτή την πεπονόφλουδα. Δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά. Είμαστε κατ’ αρχάς άνθρωποι, σε δεύτερο βαθμό πατριώτες και προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα στην Ευρώπη.

ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ

* Είναι πιθανόν να πάμε σε εκλογές όπως δείχνουν τα πράγματα. Εσείς είστε υπέρ των πρόωρων εκλογών;

- Αν πάμε σε πρόωρες εκλογές αυτό θα είναι το μεγάλο κακό για τη χώρα. Αν το κάνει αυτό ο Τσίπρας θα είναι το μεγαλύτερό του λάθος. Γιατί εγώ σας λέω «θέλετε να πάρει και ένα μεγάλο ποσοστό;», «θέλετε να έχει και αυτοδυναμία;». Την επόμενη ακριβώς μέρα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο. Την επόμενη ακριβώς μέρα λοιπόν θα έχει όλα τα συνδικάτα και όλο τον κόσμο απέναντί του; Πόσο θα αντέξει; Αυτό το μνημόνιο μπορεί να εφαρμοστεί μόνο από Οικουμενική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Αν κάνει τη βλακεία επειδή κάποιοι σφογγοκωλάριοι του λένε ότι είναι μεγάλος ηγέτης και για να ξεκαθαρίσει το κόμμα του κάνει εκλογές και γι’ αυτό «μηδενίσει» την ελληνική οικονομία και την επόμενη μέρα πρέπει να λάβει μέτρα-τα μέτρα που έχει υπογράψει-δεν τον παίρνει τρίμηνο. Θα φύγει αλλά δεν θα φύγει έτσι… Δεν ξέρω αν θα προλάβει…

* Η άποψη σας είναι ότι πρέπει να γίνει μία οικουμενική κυβέρνηση που να αναλάβει το σύνολο της ευθύνης μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

- Έτσι ακριβώς και να φτιάξουμε ταυτόχρονα και το εσωτερικό της χώρας. Δεν μπορεί ακόμη να διορίζονται «ημέτεροι». Δεν γίνεται.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

* Αν μολαταύτα πάμε σε πρόωρες εκλογές η «Τελεία» θα είναι παρούσα;

- Ναι θα είμαστε παρόντες στις εκλογές. Με μεγάλη δυσκολία πρέπει να σας πω. Υπάρχουν δύο αντικειμενικές δυσκολίες. Η πρώτη είναι το οικονομικό, τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα το λύσουμε βέβαια. Και ένα δεύτερο είναι η λίστα. Πώς να αξιολογήσεις τον άλλον και μάλιστα σε μία χώρα που ο καθένας από μας πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος του κόσμου; Εμείς θα το κάνουμε με εκλογές από τη βάση βεβαίως. Διαδικτυακές εκλογές από τη βάση αλλά και πάλι είναι ένα θέμα γιατί ακόμη και αν ψηφιστεί πάλι… καταλαβαίνετε. Είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο με δυσκολεύει πάρα πολύ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΙ»

* Σε κάθε περίπτωση στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχατε ένα ποσοστό μάλλον «έκπληξη» τουλάχιστον για τους περισσοτέρους. Όσον αφορά στις επικείμενες (πιθανώς) ποια είναι η εκτίμησή σας;

- Δεν μπορώ να ξέρω πραγματικά. Σίγουρα έχει σπάσει ο διπολισμός. Δεν υπάρχει «χαμένη ψήφος» οι δεξιοί, «να κρατήσουμε δυνάμεις» οι άλλοι. Πιστεύω ότι θα ’ναι πολλά τα κόμματα. Θα ’ναι μία Βουλή μπορεί και με δέκα κόμματα.

* Μπορεί να έχει σπάσει ο διπολισμός αλλά η ψήφος αγανάκτησης εξακολουθεί να υπάρχει η οποία ευνοεί τους μικρούς σχηματισμούς. Επί παραδείγματι το κόμμα του κ. Λεβέντη σε τελευταία δημοσκόπηση έπιανε το 3%. Εκτιμάτε ότι θα μπορούσε και η «Τελεία» να έχει μία τέτοια εξέλιξη;

- Ενδεχομένως και ξέρετε η «Τελεία» έχει και έργο. Δεν είμαστε μόνον «Νοστράδαμοι». Έχουμε και έργο και αξιόλογα στελέχη.

Αλλά να μην ξεχνάμε ότι και ο κόσμος δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του. Πρέπει να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται. Δηλαδή δεν μπορεί να πιστεύει σε «μάγους» που λένε ότι θα βγάλουν από το καπέλο ελέφαντες!

Γιατί ο Τσίπρας αυτό είπε. Δεν είπε καν ότι θα βγάλει λαγουδάκι. Είπε ότι θα βγάλει ελέφαντα. Και τον πιστέψανε! Και τελικά αντί να βγάλει ελέφαντα δεν έβγαλε τίποτα.

ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΧΡΗΣΤΟΙ»

* Αν βρισκόσασταν στη Βουλή η δική σας η επιλογή όσον αφορά στη διακυβέρνηση του τόπου ποια θα ήταν;

- Εμείς καταρχήν θα εξετάζαμε τα νομοσχέδια αλα καρτ. Δεν θα δίναμε λευκή επιταγή. Και σε μία Οικουμενική Κυβέρνηση εξωκομματικά το λέω και ξέρω τι λέω θα ζητούσαμε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

* Το «καυτό υπουργείο»;

- Κάθετα, όμως! Όλο το υπουργείο χωρίς κανέναν άλλο μέσα για να καταλάβει ο κόσμος ποια είναι η διαφορά και πόσο καλά ξέρουμε τη δουλειά.

* Πάντως συνήθως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το αποφεύγουν...

- Συνήθως το παίρνουν όλοι οι άχρηστοι. Εμείς θα θέλαμε αυτό το υπουργείο και θα καταλάβαιναν πολλοί τι σημαίνει διαφορά, τι σημαίνει κατέχω το αντικείμενο και τι σημαίνει δουλειά.

«ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»

* Το δικό σας πολιτικό μέλλον από δω και πέρα πώς το βλέπετε; Στον Δήμο της Στυλίδας, στην κεντρική πολιτική σκηνή;

- Το βλέπω από το να μπορέσω να κάνω όλα αυτά που προείπαμε έως το να μη γίνει τίποτε από όλα αυτά και σε τέσσερα χρόνια να παραδώσω τον Δήμο της Στυλίδας και να κάτσω σπίτι μου να ρεμβάζω από την ωραία Στυλίδα.

* Χωρίς… «στερητικά σύνδρομα» και χωρίς κανένα πρόβλημα;

- Χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass